Skip to main content

Vänligen rotera skärmen till liggande orientering

Smör, Ost och Bröd

Författare: Margareta Simmenqvist Kjellén

Hur kärnade man sitt smör?
Hur ystade man sin ost och hur bakade man sitt bröd?
Och framför allt, hur kan vi göra idag?
Smör, Ost och Bröd ger svaren på dessa frågor och mycket mer. Tonvikten är lagd på gamla traditionella recept.
Enkla naturliga smaker av enkla naturliga råvaror.


Margareta Simmenqvist Kjellén

Margareta Simmenqvist Kjellén växte upp i Göteborg. Utbildade sig till textilformgivare i Skara och Borås och jobbade under många år som konsthantverkare i Vänersborg. Margareta beskriver sig själv som historieromantiker och har mer än 50 års erfarenhet av släktforskning. Detta kombinerat med ett stort matintresse och viljan att veta hur man gjorde förr i tiden, har resulterat i debutboken Smör, Ost och Bröd.


Antal sidor: 152



Prisexempel, 1 exemplar
Mjukband Basic, svart/vit inlaga - 170:-



Kolla in andra böcker

Annelie, Kan jag få receptet!

Annelie Brandhill

En Kokbok med enkla recept som alla klarar av. Det är inte svårt att laga mat från grunden, det blir både gott och näringsrikt. Jag använder mig av så rena ingredienser det bar går och svenskt kött och kyckling, samt fisk och skaldjur från ett hållbart fiske. Då jag jobbar som kock på en förskola och ser att lunchen är dagens höjdpunkt för många så gör det att jag tycker det är så roligt att laga mat till dessa framtidens individer. De behöver få sitta ner i lugn och ro och få njuta av en god måltid. Här har vi som vuxna världens chans att för diskussioner om var maten kommer ifrån, hur man lagar till den, hur den smakar, doftar, ser ut och låter när man tuggar den. Det är inte för inte jag får höra uttryck som; "Åhh va gott, Smaskens!" "Det var det godaste jag ätit!" Så ta med barnen till köket och laga till en god måltid tillsammans. Lycka till och Smaklig Spis på er!

Nyheter & Bokhandel
bottom-banner-close