Skip to main content

Fält med asterisk (*) är obligatoriska.
Företag
För- och efternamn*
c/o
Adress*
Postnummer*
Hausnummer*
Postort*
Land*
Ange land*
E-postadress*
Stat/Provins
Mobiltelefon*
Antal *
st
Valuta
Styckpris
- inkl moms
Totalt
- inkl moms

köpvillkoren.

Mit der Übermittlung der für die Abwicklung des Rechnungskaufes und einer Identitäts- und Bonitätsprüfung erforderlichen Daten an Klarna bin ich einverstanden. Meine Einwilligung kann ich jederzeit mit Wirkung für die Zukunft widerrufen.


Kontakta oss för andra betalsätt.

Ett kvitto på beställningen skickas till angiven
emailadress när köpet är genomfört.
Nedan ser du omslaget till den bok du vill beställa.
Design:
White
Bokstorlek:
Maxi
Boktyp:
Omslagstyp:
Person/Org.-nummer*Önskat betalningssättVänligen rotera skärmen till liggande orientering

Mitt Vilhelmina

Författare: Roland Lundqvist

Året är 2019 och en 85-årig gubbe har fått för sig, att samla ihop några av minnen han delat med andra på Facebook under flera år och göra en bok av detta.
Det är främst händelser från ungdomsåren i Vilhelmina omkring 1950-talet men också lite annat.
Egentligen inga märkvärdiga saker som uppmärksammats i massmedia men för äldre läsare blir det kanske en återkoppling till egna upplevelser och för yngre en inblick i hur det var förr.
Det har också smugit in några händelser som inte direkt berör Vilhelmina, men speglar något av det författaren sysslat med.
Kanske inte en bok att läsa från pärm till pärm, men att bläddra i, för inläggen är inte i tidsordning utan lite hux flux.
Avsikten var inte att det skulle bli en bok för offentligheten, men bok för att samla egna minnen och några ex att ge bort som present till någon jubilar. Men en notis om detta i en FB-grupp med anknytning till Vilhelmina och frågan om någon ville haka på gav ett oväntat stort gensvar.


Roland Lundqvist

MITT VILHELMINA
Författare Roland Lundqvist.
Om författaren; Föddes 1934 i köket intill en brädgård i Gällivare långt uppe i norr, flyttade 50 mil söderut inom samma landskap till Vilhelmina. Varit en träskalle hela arbetslivet, med tjänster i Vilhelmina, Trollhättan, Skövde och Sundsvall.
I drygt 70 år varit intresserad och aktiv inom idrotten kanske mest med olika ledaruppdrag, men på gräsrotsnivå. I ungdomsåren var det främst cykel och ishockey, men också skytte, lite fri idrott och fotboll. Senare halvan av livet har det främst varit orientering och skidorientering samt ett antal motionslopp på skidor.
De 18 åren med mantalsskrivning i Vilhelmina har satt djupa spår. Det är där som är hemma även om han trivs i sin nuvarande hemort Timrå.
Gjort många veckolånga fjällvandringar eller kortare turer både sommar och vinter och stugan i Borka har varit ett kärt tillhåll, liksom svärfars efterlämnade stuga i Dalarna.
Ställen han alltid längtat till, även om han gått på kinesiska muren, varit upp i Empire State Buildings och besökt nästan alla Europas länder.


Antal sidor: 122
Antal sidor färg: 14Prisexempel, 1 exemplar
Mjukband Basic (färg) - 299:-Nyheter & Bokhandel
bottom-banner-close