Skip to main content

Vänligen rotera skärmen till liggande orientering

egna Bilder del 1

Författare: Kristina Wass

Om du målar på egen hand och blir inspirerad av andras verk och tankar så blir du nog glad av bokens cirka 100 målningar i färg. Boken visar att man kan måla med tygbitar, använda stift istället för pensel, börja med enbart vatten istället för färgen och ta stenar till hjälp för att få fram blåbär. Om du är sugen på att experimentera dig fram och prova lite andra tekniker än de vanligaste, då är det här boken för dig. Här beskrivs hur du kan gå tillväga för att få fram spännande effekter genom att leka dig fram. Författaren tar på ett personligt sätt upp hur man kan arbeta med akvarell, pastell, akryl, blyerts och bladguld.


Kristina Wass

Jag är född och uppvuxen i Linköping, men flyttade till Göteborg när jag var 21. Intresset för bildskapande tog jag med mig när jag flyttade till Västkusten. Jag drivs av en nyfikenhet av att prova olika tekniker, men även av en lust att fortsätta vara kreativ. Nu när jag blivit lite äldre har intresset inte avtagit, snarare tvärtom, motivationen har stärkts. Målning är något jag ägnar mig åt på min fritid. Skapandet ger mig energi vid sidan av arbetet inom sjukvården och med den fördelen att jag själv kan bestämma när och vad jag vill skapa. Min ambition är att så småningom gå vidare med en andra del, då nyproducerade verk kommer dominera.


Antal sidor: 96
Antal sidor färg: 96Prisexempel, 1 exemplar
Mjukband Basic (färg) - 390:-Kolla in andra böcker

Mysteriet att vara människa

Arijon Aronsson

När jag skapar, skapas jag! I boken bjuds du in i Arijon Aronssons måleri och anda. Hennes bildkonst är en skapande växelverkan mellan att forma och ta emot. Bilderna uttrycker personliga och allmänmänskliga känslotillstånd, intuitionen och själens röst. Mysteriet består av att "hämta hem" och utveckla dem vi är i oss själva, så att vi kan leva i kärlek och fred, skapa ett paradis på jorden. Att se är att medvetandegöra! Att lyssna är att komma i kontakt med och höra ursjälens läkande stämma.

Målat Vatten

Helena Petersson

“Målat Vatten” är en första presentation av konstnären Helena Petersson. I boken har Helena samlat ett antal uttrycksfulla målningar i olja och akvarell, som alla har en koppling till elementet vatten. Till varje målning finns ett kåseri med konstnärens tankar och berättelser kring plats och händelser kopplade till motivet och dess närhet.

Kristallens ljus

Christina Jonsson

Med boken ”Kristallens ljus” vill jag uppmärksamma omgivningen på att sorg och glädje finns med oss i våra liv med varierande styrka under vår tid. Efter att jag fått uppleva att nära och kära i min omgivning lämnat jordelivet, ställer jag några frågor: - Vad är det som händer i dödsögonblicket? - Finns det en högre kraft? - Hur ska jag tänka kring resten av mitt liv? Vi vet att negativa känslor avtar då de delas och att positiva känslor ökar när de delas. Jag prioriterar att sätta mig själv i rörelse och våga använda mina grundkänslor som jag har i mig. Jag visar i boken att symboler, musik och ord kan vara till hjälp för att skapa balans i det inre.

Essens

Carin Munther

En bok fylld med sköna bilder och dikter. Bilderna och orden inspirerade av inre och yttre landskap samt från bla Tranströmers dikt "romanska bågar". Ord och bilder i boken gestaltar essensen i tillvaron Att vara människa. Den väcker frågor och ger insikter. Boken Essens är som en vacker och varsam push att gå ut och söka vidare på livets förundrande stigar.

Nyheter & Bokhandel
bottom-banner-close