Skip to main content

Fält med asterisk (*) är obligatoriska.
Företag
För- och efternamn*
c/o
Adress*
Postnummer*
Hausnummer*
Postort*
Land*
Ange land*
E-postadress*
Stat/Provins
Mobiltelefon*
Antal *
st
Valuta
Styckpris
- inkl moms
Totalt
- inkl moms

köpvillkoren.

Mit der Übermittlung der für die Abwicklung des Rechnungskaufes und einer Identitäts- und Bonitätsprüfung erforderlichen Daten an Klarna bin ich einverstanden. Meine Einwilligung kann ich jederzeit mit Wirkung für die Zukunft widerrufen.


Kontakta oss för andra betalsätt.

Ett kvitto på beställningen skickas till angiven
emailadress när köpet är genomfört.
Nedan ser du omslaget till den bok du vill beställa.
Design:
White
Bokstorlek:
Classic
Boktyp:
Omslagstyp:
Person/Org.-nummer*Önskat betalningssättVänligen rotera skärmen till liggande orientering

Den gamla garderoben

Författare: Urban Folkebrant

Mysterierna i Lerholm (del 2) - Den gamla garderoben
Författare: Urban Folkebrant
Genre: Barn- och ungdomslitteratur (magisk realism)
Målgrupp: 9 – 12 år

Berättelsen i Den blå boken slutar med att klasskamraterna Anna och Alexander kom överens om att träffas hemma hos honom. Alexander hoppas att han äntligen ska få en ny kompis. Anna vill främst ha svar på sina funderingar. Vad är det för hemligheter han har? Det är någonting han döljer, någonting han inte har berättat.
I den här boken Den gamla garderoben fortsätter berättelsen. Men för att du ska få lära känna Alexander lite bättre tar den sin början drygt ett halvår tidigare.
”Det var en nöjd Alexander som kom hem sent på julaftonens kväll. Han la de flesta av sina julklappar på skrivbordet. Men den nya vinterjackan skulle han hänga in i garderoben. Han öppnade dörren och tände lyset.
Det var då han fick se den.
På golvet längst in låg en låda som han aldrig sett tidigare. Han hängde snabbt upp sin jacka och böjde sig sen ner och tog upp lådan. Den var inte större än en skokartong. Han tog med sig lådan, stängde garderobsdörren och satte sig på sängen.”Urban Folkebrant

Urban Folkebrant är teol. lic. och lektor i religionskunskap. Under de senaste 30 åren har han skrivit läromedel (Sv/So) både för grundskola och gymnasium. Den av hans 15 böcker som fått störst genomslag är En värld av författare som på sina 570 sidor tar med läsaren genom århundraden av litteratur, arkitektur och kulturhistoria.

År 2016 slog han dock in på en ny bana och en ny genre. Tanken på att skriva skönlitteratur hade funnits i bakhuvudet under flera år. Ett första steg togs då han började med att inflika egna fiktiva och spännande berättelser som mer lättsamma komplement till den faktatext som präglar innehållet i läromedel. Tanken var att förena nytta med nöje. Ett exempel på detta är Sofi Historia, en lärobok för grundskolans högstadium.
Intresset för det skönlitterära skrivandet kom till slut att ta överhand och intresset för läroboks-författandet svalnade. Den drivande tanken med skrivandet blev nu istället att förena nöje med nytta.

År 2018 debuterade han som barnboksförfattare med den självbiografiska Arrendatorns pojk. Läsaren får här ta del av hur livet för en ung pojke kunde te sig på 1950-talet. Boken handlar om Karl, hans alter ego, som växte upp på Björnebergs herrgård. Karl levde i sin egen lilla värld och han var medveten om att han inte alltid gjorde saker som alla var nöjda med. Det gällde både hemma men framför allt i skolan.
Arrendatorns pojk kom under samma år, 2018, att följas upp av Farväl till landet vilket är en fort-sättning på berättelsen om Karl.

År 2019 påbörjade han så arbetet med Lerholmsserien där Den gamla garderoben utgör den andra delen. Innehållet i de böcker som ingår i Lerholmsserien hör i första hand till genren magisk realism för åldersgruppen 9 – 12 år. Men eftersom tanken med hans skrivande fortfarande, i hög grad, präglas av att förena nöje med nytta finns även historiskt intressanta och underhållande inslag av fakta. Man brukar ibland tala om pedagogisk skönlitteratur där läsaren inte bara blir underhållen utan även till viss del undervisad. Böckerna i Lerholmsserien tillhör denna kategori.


Antal sidor: 142Prisexempel, 1 exemplar
Mjukband Basic, svart/vit inlaga - 150:-Nyheter & Bokhandel
bottom-banner-close