Skip to main content

Vänligen rotera skärmen till liggande orientering

UTOP En saga för vuxna om framtiden

Författare: Erik Artur Westberg

Utop handlar om en överlevare som verkligen hamnat i en för honom helt annorlunda värld. Han hade tvingats att fly från terror och krig ut i vildmarken. Han som många unga pojkar skulle för alltid lämna sina familjer och syskon i östra Arika där de levat i klaner på sk. stenåldersnivå. De gick tillsammans i en flock i en skrämmande omgivning där många omkom, men några överlevde.

Utop kom att smugglas till ett Sverige; som genomgått ett paradigmskifte där det mesta förändrats. Han hade tvingats göra en klassresa direkt från stenåldern till den sk. förnuftets tidevarv. Alla normala människor skulle dö av stress av en sådan enorm förändring men Urtop visar sig vara både intelligent, och äga egenskaper som hjälper honom att leva. Livsglädjen, tron på Gud, bönen, och den motståndskraft, mot sjukdomar som sitter i hans gener hjälper honom i tillvaron. Nyfikenheten och ivern att lära sig det nya med kombinationen med det han tidigare upplevt gör honom stark.

I det för honom nya landet gör han en klassresa som är svindlande. Han lärde sig läsa, tända eld,att använda datorn och att cykla. Den utveckling som pågått en lång tid hade varit främmande för Utop som inte gått i skola eller sett tv och radio. Det visar sig att de flesta, och de som orkar läsa boken också är förda bakom ljuset helt ovetande om vilka som styr världen. Illuminate, den 300hövdade hydran och New World Order som funnits i 500 år, har en hemlig agenda och vapen som många av läsarna inte känner till. Vilka är de som tävlar om att kontrollera världen?


Erik Artur Westberg

Jag är 68 år,uppvuxen i Långsele i Västernorrland, skogsägare, skogsmästarutbildning 1972 i Skinnskatteberg,Lärarutbildning i Uppsala, Spec pedagog hjärntvättad i Umeå 1996, vuxenmobbad 1998 - 2003 och sedan ändrades mitt liv.
En för mig ny upplevelse att skriva en bok " jag liksom levde i boken"


Antal sidor: 206Prisexempel, 1 exemplar
Mjukband Basic, svart/vit inlaga - 125:-Kolla in andra böcker

Jakten på Gråmännen - Den första berättelsen

Peter Dahlgren

Det är en bok om en isolerad by, en by där Gråmännen har sitt hem, en by som har en källa med grönt stärkande vatten och med en metall, alma, som är hårdare än någon annan metall och nästan lika lätt som bambu. Men i grannlandet Befrielsen och i dess huvudstad Mormosa får den nya Härskarinnan, Lorinda den II:a av Rödsten, vetskap om vad Gråmännen håller på med. Då börjar jakten…… Det är en bok om hur svårt det är med demokrati, om hur svårt män har för kvinnor med makt, om religionens elände och om vansinniga beslut som fattas av människor under press.

7 & 23 En förlorad värld

Linn Attefors

Än en gång slängs bröderna in i en värld de är främmande i. En värld som en gång varit vacker men som nu är sjuk och döende- En Postapokalyptisk värld. Här slåss varje människa för sig själv

Domedagen

Miroslav Fahlcrantz

En gång på 1960-talet reste en ung man med tåget tillbaka till sitt hemland för att besöka sin mor. När nattåget från München anlände till Graz var den unge mannen försvunnen. Var det hans öde att förvandlas till en illusion i rymden och färdas genom universum för att plötsligt dyka upp i en annan tidsepok Den här gången hamnade han på ångtåget på Österlen, mitt i ett ödesdigert ögonblick på 2160-talet – innan domedagen inträffade.

7 & 23 Skuggvarelser

Linn Attefors

Bröderna finner sig vilse och utkastade i vår värld. Något har gått fel. Detta var inte deras utsedda destination och de är inte de enda. Varelser från våra mardrömmar strömmar över till verkligheten och kanske måste bröderna nu försöka hitta en gemensam fiende i kaoset. Humor, skräck, spänning och mystik är att väntas i del två av sagan om 7 & 23 Intäkterna går till forskning inom Neurologiska sjukdomar och underlättande för de närstående.

7 & 23

Linn Attefors

En avancerad men döende civilisation upptäcker att det har funnits ett otaligt antal universum innan detta. Genom alla dessa har en enda sak varit konstant. Ett slags eko som har funnits sedan det första universum skapades. De lyckas fånga in detta och placera det i de få barn de har kvar, för att förbättra och stärka dem. Något går fel. 7 vaknar upp i en död värld. Hans skapare är sedan länge döda. Hans enda alternativ är att lämna sitt förflutna bakom sig och hitta en ny värld som kan ha hjälp av hans förmågor. Vad 7 inte vet är att någon ser honom vakna och lämna sin värld. Han följer efter utan att ge sig tillkänna. Han är 23- Det misslyckade experimentet. De hamnar i en medeltida värld och i mitten av ett rasande krig. Bror står nu mot bror. Den röda tråden följer två huvudkaraktärer med gemensam bakgrund i jakt på varandra medan de färdas genom olika världar. Berättelsen är indelad i fyra delar och varje del har en speciell genre. Del 1- fantasy/äventyr. Del 2- rysare. Del 3- postapokalyptisk/äventyr. Del 4- science fiction. Action, humor, drama och mystik följer med. Alla intäkter går till välgörande ändamål inom epilepsi och neurologi.

Den speglande drömvävens siluett

Jan Wittzell

Bryan Azalea är en måttligt framgångsrik författare som ser ut att leva ett stillsamt liv ända tills han via en serie egenartade drömsekvenser kommer i kontakt med en spännande och utstrålningsrik kvinna vid namn Charlotte. Tillsammans undersöker de bakgrunden till varför ett projekt inom det vetenskapsområde hon är knuten till är så extremt hemligstämplat. Föga anar duon vilken utveckling deras granskande agerande framkallar och än mindre har de möjlighet att förutspå vilka outgrundliga följdverkningar deras upptäckter kommer att få på mänsklighetens enigmatiska resa in i en omvälvande framtid.

Den evolutionella omställningen

Jan Wittzell

Efter att mänskligheten blivit skonad från ett oerhört uppseendeväckande hot börjar världsbefolkningen sakta men säkert bli obehagligt medveten om att något ytterst svårbegripligt är på väg att förändra livet i grunden på deras fragila hemplanet. Tre gifta par med helt olika perspektiv och utgångspunkter står i centrum när detta alltmer börjar uppdagas. När de slutligen får grepp om konsekvenserna inser de att det mänskliga släktet kommer att behöva förlika sig med en djupt fundamental och genomgripande omställning, och att ingen av dem ens i sina vildaste fantasier hade kunnat föreställa sig den.

En extraordinär generation

Jan Wittzell

I en alternativ framtida verklighet har dryga tjugo år passerat sedan de paradigmskiftande händelserna förändrade tillvaron i grunden för jordens befolkning (vilket skildrades i den inledande berättelsen "En extraordinär möjlighet"). Nu väntar nya utmaningar för mänskligheten i en mycket bräcklig värld som sakta men säkert håller på att genomgå en oförutsägbar transformation av aldrig tidigare skådat slag.

En extraordinär möjlighet

Jan Wittzell

Den allestädes styrande premiss som handlingen tar avstamp i beskrivs nog enklast med hjälp av bokens baksidestext: ”I en alternativ framtida verklighet står jordens befolkning inför ett obestridligt världsomspännande hot med stor risk för ödesmättade konsekvenser. Medan FN:s generalsekreterare försöker lista ut hur mänskligheten ska bära sig åt för att förlika sig med detta precis förkunnade globala faktum erhåller han ett oväntat och omtumlande meddelande från en okänd och sällsynt avlägsen avsändare.” Jag vill gärna se på den här berättelsen som ett storskaligt tankeexperiment, och att skildringen förhoppningsvis kan uppmuntra till att skapa ett reflekterande forum under själva läsandets gång. Jag tänker att det då och då kan kännas lämpligt att lägga in en eftertänksam paus och fundera över romanens föränderliga världsordning samt vilken inverkan den har (eller kanske borde ha) på de hårt strävande huvudrollsinnehavarna och på resten av mänskligheten.

Jack Konder: Kommunikatorn & Metaverse

Johan Sterne

Jack Konder: Kommunikatorn & Metaverse I detta Sfi-drama för vi följa Jack Konders äventyr på 2080 och 2090-talet. AI, Metaverse, Hyperloop och andra nya teknologier hjälper människorna i dess vardag men de kan även missbrukas av illasinnade människor utan samvete.. Rafflande spänning med livet som insats men även vänskap och kärlek. I "Kommunikatorn" hamnar Jack i en kapplöpning mot klockan för att rädda sitt eget liv men kommer även att avslöja ett bedrägeri som hotar hela mänskligheten. "Metaverse" utspelas cirka tio år efter "Kommunikatorn". Jack Konder kastas ännu en gång in i ett spännande äventyr när han börjar leta efter sin försvunne vän. Nästan omgående blir det svårt för Jack att veta vad som är verkligt eller inte och vem han egentligen kan lita på. I bokens avslutande del är allt mer lättsamt och med mer humor. Här får vi följa Jack´s kompis Nilla och hennes bekymmer med en splitterny arsenal av hjälpredor. Vi får stifta bekantskap med den minst sagt speciella AI´n ”Stan the man”, ”mat-tanten” Maja, tork-roboten ”Bums” som, eh torkar ens bak och många fler. Ja, å så blir det så mycket sex att jag nästan rodnar vid blotta tanken. Med vem? Svaret får du naturligtvis om du läser boken..

Olle och hans världar.

Staffan Stånghammar

Olle är en trettioårs man som är schizofren. Han har kontakt med utomjordingar men det vet han inte om. Låter det konstig? Läs mer från Staffan Stånghammars tankesmedja.

The Ultimate Instrument Of Justice

P J LJUNG

THE ULTIMATE INSTRUMENT OF JUSTICE This book contains explicit sexual content, some swearing, & graphic discriptions of murders If you are easily offended. #Please do not read this book# Justin Webber is an honest man. He want´s Karma to pay murderers a visit. His wish is granted, when an old minature trunk is unearthed in a graveyard. The box is opened. Murderers are no longer safe. From The " ULTIMATE INSTRUMENT OF JUSTICE" Justin Webber an American national, now living in Göteborg and working as a grave digger, discovers a machine that dispenses justice! His parents were murdered when he was 15 years old, and moved to Sweden not long after. The machine turns out to be one of the most powerful things ever discovered! Trying to keep it a secret starts to become a problem when murderers are found murdered! A full scale polis investigation follows as more bodies turn up. The jouney takes Justin to different places and eventually leads him back to the United States to try and solve his parents murder. If i was to discribe what category this book should fit into, it would be as follows. --- Detective. Little romance. Science fiction( 30 - 40% ) A medium amount of horror due to the graphic discriptions of the murders. Thriller! With a small amount of secret agency thrown in.

Blåkullas Väktare - Arvet från Callerström

Kalle Holmström

John är en helt vanlig 12 årig pojke som skall börja sitt sommarlov. Av en gammal vän får han ett gåtfullt halssmycke med en ovanlig kristall. Då John får höra talas om ett mystiskt kråkslott där en svartklädd äldre dam bor, cyklar han dit. Han smyger sig upp på taket till en jordkällare, men taket går sönder. John rasar igenom och svimmar av fallet. När han vaknar upp är det natt och John är instängd. Då ser han ett ljussken från en hemlig dörr som leder honom ner till en bortglömd värld full av överraskningar. - Och hamnar mitt i ett mordmysterium! Samtidigt sker en fräck stöld på Stockholmsslott. Ett Fabergé ägg blir stulet, mitt på blanka dan... - Men vem är ‘Svarta Madame’ egentligen och vad för mörka hemligheter göms under jordkällaren? - Vad har stölden på slottet att göra med John? Boken Blåkullas Väktare har en stark lokal anknytning till ett litet stenhuggarsamhälle på småländska ostkusten. Mystik, intriger, godhet och ondska, är några av många ingredienser i denna välfyllda bok som sträcker sig från 1600-talet till nutid.

Nyheter & Bokhandel
bottom-banner-close