Klicka på en nyhet för att visa eller dölja dess innehåll.

Veckans entreprenörer!

Läs mer här!

Solentro på norska & finska!

Klicka här för norska!  
Klicka här för finska!

Full frihet - skapa din egen sidmall!

Läs mer här!

Ryggtext på din bok!

Läs mer här!

Ny bokstorlek - liggande A4!

Läs mer här!

Solentro på Bokmässan 2013!

Läs mer här!

Din bok i bokhandeln!

Solentro gör det enkelt för dig att publicera din egen bok. Vi erbjuder tre författarpaket för olika behov och bistår med tryck- och publiceringstjänster – du som författare äger alltid rättigheterna till dina egna böcker. Vi sköter dessutom all administration så att du som författare kan fokusera på att skriva, skapa och berätta. Läs mer här!

Enklare att redigera text!

När du lagt till flera sidor löpande text kan du nu enkelt komma till rätt sida direkt från översikten genom att dubbelklicka på sidan du önskar redigera - markören hamnar då vid just den sidans början!

Solentro ställer ut på Böcker & Brunch i Helsingborg söndagen den 10 mars!

Läs mer här!

Gör en egen Mjukband Basic!

Läs mer här!

Fotobok på mindre än 10 minuter!

Nu kan du på ett helautomatiserat sätt göra din egen fotobok - när du laddar upp dina bilder till Solentro kan du enkelt välja att boken ska fyllas automatiskt med dina bilder - det blir inte enklare än så här!  
 
Givetvis kan du även redigera bilderna, flytta runt dem och skriva bildtexter lika enkelt som tidigare!
 
Dessutom kan du nu med ett enkelt knapptryck automatiskt fylla din bok med sidmallssidor anpassade för antingen foton eller text.

Förbättrad bildhantering!

* Nu kan du med ett enkelt knapptryck automatiskt fylla din bok med sidmallssidor anpassade för antingen foton eller text. Sidor med innehåll påverkas inte - du kan fortfarande använda andra sidmallar än de föreslagna. * Beskär din bild hur du vill - dubbelklicka på en bild när du lagt ut den i din bok för att redigera bilden!
* Namnge varje bild som du laddar upp om du så önskar - dubbelklicka på bilden när den ligger under MINA BILDER!
* Manuell rotation av dina uppladdade bilder - dubbelklicka på bilden när den ligger under MINA BILDER!
* Automatisk rotation av bilder baserat på den metadata som de flesta kameror sparar tillsammans med tagna bilder!
* Bildförstoring nu flyttad närmare verktygslådan för enklare överblick!

Förbättrad editor!

* En efterfrågad rättstavningsfunktion!
* Fullskärmsläge vid redigering av texter!

Förbättringar i gränssnittet!

* Möjlighet att se vilka bilder som är utlagda i din bok (genom en grön bock vid alla utlagda/använda bilder)!
* Förhandsvisning av en bild vid drag n’ drop. Dra en bild och se den vid din muspekare och dra den över en bildyta och se direkt hur bilden kommer att renderas i boken!
* Dölj bildgrupper från andra projekt på samma sätt som det går att dölja sidmallsgrupper!
* Ny bokbilder och exempel på böcker runt om på sajten!
* Grafiska förbättringar runt om på sajten – uppfräschat utseende!

Gratis publicering!

Läs mer här!

Skola och bibliotek!

Läs mer här!

Nya betalsätt!

Läs mer här!

Säljer böcker från Solentro!

Läs mer här!

TV4 Nyheterna uppmärksammade "Du är fantastisk!"

Brorsan och jag ställde oss på en väldigt trafikerad gång- och cykelväg i centrala Malmö (vid den vackra kanalen) och spred lite glädje! Kolla här!

Solentro slår svenskt rekord!

Svenskt rekord för Solentro på Let ́s deal - läs mer här.

Solentro samarbetar med Squoosh – LUST ATT SKRIVA!

Webbsidan är framtagen under läsprojektet Bokens alla sidor 2008-2011, med stöd från Statens kulturråd. Det är Östergötlands webbaserade litteraturhus. Ninniii Söderberg, bibliotekarie vid Åby bibliotek och elever och lärare vid Hultdalsskolan i Åby, Norrköping har deltagit i utvecklingen av sidan. SQUOOSH drivs av Länsbibliotek Östergötland. Squoosh bokskaparprogram (som drivs av Solentro) är helt webbaserat, ingen nedladdning av program behövs och är helt gratis att använda.

Böcker från Solentro hjälper behövande barn i världen!

En skola i Jokkmokk har skapat en bok via Solentro. De har sedan sålt boken med egen text och illustration efter temat barns rättigheter i syfte att hjälpa barn i andra länder. Inte mindre än 20.065 kronor har de dragit in under några marknadsdagar. Solentro bidrar dessutom med 10 kr för varje såld bok till samma ändamål, Rädda Barnen.

Ett kungligt tack till Solentro!

Som ni kanske kommer ihåg så gjorde Solentro tillsammans med svenska folket en bröllopsbok till Kronprinsessan Victoria och Daniels ära – idag damp det ner ett brev i vår brevlåda med det kungliga sigillet på. Det var ett tackkort från brudparet själva, signerat och allt… i det kunde man läsa: ”Stort tack för all vänlighet, omtanke och generositet som visats oss i samband med vårt bröllop. Vi värdesätter detta högt. Det betyder mycket och har givit oss ett kärt minne för livet. Victoria / Daniel” Solentro vill tacka alla er som bidrog med lyckönskningar, hälsningar och roliga minnen till Kronprinsessan Victoria & Daniels bröllopsbok, utan ER hade boken inte blivit till och brudparet hade inte fått ta del av era varma hälsningar! TACK!

Solentros mentor blev Årets Mentor i Skåne 2010!

Skånes kandidat till Årets Mentor Sverige är korad - vinnare blev Anne Richardsson, mentor åt Hampus & Tobias Schildfat på Solentro - gör en egen bok. Vill du veta mer, klicka här.

Kunglig bröllopsbok!

Solentro samlar svenska folkets hälsningar och med ett urval av dessa gör vi en bröllopsbok som skickas till kungafamiljen. Klicka här för att lämna din hälsning.

Massor av nöjda kunder!

Aldrig tidigare har det skapats så många böcker hos Solentro:
1000-tals böcker levererade och över 20 000 bokkonto har öppnats!

Nya bokstorlekar!

Nu kan du välja bland flera olika bokstorlekar – du väljer själv!

Maxi - Vår största bok med måtten 200 x 270 mm

Panorama - Passar bra som fotobok med måtten 200 x 148 mm

Square - En bok som är mittemellan med måtten 185 x 185 mm

Classic - Givetvis finns vår populära klassiska bokstorlek kvar med måtten 148 x 210 mm

Böcker för halva priset!

Beställ mer än 1 exemplar av samma bok så får du alla efterföljande böcker för halva priset i samma beställning!

Solentro är Månadens sajt!

Att ge ut ”riktiga” böcker är inte förbehållet de stora författarna, vill du läsa mer klicka här.

Solentro i samarbete med Columbus förlag!

Under hösten inleder vi ett samarbete med Columbus förlag. Information om att göra egna böcker kommer att finnas i flera av de böcker som Columbus ger ut. Först ut är boken Mitt liv och min släkt som kommer i ny upplaga i november. Vill du veta mer, klicka här.

Damernas Värld ser det heta med Solentro!

Solentro är glada över att omnämnas i Damernas Värld under "Hett Nu" (nr. 10, 2008). Vill du se inlägget, klicka här.

Magasinet Hennes väljer Solentro!

Solentro får fyra H av fem möjliga. Vill du se inlägget, klicka här.

Hos Solentro skapar man sin egen bok, fotobok, fotoalbum, bröllopsbok, examensbok (yearbook), dopbok, minnesbok, bloggbok, avskedsbok, "min första bok" - enkelhet, kreativitet och skapande ligger i fokus när du gör din egen bok.

Vilken typ av bok vill du göra?

Solentro - gör en egen bok

Vår vision är att erbjuda det enklaste och bästa sättet för dig att göra en egen bok eller fotobok. Läs mer...

Fotobok - busenkelt att samla dina foton och designa din egen fotobok. Du har full kreativ frihet när du gör en egen fotobok eller ett fotoalbum!

Receptbok - samla dina recept i en vacker receptbok eller köksbok av högsta kvalitet!

Examensbok - bjud in klasskamrater att skriva en hälsning till dig och samla allt i egen studentbok/yearbook/klassbok/examensbok som blir till ett minne för livet.

Projektarbete - gör en unik bok av ditt projektarbete. Gör boken i vårt system och använd de sidmallar, design och typsnitt som finns där, eller så kan du skapa din bok i valfritt redigeringsprogram!

Minnesbok - när någon går ur tiden finns minnena kvar. Gör din egen minnesbok. Be omgivningen beskriva den bortgångne som person, samla texterna, dödsannonsen och begravningsakten och foton. Samlat i en riktigt vacker minnesbok.

Dopbok - ge bort en vacker dopbok med personliga hälsningar och bilder som berör. Skriv ner roliga händelser och minnen från barnets tidiga väg i livet – barnets egen dopbok!

ABC-bok - med lite fantasi så kan man göra sitt barns uppväxt lite roligare... det är bara din egen kreativitet som sätter gränserna – gör en egen bok du också!

Mjukband Basic - vår Mjukband Basic är av högsta kvalitet och ett utmärkt val för den som exempelvis vill ge ut sin egen bok och som vill trycka många böcker med svart/vit inlaga på obestruket papper!

Självpublicering - vi bistår med tryck- och publiceringstjänster. Du som författare äger alltid rättigheterna till dina egna böcker och behåller 100% av vinsten. Vi sköter all administration vilket endast innebär intäkter från din sida så att du som författare kan fokusera på att skriva, skapa och berätta - självpublicering har aldrig varit enklare!

Bröllopsbok - varför skriva spretiga hälsningar i en gästbok på bröllopet när du kan göra en egen och personlig bröllopsbok! En uppskattad gåva på möhippan, svensexan eller bröllopsdagen - designa din egen bröllopsbok!

Bloggbok - oavsett vad du bloggar om så är det en fantastisk känsla att ha sin egen blogg tryckt som en riktig bok ståendes i bokhyllan - gör din egen bloggbok du också!

Avskedsbok - ge bort något som berör och blir till ett minne för livet - en egen avskedsbok! Vi vågar lova att en fotobok med personliga hälsningar och bilder från kollegorna är en mycket uppskattad gåva att få. Använd den emailbaserade bjud-in-tjänsten så skickas hälsningarna och fotona automatiskt rakt in i boken.

Roman/dikt - gör en egen bok av alla dina texter och skrifter! Det är busenkelt att samla dina texter och designa din bok - gör en egen bok!

Min första bok - lägg in text, ladda upp bilder, välj design och samla allt i en vacker bok av högsta kvalitet. Ett oslagbart minne för hela familjen - gör din egen "Min första bok" idag!

Födelsedagsbok - det var så det hela började, vi ville ge bort något unikt som gåva till vår far på hans födelsedag. Vi kontaktade vänner och familj, bad dem beskriva honom som person och satte samman texterna till en födelsedagsbok - gör en egen bok du också!

Kokbok - nu kan du busenkelt göra en egen kokbok/receptbok till dig själv eller att ge bort - en fantastisk present! Gör din egen kokbok!

Egenutgivning - det har aldrig någonsin varit enklare eller billigare att ge ut sin egen bok! Tack vare Solentro print-on-demand slipper du onödiga lager- och uppstartskostnader. Din bok blir omedelbart tillgänglig ute i bokhandeln hos t ex Bokus och CDON - vad väntar du på?

Släktbok - samla din unika familjehistoria och ditt släktträd i en unik släktbok. Familjeboken blir till ett minne för livet både för dig och dina efterlevande - gör din egen släktbok hos Solentro idag!

Nyheter & Bokhandel
bottom-banner-close