Skip to main content

Vänligen rotera skärmen till liggande orientering

Från 19 skånska kändisar

Författare: Stjärnkost UF

Med boken "Från 19 skånska kändisar" inspirerar vi dig till din nästa måltid. I den här boken presenterar vi 19 kända profiler från Skåne och deras favoritrecept. Du får genom tio snabba frågor lära känna dina favorit profiler ännu bättre. I boken hittar du allt från enkla och snabba recept till lite svårare och tidskrävande. Recepten är utformade för att passa alla åldrar och smaker.

Skånska profiler som medverkar i boken:
Olof Lundh
Filip Poon
Frans Jeppsson Wall
Johannes Wilhelmsson
Sanna Persson Halapi
Alvaro Santos
Jakob Samuelsson
Loulou Lamotte
Markus Rosenberg
Henrik Johnsson
Sanna Nielsen
Jill Johnson
Peder Fredricson och Lisen Bratt Fredricson
Paul Rey
Linda Letelier Hansson
Patrick Ekwall
Arne Weise
Andreas Nilsson
Sara Svensson

Stjärnkost UF

Sara Sjögren, Hanna Nyman, Caroline Eksandh och Hanna Ercegovac Andersson är fyra elever från ekonomilinjen på ProCivitas Privata Gymnasium i Lund. Vi fick i uppgift att starta och driva ett UF-företag som står för ung företagsamhet för att träna och utveckla vår företagsamhet, kreativitet och entreprenörskap. Efter ett år av hårt arbete kan vi äntligen presentera projektet som ligger oss varmt om hjärtat, kokboken "Från 19 skånska kändisar".


Antal sidor: 46
Antal sidor färg: 46Prisexempel, 1 exemplar
Mjukband Basic (färg) - 199:-Kolla in andra böcker

Brandmannens kokbok

Daniel Thysell

Idén till kokboken kommer från vår vardag som brandmän där vi ofta lagar mat tillsammans, därav vårt gemensamma intresse för matlagning. Recepten i kokboken är ett axplock som kommer direkt från brandstationens kök, precis som i vårt jobb så är rätterna en mix av olika typer av larm/smakupplevelser. Maträtterna är varken avancerade eller långdragna historier, allt går att göra ganska snabbt då risken för en utryckning är stor. Tillsammans med recepten får ni med er lite ögongodis i form av matlagande brandmän.

Rörigt! Min röror, dipper och krämer

Cecilia Valente

Min enkla lilla receptsamling! Den består av recept på såser, röror, krämer och dipper som ska vara enkla att följa och som man kan kombinera efter eget tycke. Jag ger en smakbeskrivning och tipsar om hur och till vad man kan servera var och en av dem. Mixern är en av mina bästa vänner i köket!

Foodinspiration

Berny Appelgren

Grundläggande kunskap, tips och tankar för att ni skall kunna skapa i köket och känna er trygga i det ni gör. För att våga ta ut svängarna bakom grytorna behöver man bemästra grunderna. Matlagning handlar inte om att följa massa recept. Utan matlagning handlar om grundkunskap, nyfikenhet och känslor i nuet.

Maten jag lagar

Viktor Ellström

En bok, fylld med folkliga och enkla maträtter med inspiration från hela världen. Allt från hederlig husmanskost till nudelsoppa och tacos. Här finns strax över 300 rubriker spridda över 24 kapitel, det finns något för alla. Bokens första stycke beskriver den enligt följande: Mitt namn är Viktor, jag älskar att laga mat och det här är en samling, nästan ett manifest, av mina absoluta favoritrecept. Med allt från brödbak, olika grundrecept, varm- och kall matlagning, konservering, mathantverk, en uppsjö med olika sötsaker och även en och annan tanke. På sätt och vis är det en förenklad, men samtidigt mycket mer utvecklad variant på min tidigare bok Anteckningar från en matnörd. Jag har stått fast vid min tanke att det ska se ut som ett ”anteckningsblock”, men den här är mer ”bok-ifierad”, om det är ett ord? Därav är alla bilder gjorda för hand. Skulle jag ha foton till alla recept skulle boken bli på tok för tjock. Mitt stora fokus i den här boken har varit på utformningen och användarvänligheten i recepten. Tanken med receptens utformning är att allt som står i de separata momenten kan förberedas i god tid. Endast det som står under ”servering” behövs göras strax före maten ska avnjutas.

Anteckningar från en matnörd

Viktor Ellström

Detta är kanske inte en regelrätt kokbok, det är snarare tio års kollegieblock uppstädade och sammanfattade i en bok. Tio års anteckningar fyllda utav nyfikenhet, frustration, experiment & diverse kaffefläckar. Det finns inga fina foton med superhärliga dekorationer i bakgrunden. Det ser istället ut ungefär som en kocks kollegieblock, fast med alla detaljer dokumenterade & nedskrivna. Det finns även diverse illustrationer för att förstärka vissa beskrivningar av metoder och tekniker. Och en hel del ”kartor” för hur du skulle kunna lägga upp den färdiga rätten, så som många kockar ritar i sina anteckningar för sin egen skull. Boken är indelad i tio kapitel med en väldigt stor bredd, med allt från bröd, gatumat, grönsaker, fisk, skaldjur, kött, desserter, söta bakverk och mathantverk såsom tillverkning av godis, sylt, marmelader, ost, smör, korvar, charkuterier, rökta produkter, fiskförädling och fermentering utav grönsaker. Samt mycket basrecept, tekniker och metoder du kan experimentera med i all oändlighet. Detta är boken jag önskar att jag hade haft när jag började min matresa. Välkommen in i mitt huvud!

Nyheter & Bokhandel
bottom-banner-close