Skip to main content

Vänligen rotera skärmen till liggande orientering

Ströguldet Den andra berättelsen

Författare: Peter Dahlgren

Det här är den andra berättelsen i en triologi om medeltidslandet Befrielsen. Här handlar det om intriger, maktkamp och om jakten efter en förmögenhet, en handfull ströguld. Du får följa två kvinnor, Myra som hittade guldet och Brusa som stal det. Brusa jagas från skogarna i Befrielsen till öknen och torkan i grannlandet Vichlas. Och det är många som vill komma åt guldet.


Peter Dahlgren

I mitt drygt 40-åriga yrkesliv som journalist på tidningar, nyhetsbyrå, radio och teve har jag skrivit oräkneliga reportage och artiklar. Jag har mött gamla och unga, statsmän och kändisar. Jag har lyssnat och återberättat i tal och skrift. Nu, som pensionär, skriver jag mina egna berättelser.


Antal sidor: 372Prisexempel, 1 exemplar
Mjukband Basic, svart/vit inlaga - 145:-Kolla in andra böcker

DE SJUNGANDE STENARNA

ULF ÖSTERLING

DE SJUNGANDE STENARNA. Är kampen mot det onda förlorad? Fienden har fört bort pojkens föräldrar. En ond man förföljer honom med soldater och drönare. På natten drömmer han. Han känner genast igen den djupa rösten och ögonen där mossa hänger ner från pannan. Näsan är så stor att den nästan gömmer läpparna. Ett vitt ärr sträcker sig från vänstra kinden mot hakspetsen. Så ser Varg ut. – Snart börjar din långa resa, säger Varg. När resan kallar är tiden inne. Resan blir lång och fylld av faror och äventyr. Ska pojken klara sitt uppdrag? Han är inte ensam. Vänner följer hans väg. Kan de hjälpa honom?

Den gamla garderoben

Urban Folkebrant

Mysterierna i Lerholm (del 2) - Den gamla garderoben Författare: Urban Folkebrant Genre: Barn- och ungdomslitteratur (magisk realism) Målgrupp: 9 – 12 år Berättelsen i Den blå boken slutar med att klasskamraterna Anna och Alexander kom överens om att träffas hemma hos honom. Alexander hoppas att han äntligen ska få en ny kompis. Anna vill främst ha svar på sina funderingar. Vad är det för hemligheter han har? Det är någonting han döljer, någonting han inte har berättat. I den här boken Den gamla garderoben fortsätter berättelsen. Men för att du ska få lära känna Alexander lite bättre tar den sin början drygt ett halvår tidigare. ”Det var en nöjd Alexander som kom hem sent på julaftonens kväll. Han la de flesta av sina julklappar på skrivbordet. Men den nya vinterjackan skulle han hänga in i garderoben. Han öppnade dörren och tände lyset. Det var då han fick se den. På golvet längst in låg en låda som han aldrig sett tidigare. Han hängde snabbt upp sin jacka och böjde sig sen ner och tog upp lådan. Den var inte större än en skokartong. Han tog med sig lådan, stängde garderobsdörren och satte sig på sängen.”

Den blå boken

Urban Folkebrant

Mysterierna i Lerholm (del 1) - Den blå boken Författare: Urban Folkebrant Genre: Barn- och ungdomslitteratur (magisk realism) Målgrupp: 9 – 12 år Under ett besök på Lerholms bibliotek en regnig höstdag hittade Anna av en ren slump en gammal och märklig bok. Och den skulle inte bara ta med henne utan även hennes systrar Ella och Alda samt deras kusin Lydia på flera spännande men också lite kusliga äventyr. Vid ett tillfälle hamnade de i det gamla Egypten och blev instängda i en pyramid. Något som barn kunde bli utsatta för på den tiden. ” Helt plötsligt hördes röster och ett högt skrapande. Anna och Ella tittade sig omkring och då såg de hur ett stort stenblock sakta sköts in utifrån för att täcka ingången till gravkammaren. När stenblocket var på plats blev det helt tyst. – Nu kommer vi nog dö härinne, viskade Ella till Anna.”

Den lilla flickan och den eviga skatten

Emanuel Kaplan

"Den lilla flickan och den eviga skatten" är en magisk saga om den lilla flickan som en dag väljer lämna det trygga idylliska hemmet och ge sig ut på äventyr. Under resans gång möter hon en person som berättar om en skatt. Vi får därefter följa med henne i sökandet efter skatten. Sagan tar oss med på hennes medgångar, motgångar samt lär oss att det vi söker svar på inte behöver finnas så långt bort. Citat från några av alla nöjda läsare: ”Den är helt magisk” - Elene Uneståhl, Verkställande Direktör Skandinaviska Ledarhögskolan "Den bästa berättelsen om NLP som jag läst de senaste 5 åren." - Monika Morling, Operativ Chef Skandinaviska Ledarhögskolan

Tronen

Jessica Truedsson

Tronen är den första boken i följetongen om riket där syskonrivalitet får ödesdigra konsekvenser. Där moral glöms bort och där kärleken kan vara enda räddningen. Det här är en berättelse som inte kommer lämna dig oberörd. Omständigheter kring kung Evalds död är oklara och tillvaron i riket ställs på sin spets. Värst blir det för prins Zac, och långsamt går det upp för honom vad hans bror Turid är kapabel till. Kommer han lyckas leva det liv han vill? Kommer han överhuvudtaget klara sig undan sin brors sluga planer.

Clan 24

Pooneh Latifi

Clan 24 - eller mer känd som klanen med svarta murar omkring sig, är en klan mitt ute i inget. Mark Park och Taehyung Lee är två killar från helt olika delar av samhället, en rik och en fattig. När Mark och Taehyung möter varandra under den regelbunda ritualen skickar ödet alltid tillsammans dem igen - mycket till deras ovilja. Varje år, under Oleandernatten, deltar människorna i Clan 24 frivilligt i det så kallade The Clan Wars. I The Clan Wars ska man strida för sin klan, emot dem andra klanerna. Den fattiga och den rika sidan i Clan 24 måste sammarbeta för att vinna The Clan Wars, vilket i sig är ännu en utmaning. Taehyung och Mark känner en stor press, eftersom Clan 24 aldrig har vunnit The Clan Wars. Kanske kan detta år skilja sig ifrån alla andra, och i så fall - vad?

Arvtagaren

Jomana Naama & Veronika Lindblad

Nordlingar. Sydlingar. Östlingar. Västlingar. All kontakt är förbjuden men utan varandra är de vilsna. Vad händer när ens inre kompass byter riktning?

Gavlerosen

Johan Sterne

En spöklik suddig bild av trumslagarens plågade ansikte dök upp på skärmen, för att sedan sakta tonas bort. De stod tysta och stirrade på den tomma skärmen. - Så, det var alltså Per, sa Lena slutligen och bröt därmed tystnaden. - Ja. Så ser han ut, svarade Annika frånvarande. De skyndade sig att anteckna vad som hade sagts. När de sedan försökte ladda in filen på nytt för att kontrollera det dom skrivet, var filen plötsligt spårlöst borta! - Hoppas vi fick med...Annika avbröt sig plötsligt. Känner du också att det blivit kyligare här i rummet, eller inbillar jag mig... Boken: Handlingen i denna fängslande berättelse spänner över två århundraden och skildrar de märkliga händelser som ägde rum i brytpunkten mellan tiden för regementet och den nya högskoleepoken, då dessa gamla byggnader, slumrande salar och inneboende (!) plötsligt väcktes upp ur sin flera hundraåriga dvala. Annika, bokens huvudperson, får under en hektisk första termin på högskolan uppleva alltifrån glädje, kärlek och vänskap till sorg, oförklarliga händelser och fruktansvärd skräck..

Maktens Nycklar

Bengt Andersson

Det är Klassisk fantasy som utspelar sig långt bortom Universum och fantasins vidder i den då kända världen. I centrum står den utvalda som ska återställa balansen mellan ljus och mörker, omgiven av en ondska som är på väg att kasta in allt och alla i den eviga skuggan. Kampen rasar mellan den vita och svarta magin, där ingen sida har en tanke på att vika ner sig, allra minst Mörkrets Okrönta Drottning.

Korpens Avslöjande

Johan G. Sterne

En spännande historia som rör sig i den svenska mytologi och dess andeväsen. En kanske lite vuxnare "Harry Potter". Passar från cirka 15 år och uppåt. Anders Gustav Andersson eller "Jätten" som han kallas växer upp i det lilla gruvsamhället Ställdalen på mitten av 1800-talet. Anders är en stor, klumpig tonåring med nästan två meters längd. Strax efter att han hittat kärleken i Ana börjar märkliga saker att hända. Vi får följa hans fantastiska äventyr, faror, rädslor men även glädje och kärlek. Runt Ställdalens djupa skogar med dess oskyldigt blanka tjärnar och strömmande vattendrag, mörka fuktdrypande gruvgångar som ekar av tunga hammarslag, även efter människan gått av sitt skift, utspelar sig vår berättelse. Vi börjar närma oss brytpunkten mot det moderna industrisamhället, men än härskar Gruvfrun, mörkalver och illasinnade vättar bergens inre och i morgonsolen dansar älvorna i det dagg-glittrande gräset. Har du otur kan dvärgar, skogsrå och vittror göra dig sällskap på din färd..

Del 1 Läsöpiraterna

Jörgen Lorentzon

En bok för alla kattälskare! Det är lite fantasy, Science fiction, saga men katterna står i centrum i en kamp att rädda Jorden från att bli en snöboll!

Mörkret bortom ögat

Emily Jalili Swietlik

Vad är felet med rektorn? Varför blir Cassiopeia avstängd för att hon råkar förvandlas? Vad finns bakom svenskalärarens snälla "mask"? Vems röst är det som Cassiopeia hör? Cassiopeia blir avstängd från skolan. Hon ägnar dagarna åt att forska om sin släkts historia. En dag ropar hennes mamma på henne och beskedet som Cassiopeia får gör att hon skyndar sig hem till...

Bortom Tiden

Smilla LD. Larsson

"Det var ofattbart hur jag bara kunde hålla tyst om det. Om det inte hade varit en sådan märklig händelse hade jag för länge sedan berättat." Emmy är femtonåringen som drömmer om Eddie Johnson, den skinande stjärnan från USA, hennes idol. Hon skulle göra vad som helst för att få träffa honom. Men det går inte. Under 90-talet dog han, och tyvärr finns det ingen chans för Emmy att träffa honom. Eller? Strax efter att dem flyttat från Bäckhamn träffar hon Tristan, och tillsammans finner dem en mystisk sak i skogen. Det liknar ingenting dem någonsin sett, något som egentligen bara verkade skräpa ned. Men något lockar deras intresse, iallafall Emmys, för på baksidan av den står hennes namn inristat. Det behövde betyda något. Det är där hennes jakt efter svar börjar, men resan blir större än hon tänkt sig, för det hon inte vet är att den mystiska saken hon och Tristan hittat är inget mindre än en tidsmaskin...!

Nyheter & Bokhandel
bottom-banner-close