Skip to main content

Fält med asterisk (*) är obligatoriska.
Företag
För- och efternamn*
c/o
Adress*
Postnummer*
Hausnummer*
Postort*
Land*
Ange land*
E-postadress*
Stat/Provins
Mobiltelefon*
Antal *
st
Valuta
Styckpris
- inkl moms
Totalt
- inkl moms

köpvillkoren.

Mit der Übermittlung der für die Abwicklung des Rechnungskaufes und einer Identitäts- und Bonitätsprüfung erforderlichen Daten an Klarna bin ich einverstanden. Meine Einwilligung kann ich jederzeit mit Wirkung für die Zukunft widerrufen.


Kontakta oss för andra betalsätt.

Ett kvitto på beställningen skickas till angiven
emailadress när köpet är genomfört.
Nedan ser du omslaget till den bok du vill beställa.
Design:
White
Bokstorlek:
Classic
Boktyp:
Omslagstyp:
Person/Org.-nummer*Önskat betalningssättVänligen rotera skärmen till liggande orientering

OMSTÄLLNINGEN

Författare: Åke Palm

OMSTÄLLNINGEN
Författare Åke Palm

Efter att Rolf och Lena från Hälsingebyn Åker och troligen också stora delar av världen fått uppleva den största samhällsomställningen som någonsin skådats i modern tid gick dom en mycket osäker tid till mötes. Det nya digitala samhället där allt styrdes från små smarta bärbara datorer gav stort utrymme åt klåfingrade hackare och det var precis vad som hände, en morgon var allt förändrat, ingen kunde ana vilka följder det skulle få, all den moderna välsignelsen i det som av landets makthavare hade inlemmat sina undersåtar i försvann och en nöd utan like blev resultatet. Efter några veckors nedsläckning av livsviktiga samhällsfunktioner började innevånarna i trakten av Rolfs och Lenas hemby också känna av det nya tillståndet i landet Sverige, människor började fara illa på riktigt och döden syntes allt oftare, ibland för att mat var viktigare än människoliv. Råttor och kråkor var hårdvaluta. Rolf och Lena hade klokt nog byggt upp en del reserver men snart kom människor från tätorterna och ville ha sin del av kakan, då tog de som hade lite undanstoppat fram vapen och försvarade sig.
Lena med sitt milda sinnelag fick ibland stora mentala bekymmer de gånger hon möttes av svältande människor men också när hon insåg att människan kunde vara oerhört grym. Rolf och Lena gjorde vad dom kunde med insåg till slut att "djungelns lag" gällde.
Även för Rolf och Lena blev det till slut för stora problem, framför allt började salt och mjöl tryta och Rolf tvingade sig ut på en resa söderut i landet där ryktet sa att det fanns mer av den varan. Den resan skulle ta många månader men när Rolf stötte på tre andra män i Söderfors, Martin, en retsam och ibland jobbig person, Sven, stor, tystlåten och kraftig och Kent, en evigt svärande och lättretad missförstådd varelse kunde gruppen enas om att tiden var mogen för uppbrott.
Det var början på en lång och strapatsrik resa, ibland med möten som skulle ställa männen på mycket svåra prov, ibland inom gruppen men framförallt i möten med människor som inte skydde några som helst medel för att överlev dessa svåra tider.
Färden norrut blev långt mer besvärlig än vad Rolf någonsin tänkt sig. Det var inte alla i gruppen som hade visat vilka dom verkligen var.


Åke Palm

Åke Palm

Idén till boken föddes redan för femton år sedan men av olika anledningar blev den uppskjuten, bl.a. för att det rätta underlaget för digital teknik inte fanns då i samhället, nu när allt börjar digitaliseras var saken en helt annan. Det här är en debutroman men en uppföljare är redan i tanken.
Författaren är uppväxt just i trakterna av där en del av händelserna äger rum i byn Åker.


Antal sidor: 316Prisexempel, 1 exemplar
Hårdband Basic, svart/vit inlaga - 299:-Nyheter & Bokhandel
bottom-banner-close