Skip to main content

Fält med asterisk (*) är obligatoriska.
Företag
För- och efternamn*
c/o
Adress*
Postnummer*
Hausnummer*
Postort*
Land*
Ange land*
E-postadress*
Stat/Provins
Mobiltelefon*
Antal *
st
Valuta
Styckpris
- inkl moms
Totalt
- inkl moms

köpvillkoren.

Mit der Übermittlung der für die Abwicklung des Rechnungskaufes und einer Identitäts- und Bonitätsprüfung erforderlichen Daten an Klarna bin ich einverstanden. Meine Einwilligung kann ich jederzeit mit Wirkung für die Zukunft widerrufen.


Kontakta oss för andra betalsätt.

Ett kvitto på beställningen skickas till angiven
emailadress när köpet är genomfört.
Nedan ser du omslaget till den bok du vill beställa.
Design:
White
Bokstorlek:
Classic
Boktyp:
Omslagstyp:
Person/Org.-nummer*Önskat betalningssättVänligen rotera skärmen till liggande orientering

Kvinnan och barnet

Författare: Harriet Nordlund

Kvinnan och barnet är en berättelse om ursprung, en värld före den vi känner till idag. Boken berättar om hur kvinnan för kunskapen vidare genom generationer i en tidlös värld, för att ge barnet kunskap och hopp inför framtiden. Vägen är sällan rak, Solens barn får en vacker värld som gåva men historiens gång visar att människan lätt kan missbruka gåvan i sin girighet.

Kvinnan och barnet ingår tillsammans med Samernas skapelseberättelse och Trumbäraren i den muntliga traditionen om samernas tillblivelse.

Berättelserna talar om vikten av att samverka människor emellan och att ta hand om vår jord för kommande generationer.


Harriet Nordlund

Harriet Nordlund är utbildad vid Teaterhögskolan i Stockholm. Hon har arbetat inom teatern hela sitt yrkesverksamma liv som skådespelerska, regissör, teaterchef och manusförfattare samt skrivit verk för sceniska framföranden. Verken är uppförda både i Sverige och i Norge.

Dálvadis - den första samiska teatern, grundades i Jokkmokk av Harriet Nordlund och Maj-Doris Rimpi. Under denna tid utvecklades en nya teaterform där föreställningarna uppfördes i ett is- och snölandskap med tältkåtor, då det inte fanns tillgång till scener. I tältkåtorna samlades publiken runt eldar där de kunde värma sig och samtidigt ta del av samiska berättelser över en kopp kaffe/te. Ingen hade tidigare varit med om ett sådant mäktigt äventyr - ett snöspel.

Intresset för urfolk väcktes i samband med etablerandet av den samiska teatern. Genom att samarbeta med andra urfolk blev Harriet Nordlund medveten om den enhetlighet som finns, att man inte är ensam utan kan hämta kraft och inspiration från varandra. Det uppmuntrade Harriet att söka sin egen väg och förmedla sitt samiska kulturarv.


Antal sidor: 42Prisexempel, 1 exemplar
Hårdband Basic, svart/vit inlaga - 195:-Nyheter & Bokhandel
bottom-banner-close