FB Skip to main content

Solentro grundades av bröderna Hampus & Tobias Schildfat och lanseringen skedde i början på 2008. I TV-serien Draknästet fick de stor uppmärksamhet när de nobbade drakarna och en investering på 1,5 miljoner kronor. Idag är Solentro ett globalt företag när det gäller att erbjuda möjligheten att göra en egen bok och få den tryckt och hemskickad. Solentro erbjuder även författarpaket och bistår med tryck- och utgivningstjänster vid egenutgivning. Solentro bokskapartjänst är helt webbaserad och ingen nedladdning av program behövs. Solentro finns för närvarande på 13 olika språk med kunder i över 30 länder. Vår vision är att vara världens bästa plats för att göra egna böcker och fotoböcker.

Styrelsen för Solentro

Peter Jungbeck, ordförande

Grundade 1982 EuroFlorist och var en av pionjärerna inom blomsterförmedling via internet med start 1995. Peter Jungbeck var VD för företaget från starten tills han avgick i september 2008. Han var därefter styrelseledamot och näst största ägare i bolaget, som är den ledande blomsterförmedlaren i Europa med en omsättning på knappt 2 miljarder SEK årligen, fram till dess att hela bolaget såldes i december 2021.

Hampus Schildfat, styrelseledamot

Kandidatexamen i litteratur/film vid Lunds universitet och University of California, Santa Barbara. Tidigare manusanalytiker på Spyglass Entertainment i Hollywood och tagit fram filmer som 27 Dresses (2008). I Sverige har han arbetat bl a för Svensk filmindustri med Göta Kanal 2, Rosa-the movie och Arn-filmerna. Har även varit verksam som projektledare och AD på reklambyrå med kunder som Leaf och Findus. Grundare och VD för Solentro sedan 2008.

Tobias Schildfat, styrelseledamot

Magisterexamen vid Lunds universitet och Napier Business School i Edinburgh med huvudämne i ledarskap och marknadsföring. Har varit verksam som aktiemäklare på Handelsbanken och som affärsområdeschef på Findus. Flerfaldigt utgiven författare och har bl a skrivit succéboken som toppat försäljningslistorna ”Vägen till din första miljon” som sålts i över 100 000 ex. Har undervisat i marknadsföring på John Cabot universitetet i Rom. Grundare och VD för Solentro sedan 2008.


Hos Solentro skapar man sin egen bok, fotobok, fotoalbum, bröllopsbok, examensbok (yearbook), dopbok, minnesbok, bloggbok, avskedsbok, "min första bok" - enkelhet, kreativitet och skapande ligger i fokus när du gör din egen bok.

Nyheter & Bokhandel
bottom-banner-close