Skip to main content

Vänligen rotera skärmen till liggande orientering

Vad hände vår dotter?

Författare: Boel Helsing

En natt utanför Marockos kust korsar två segelfartyg varandras färdlinjer. Två besättningar med helt olika mål, en mot frihet och den andra från lagens arm.

Kort tid därefter sker en desperat handling och en liten flicka försvinner från hamnpromenaden i Puerto Rico på Gran Canaria. Trots alla efterforskningar, en enorm polisinsats och alla världens ögon riktade mot sig misslyckas man att med att finna minsta spår av treåringen.

Tre par från olika länder med skilda bakgrunder och planer tvingas se sina liv totalt förändras. Det här är historien om dem, vad som hände den lilla flickan och vem som fick betala det allra högsta priset.

Berättelse är bland annat influerad av kidnappningen av den engelska flickan i Portugal 2007. Men, kanske är anledningen till Madeleine McCann’s försvinnande och hennes öde desamma som i romanen?


Boel Helsing

Boel Helsing är ekonom och bor i Stockholmsområdet och i Frankrike. Hon kommer framöver att låta ge ut sina romaner ”Dödliga änglar” och ”Så du tror du vet?”.


Antal sidor: 240Prisexempel, 1 exemplar
Mjukband Basic, svart/vit inlaga - 149:-Kolla in andra böcker

Teater I

PETER BARK

Innehåller fem pjäser: Frankie Fem torsdagar i november Nocturne Främlingar Samling

OMSTÄLLNINGEN

Åke Palm

OMSTÄLLNINGEN Författare Åke Palm Efter att Rolf och Lena från Hälsingebyn Åker och troligen också stora delar av världen fått uppleva den största samhällsomställningen som någonsin skådats i modern tid gick dom en mycket osäker tid till mötes. Det nya digitala samhället där allt styrdes från små smarta bärbara datorer gav stort utrymme åt klåfingrade hackare och det var precis vad som hände, en morgon var allt förändrat, ingen kunde ana vilka följder det skulle få, all den moderna välsignelsen i det som av landets makthavare hade inlemmat sina undersåtar i försvann och en nöd utan like blev resultatet. Efter några veckors nedsläckning av livsviktiga samhällsfunktioner började innevånarna i trakten av Rolfs och Lenas hemby också känna av det nya tillståndet i landet Sverige, människor började fara illa på riktigt och döden syntes allt oftare, ibland för att mat var viktigare än människoliv. Råttor och kråkor var hårdvaluta. Rolf och Lena hade klokt nog byggt upp en del reserver men snart kom människor från tätorterna och ville ha sin del av kakan, då tog de som hade lite undanstoppat fram vapen och försvarade sig. Lena med sitt milda sinnelag fick ibland stora mentala bekymmer de gånger hon möttes av svältande människor men också när hon insåg att människan kunde vara oerhört grym. Rolf och Lena gjorde vad dom kunde med insåg till slut att "djungelns lag" gällde. Även för Rolf och Lena blev det till slut för stora problem, framför allt började salt och mjöl tryta och Rolf tvingade sig ut på en resa söderut i landet där ryktet sa att det fanns mer av den varan. Den resan skulle ta många månader men när Rolf stötte på tre andra män i Söderfors, Martin, en retsam och ibland jobbig person, Sven, stor, tystlåten och kraftig och Kent, en evigt svärande och lättretad missförstådd varelse kunde gruppen enas om att tiden var mogen för uppbrott. Det var början på en lång och strapatsrik resa, ibland med möten som skulle ställa männen på mycket svåra prov, ibland inom gruppen men framförallt i möten med människor som inte skydde några som helst medel för att överlev dessa svåra tider. Färden norrut blev långt mer besvärlig än vad Rolf någonsin tänkt sig. Det var inte alla i gruppen som hade visat vilka dom verkligen var.

Liemannen

Sten Larsson

Liemannen är en roman om ett brott som ger läsaren en inblick i äldrevården och betydelsen av äldres livserfarenhet. En ung man utan erfarenhet av att jobba i vården får problem med anhöriga och vårdtagare. Covid 19 närmar sig Sverige. Dr Sture Lidén är den förste läkaren i Sverige som drabbas av viruset. Smittad av en patient på ett sjukhem där det råder kaos. När han tillfrisknar måste han handlägga ett dödsfall, i sin egen bostadsrättsförening. Ett till synes vanligt rutinärende. Spåren efter en rånare leder rätt in i bostadsrättsföreningen men polisen är handlingsförlamad. Liemannen är en historia om plötslig död i en läkares praktik. Berättelsen skapades i skenet av Coronakommisionens förödande kritik av svensk äldrevård. Den utspelar sig under de dagarna i slutet på februari och början på mars 2020, då Covid slog till.

Tur & Tillfälle

Claes Ridell

Tänk vilken framgång och vilka fantastiska äventyr man kan få uppleva om rätt tillfälle, timing och tur blandat med lite kärlek uppenbarar sig. Vi ska få följa den unge John Svensson på ett svindlande, spännande äventyr under hans karriär inom ett svenskt, multinationellt företag. Det blir mycket spänning och feeling good känsla när John tar oss till Asien, Europa och USA.

Trumbäraren

Harriet Nordlund

Mitt i natten väcktes jag av en stämma som sa: ”jag ska visa dig, jag ska säga dig, hör mig.” Jag kände inte igen rösten och kunde inte heller se om det fanns någon i närheten. Jag blev rädd! Vem talar till mig? Rösten sa sig komma från en annan tid med ett budskap till människor som lever nu. Den betonade att människor måste samarbeta för att ta hand om den jord som tilldelats. Boken handlar om den första trumbäraren, som genomgår de nio stegen för att höja sin andliga nivå och medvetenhet. Vi följer honom på hans långa färd tillbaka till de sina. Hans ledsagare är vinden och fåglarna.

Strykarhunden

Patrik Samuelsson

Denna berättelse utspelar sig i en småstad. Personen är en medelålders man som har kantats av sin ungdom och strävar mot att finna balansen i sin tillvaro. Tiden rör sig mellan nu tid och 1980 talet.

Ett herrans elände

Bertil Olsson

En del berättelser är sådant som hänt och jag har varit med om. Andra händelser har jag hört berättas. Hela 1900-talet var hårt och svårt för många människor. Många blev lurade på det mest häpnadsväckande sätt av "överheten" Här kan ni läsa om Den grymme mördaren, handlaren Granlund, Geniet Anna-Greta och det borttappade liket med flera andra berättelser

Byskvaller

Berit Källström

Handlingen utspelar sig i en liten by i södra Norrlands inland. Livet i byn präglas av personerna som bor där och som kämpar för byns existens. Kommer den att avfolkas? Eller går den en gyllene framtid till mötes? Personer och händelser skildras med värme och humor och är helt och hållet en produkt av författarens fantasi. Boken ingår i en serie om tre böcker: 1. Detta lilla avsnitt av världen 2011 2. Boken som jag gav ut 2015

Hämnden tar aldrig slut.

Jan-Åke Sallermo

En trafikolycka, drar ut Göte Granberg på en resa fylld av dramatik, men också kärlek. Hatet, hämnden och kärleken går hand i hand från Linköping via Stockholm och Tallinn till den dramatiska upplösningen i Mem. Vid Göta Kanals utlopp i Östersjön. En bok med spänning, kärlek, relationer och hat.

Terrorns hämnd - 22 dagar

A G ANdersson

Hämnd är fokus för terrorns attack, under täckmantel av fest och glädje flödar alkohol, narkotika, åtrå och fysisk kärlek, in i en värld som kantas av ond bråd död.

6yy

A-G Andersson

Varm innerlig kärlek, brutal misshandel i samband med ett abnormt 6 missbruk, utnyttjas för kriminell verksamhet, som sammanlänkas med det grymmaste av allt våld - terrorism, kärleken vinner eller...

6y

A-G Andersson

Varm innerlig kärlek, brutal misshandel i samband med ett abnormt 6 missbruk, utnyttjas för kriminell verksamhet, som sammanlänkas med det grymmaste av allt våld - terrorism, kärleken vinner eller...

6x

A-G Andersson

Drama med ingredienserna, framgång, 6-missbruk, hämnd, svartsjuka, underbar familjekärlek, sanslös fysisk kärlek utmynnande i ond död

6xx

A-G Andersson

Drama med ingredienserna, framgång, 6-missbruk, hämnd, svartsjuka, underbar familjekärlek, sanslös fysisk kärlek utmynnande i ond död.

Nyheter & Bokhandel
bottom-banner-close