Skip to main content

Fält med asterisk (*) är obligatoriska.
Företag
För- och efternamn*
c/o
Adress*
Postnummer*
Hausnummer*
Postort*
Land*
Ange land*
E-postadress*
Stat/Provins
Mobiltelefon*
Antal *
st
Valuta
Styckpris
- inkl moms
Totalt
- inkl moms

köpvillkoren.

Mit der Übermittlung der für die Abwicklung des Rechnungskaufes und einer Identitäts- und Bonitätsprüfung erforderlichen Daten an Klarna bin ich einverstanden. Meine Einwilligung kann ich jederzeit mit Wirkung für die Zukunft widerrufen.


Kontakta oss för andra betalsätt.

Ett kvitto på beställningen skickas till angiven
emailadress när köpet är genomfört.
Nedan ser du omslaget till den bok du vill beställa.
Design:
White
Bokstorlek:
Classic
Boktyp:
Omslagstyp:
Person/Org.-nummer*Önskat betalningssättVänligen rotera skärmen till liggande orientering

Kocksgatan 17

Författare: Torsten Langvig

Detta är en bok om min barndom på Söder under 1950-talets Stockholm. Boken handlar om min uppväxt i ett säreget hyreshus på Kocksgatan 17. För att få en bättre bild av Stockholm inleder jag boken med att berätta Södermalms historia från slutet av 1200-talet fram till runt år 1960. Därefter lotsar jag er genom det kulturmärkta huset; från nybyggnad och fram till nutid genom de olika ombyggnaderna och renoveringarna. Bokens huvudpersoner är de säregna hyresgäster som bodde i huset under min uppväxt. Jag återskapar mina barndomsminnen i flertalet kortare historier. Bland annat kan vi läsa om ”gashuset på Söder” och ”kontakt med andarna”. Boken är både lättläst och rikt illustrerad. Min förhoppning är att denna bok ska fungera som en tidskapsel för de som vuxit upp i dåtidens Stockholm.


Torsten Langvig

Torsten Langvig är född 1946, och uppvuxen på Söder i Stockholm. Han var anställd inom flottan där han vidareutbildade sig i bland annat teleteknik på Berga örlogsskolor, och Skeppsholmen. Därefter har han arbetat på Philips/NEFA i Norrköping när färg-TVen kom 1968, och öppnade sedan en TV-radio affär. Några år senare flyttade han tillbaks till Stockholm där han arbetade på Skantic/Luxor-radio. De sista 33-åren innan pension var han lärare inom el och elektronik på Åva gymnasium i Täby.
Redan i tidig ålder var Torsten intresserad av elektriska föremål som telefoner och radio vilket resulterade i att han senare började bygga upp sin samling.
Flera år senare föddes iden om att skriva böcker i ämnet. Den första boken som Torsten gav ut var Telefonen då och nu. Därefter kom El helt enkelt, och nu boken Kocksgatan 17 som handlar om Södermalm på 1950 / 60 – talet.


Antal sidor: 144Prisexempel, 1 exemplar
Mjukband Basic, svart/vit inlaga - 149:-Nyheter & Bokhandel
bottom-banner-close