Skip to main content

Vänligen rotera skärmen till liggande orientering

Superkemi

Författare: Mats Borglund

I denna bok bjuds du på ett äventyr som börjar med några vardagsnära kemiproblem, för att stegras mot att hela mänskligheten hotas. I centrum finns en galen kemilärare och två högstadieelever som även är kemidetektiver. Killen har det jobbigt med sin hörselnedsättning, men tjejen är stark och självständig och ett bra stöd. Kemi är det mesta, även känslor!
De olika avsnitten följs av rutor med frågor kring texten och träning i kemispråk, samt hänvisningar till de vardagsnära laborationer som följer. Ytterligare träning och vägledning får man genom ett antal berättelseuppdrag, ett kort kemidrama och en ordlista med bilder.

Boken riktar sig till ungdomar på högstadiet och sätter berättelsen i centrum i syfte att öka intresset för kemi och att utföra praktiska undersökningar. Äventyrets olika budskap är att kemi är spännande och viktigt, kemi är allt, att unga kan vara entreprenörer och genom baskunskaper lösa viktiga problem och att unga, vuxna och poliser kan rädda världen!

Välkommen att läsa Superkemi!


Mats Borglund

Jag har många intressen som idrott, musik, film, matlagning och små vardagsäventyr, i synnerhet om det innebär att samtala med människor längs färden, även om det innebär en del strategiskt tänkande eftersom jag har en grav hörselnedsättning.

Lund har varit mitt hem under många år och det ångrar jag inte. Det är en spännande och mångkulturell stad där det alltid händer något nytt.

I mitt arbete som lärare i kemi och biologi använder jag mig gärna av musik och drama för att underlätta lärandet, där jag har lång erfarenhet från olika stadier och elevgrupper.


Antal sidor: 68
Antal sidor färg: 15Prisexempel, 1 exemplar
Hårdband Premium, omslag och inlaga i färg - 891:- (2:a boken 446:-)

Hårdband Basic, svart/vit inlaga - 228:-
Mjukband Premium, omslag och inlaga i färg - 669:- (2:a boken 335:-)

Mjukband Basic (färg) - 138:-
Spiralbindning, omslag och inlaga i färg - 608:- (2:a boken 304:-)
Kolla in andra böcker

NOsagor

Mats Borglund

NOsagor omfattar två berättelser, "Nisse och Framtidsresan" och "Nisse och Marsresan". De följs av tipsfrågor på innehållet, bilder att fundera kring, enkla experiment som återkopplar, och bilduppgifter där man kan fundera över framtiden och Mars. Målgruppen är förskola, förskoleklass och år 1, men den enkla texten passar även elever med svenska som andraspråk och i specialskolan. NOsagor väcker frågor kring livet, döden och naturvetenskapen och summeras med en bild som ger stöd för återberättande.

Drömmarna

Mats Borglund

Drömmarna som riktar sig till läsare i åldern 9 - 12 år, är en tidlös och annorlunda saga med tydlig värdegrund där hjältarna har olika funktionsnedsättningar. Inledningsvis finns en karta och en presentation av några nyckelpersoner för att underlätta läsandet. Varje kapitel avslutas med en sammanfattning och frågor på texten. Sist i boken finns förslag till rollspel som vill ge insikt om vardagen med en funktionsnedsättning, och en ordlista som kompletterats med bilder för att göra det lättare att förstå texten. Drömmarna utgår från en mycket giftig växt och landar i att vi tillsammans kan vinna över ondskan, för att istället skapa vänskap och kärlek. Välkommen att läsa Drömmarna!

Revolutionen

Mats Borglund

Revolutionen, som syftar på framväxten av dagens världsbild med solen i centrum, är ett annorlunda äventyr där mellanstadieelever genom "mumien" får möta några av naturvetenskapens giganter, och ta del av deras tankar och insatser. Unders resans gång lyfts även olika former av funktionsnedsättningar, och möjligheten att hjälpa och underlätta för varandra, liksom att överträffa sig själv. Sikta mot stjärnorna och du når kanske månen! I berättelsen finns återkommande faktarutor med frågor, och hänvisningar till vardagsnära undersökningar eller experiment, som är samlade i slutet, tillsammans med en bildrik ordlista. Här finns också faktasidor om strålning, lampor och månen, liksom "Giganterna" i tabellform. Målgruppen är barn och ungdomar i åldern 9 - 12 år, och boken är en mix av saga och läromedel som ska öka intresset för vetenskap och experiment, och känslan av att alla kan göra något, inte minst genom att vi hjälper varandra. Välkommen att läsa, Revolutionen! Mats

Mångfald - en hörselsaga

Mats Borglund

Mångfald är en saga om hörsel och hörselproblematik som utspelar sig på planeten Bell i en avlägsen galax. Huvudpersoner är Natrium som har en hörselnedsättning och Kalium som blir ny ordförande i Mellanörat, föreningen där alla är välkomna. De sammanförs genom en våldsam död och oväntade stölder, medan kärleken växer. I boken finns även frågor av olika svårighetsgrad, hörselfakta, hörseluppdrag med smarta telefoner, hörseltips och en ordlista med bildstöd. Målgruppen är barn och ungdomar i åldern 9 - 15 år och kan användas både som en skönlitterär berättelse och som ett läromedel med begrepp inom naturvetenskap, akustik och hörselteknik. Den borde finnas i alla sammanhang där det finns barn och ungdomar med hörselnedsättning och hos organisationer och föreningar som arbetar för tillgängligheten i samhället. Välkomna att ta del av Mångfald! Mats

Nyheter & Bokhandel
bottom-banner-close