När du gör din egen bok eller fotobok ska det vara enkelt och säkert, och köpet ska vara fritt från obehagliga överraskningar. Det är viktigt att notera att när du väl lagt din beställning så kan du inte avbryta eller ångra köpet. Solentro är ett helautomatiserat system och din order påbörjas omedelbart - allt för att kunna leverera din bok så fort som möjlgt.

Klicka på en rubrik för att visa eller dölja dess innehåll.

Copyright - det är DIN bok!

Du som beställare av en egen bok eller fotobok är ansvarig utgivare samt rättighetsinnehavare av innehållet - det material du själv tillhandahåller förblir alltså ditt. Detta innebär att böcker du gör hos Solentro kan du fritt använda, sälja och distribuera på egen hand.

Upphovsrätt

Du som beställare är ensam ansvarig för de texter och bilder som laddats upp till Solentro. Beställaren försäkrar att han ensam besitter upphovsrätt, märkesskydd och alla andra rättigheter till de texter och bilder som används till att producera de böcker som beställaren har beställt.

Alla kränkningar mot dessa rättigheter och de påföljder detta innebär bärs allena av beställaren. I det fall tredje man gör anspråk på grund av upphovsrätt och/eller andra rättigheter som tillfaller denne, håller beställaren Solentro fullt skadeslös.

Slutligen garanterar beställaren att inga texter eller bilder på något sätt bryter mot gällande lag och då speciellt de gällande lagarna mot barnpornografi, rasism och/eller hets mot folkgrupp.

Design samt av Solentro tillhandahållet material ägs till fullo av Solentro AB och är skyddat under svensk och internationell upphovsrätt.

All text, HTML, CSS, JavaScript, webbdesign, grafik, logotyper, hemsidans design, produktionssidans design och allt annat som uppenbarar sig på www.solentro.se ägs till fullo av Solentro AB och är skyddat under svensk och internationell upphovsrätt (om inget annat anges).

Denna intellektuella egendom och möjligheten att göra din egen bok får inte på något sätt laddas ner, kopieras eller på annat sätt spridas utan Solentros samtycke. Innehållet får ej heller publiceras, manipuleras eller på något annat sätt förändras och/eller förvanskas utan Solentros skriftliga godkännande.

Personuppgiftspolicy (GDPR)

Vi följer General Data Protection Regulation (GDPR) inom EU/EES. När du öppnar ett bokkonto hos Solentro eller hos någon av våra samarbetspartners bekräftar du att vi kan spara uppgifter om dig i vår databas. Alla personuppgifter som du lämnar till oss eller som vi får del av när du genomför ett köp används i syfte att fullgöra våra åtaganden gentemot dig löpande under produktionen av boken samt i den framtida kommunikation mellan Solentro, våra distributörer, våra samarbetspartners och dig som kund.

Uppgifterna sparas för att Solentro ska kunna administrera kampanjer, bedriva produktutveckling, upprätta statistik, hålla dig uppdaterad via nyhetsbrev samt genomföra marknadsföring. Uppgifterna erhålls huvudsakligen från användaren, men kan kompletteras med uppgifter från offentliga register. Vissa uppgifter behöver lämnas vidare till samarbetspartners, exempelvis tryckerier och distributörer. Uppgifter som inte längre behövs raderas.

Användare kan på egen hand radera sitt bokkonto och tillhörande uppgifter, samt på egen hand avanmäla sig från våra nyhetsbrev.

Konsument som önskar upplysning om vilka uppgifter som finns angående henne eller honom kan efter skriftlig ansökan, som ska vara egenhändigt undertecknad (ställd till Solentro AB, Anckargripsgatan 3, SE-211 19 Malmö), erhålla sådan information samt få korrigering av eventuellt felaktiga uppgifter.

Leveranstider

Beställda böcker levereras normalt inom 1-2 veckor (med undantag för säsong och helgdagar).

Innefattar din order många böcker så kan det ta längre tid eftersom den kan vara skrymmande eller skickas som paket. Solentro ansvarar inte för leveransförseningar och vårdslös hantering orsakade av våra distributörer.

Beroende på försändelsens storlek och vilket sätt du valt att betala på så får du antingen hem boken i din brevlåda eller en avi så att du kan hämta ut den på närmaste utlämningsställe.

Vi gör din fotobok och bok med största omsorg, böckerna levereras i ett tåligt paket - allt för att ge dig högsta kvalitet!

Betalning

Bank-/kreditkort: Vi accepterar Visa, MasterCard och Eurocard.

Faktura: Villkor för Klarna Faktura och Klarna Konto
Detaljerade villkor för Klarna Konto hittar du här (pdf)

Betalalternativ

Enligt gällande lagstiftning måste du vara 18 år, eller med föräldrars tillstånd från 16 år, för att handla över Internet.

Säkerhet & sekretess

Vi använder de mest erkända och säkra betallösningar för e-handel samt Nordea som betalningspartner vilket innebär att alla betalningar är krypterade och säkrade genom SSL (Secure Sockets Layer), som är en av marknadens bästa säkerhetsmekanismer för Internethandel.

Returrätt/ångerrätt

Solentro kan inte erbjuda en generell returrätt (ångerfrist) på köp utan speciell anledning eftersom din beställda bok tillverkas på din specifikation och omedelbart efter det att du beställt. Eftersom du i förväg kan granska din layout och kontrollera att kvalitetsaspekter som upplösning, skärpa, text- och bildkvalitet m.m. uppfyller dina önskemål är du ansvarig för slutproduktens kvalitet (Solentro garanterar inte en 100% färgåtergivning i de böcker du beställt). Undantaget är givetvis om boken inte håller de höga kvalitetskrav vi på Solentro har på våra produkter. I dessa fall måste vi be dig att senast inom 14 dagar från det att du tagit emot boken kontakta vår kundtjänst för vidare instruktioner om hur du ska göra en eventuell retur. Solentro kan tyvärr inte acceptera returer utan medföljande returrapport. Eventuell ersättningsleverans sker naturligtvis helt utan kostnad för dig. Innan du returnerar defekt eller fellevererad bok måste vi be dig kontakta vår kundtjänst per e-post eller via telefon.

Reklamationer

Solentro garanterar inte en 100% färgåtergivning i de böcker du beställt. Färgåtergivning och ljusskala kan skilja sig från det du ser på skärmen och den riktiga boken - detta på grund av att en bildskärm projicerar ljus medan ett papper reflekterar det. Solentro garanterar att de böcker du beställt är tekniskt felfria vid leveransen. Kvaliteten på t ex egna foton och bilder skapade i redigeringsprogram är beroende på faktorer som upplösning, ljus, stadighet på kamera, programvara och inställningar med mera. Det är därför viktigt att du vid förhandsgranskning av din bok följer de varningar som ges. Solentro kan t ex inte ansvara för foton och bilder som inte har tillräckligt god kvalité för att återges i tryck. Våra böcker skall givetvis hålla för normalt bruk. I detta ingår naturligtvis att bläddra och använda boken. Dock kan vi inte garantera hållbarheten i de fall då man alltför hårdhänt trycker upp ett uppslag och därmed knäcker ryggen. Solentro ansvarar inte för leveransförseningar och vårdslös hantering eller skador orsakade av transportbolagen.

Kontroll och radering av data

Solentro förbehåller sig rätten att kontrollera de data som kommer oss tillhanda. Skulle det visa sig att de data som beställaren lagrat bryter mot gällande lagstiftning så förbehåller sig Solentro rätten att utan förvarning att radera dessa data. Skulle det visa sig att de data som lagrats är av straffrättslig natur förbehåller vi oss rätten att kontakta myndigheter för vidare behandling.
Skulle det visa sig att tredje part har invändningar av rättslig natur emot det av beställaren lagrade innehållet så förbehåller sig Solentro att utan förvarning att radera dessa data. Skulle det visa sig att tredje parts invändning varit felaktig så består ingen möjlighet att därmed ge Solentro skuld för detta. Undantaget är ifall Solentro handlat grovt vårdslöst eller medvetet raderat beställarens data.

Lagval

Tvist enligt dessa villkor skall avgöras enligt svensk lag.
Solentro (organisationsnummer 556775-8445) följer Allmänna reklamationsnämndens (www.arn.se) rekommendationer.

Hos Solentro skapar man sin egen bok, fotobok, fotoalbum, bröllopsbok, examensbok (yearbook), dopbok, minnesbok, bloggbok, avskedsbok, "min första bok" - enkelhet, kreativitet och skapande ligger i fokus när du gör din egen bok.

Vilken typ av bok vill du göra?

Solentro - gör en egen bok

Vår vision är att erbjuda det enklaste och bästa sättet för dig att göra en egen bok eller fotobok. Läs mer...

Fotobok - busenkelt att samla dina foton och designa din egen fotobok. Du har full kreativ frihet när du gör en egen fotobok eller ett fotoalbum!

Receptbok - samla dina recept i en vacker receptbok eller köksbok av högsta kvalitet!

Examensbok - bjud in klasskamrater att skriva en hälsning till dig och samla allt i egen studentbok/yearbook/klassbok/examensbok som blir till ett minne för livet.

Projektarbete - gör en unik bok av ditt projektarbete. Gör boken i vårt system och använd de sidmallar, design och typsnitt som finns där, eller så kan du skapa din bok i valfritt redigeringsprogram!

Minnesbok - när någon går ur tiden finns minnena kvar. Gör din egen minnesbok. Be omgivningen beskriva den bortgångne som person, samla texterna, dödsannonsen och begravningsakten och foton. Samlat i en riktigt vacker minnesbok.

Dopbok - ge bort en vacker dopbok med personliga hälsningar och bilder som berör. Skriv ner roliga händelser och minnen från barnets tidiga väg i livet – barnets egen dopbok!

ABC-bok - med lite fantasi så kan man göra sitt barns uppväxt lite roligare... det är bara din egen kreativitet som sätter gränserna – gör en egen bok du också!

Mjukband Basic - vår Mjukband Basic är av högsta kvalitet och ett utmärkt val för den som exempelvis vill ge ut sin egen bok och som vill trycka många böcker med svart/vit inlaga på obestruket papper!

Självpublicering - vi bistår med tryck- och publiceringstjänster. Du som författare äger alltid rättigheterna till dina egna böcker och behåller 100% av vinsten. Vi sköter all administration vilket endast innebär intäkter från din sida så att du som författare kan fokusera på att skriva, skapa och berätta - självpublicering har aldrig varit enklare!

Bröllopsbok - varför skriva spretiga hälsningar i en gästbok på bröllopet när du kan göra en egen och personlig bröllopsbok! En uppskattad gåva på möhippan, svensexan eller bröllopsdagen - designa din egen bröllopsbok!

Bloggbok - oavsett vad du bloggar om så är det en fantastisk känsla att ha sin egen blogg tryckt som en riktig bok ståendes i bokhyllan - gör din egen bloggbok du också!

Avskedsbok - ge bort något som berör och blir till ett minne för livet - en egen avskedsbok! Vi vågar lova att en fotobok med personliga hälsningar och bilder från kollegorna är en mycket uppskattad gåva att få. Använd den emailbaserade bjud-in-tjänsten så skickas hälsningarna och fotona automatiskt rakt in i boken.

Roman/dikt - gör en egen bok av alla dina texter och skrifter! Det är busenkelt att samla dina texter och designa din bok - gör en egen bok!

Min första bok - lägg in text, ladda upp bilder, välj design och samla allt i en vacker bok av högsta kvalitet. Ett oslagbart minne för hela familjen - gör din egen "Min första bok" idag!

Födelsedagsbok - det var så det hela började, vi ville ge bort något unikt som gåva till vår far på hans födelsedag. Vi kontaktade vänner och familj, bad dem beskriva honom som person och satte samman texterna till en födelsedagsbok - gör en egen bok du också!

Kokbok - nu kan du busenkelt göra en egen kokbok/receptbok till dig själv eller att ge bort - en fantastisk present! Gör din egen kokbok!

Egenutgivning - det har aldrig någonsin varit enklare eller billigare att ge ut sin egen bok! Tack vare Solentro print-on-demand slipper du onödiga lager- och uppstartskostnader. Din bok blir omedelbart tillgänglig ute i bokhandeln hos t ex Adlibris, Bokus och CDON - vad väntar du på?

Släktbok - samla din unika familjehistoria och ditt släktträd i en unik släktbok. Familjeboken blir till ett minne för livet både för dig och dina efterlevande - gör din egen släktbok hos Solentro idag!

Nyheter & Bokhandel
bottom-banner-close