Skip to main content

Vänligen rotera skärmen till liggande orientering

Essens

Författare: Carin Munther

En bok fylld med sköna bilder och dikter.
Bilderna och orden inspirerade av inre och yttre landskap samt från bla Tranströmers dikt "romanska bågar".
Ord och bilder i boken gestaltar essensen i tillvaron Att vara människa.
Den väcker frågor och ger insikter. Boken Essens är som en vacker och varsam push att gå ut och söka vidare på livets förundrande stigar.


Carin Munther

Carin Munther är född och uppvuxen I Kungälv och Göteborg.
Rötterna rotade i Bohusläns hav och kust landskap. Intresset för teckning och målning samt filosoferande kom tidigt. Hon har alltid haft med sig de djupare frågorna samt varit nyfiken på olika religioner.
Möten med människor och att lyssna in livets anrop.
Carin är en Konstnärssjäl med många kreativa gåvor. Är bildterapeut,bildlärare , konstnär och poet. Framförallt medmänniska/jordbo
Lever sedan 25 år nere i Halmstad.
Bosatt i sköna Steninge.
Långa promenader längs havet eller Guds gröna ängar ger tid för reflektion och nya inre bilder.Dikterna och bilderna ger insikter och öppnar upp för kontakt med de inre landskapen som ger svar.
Carins företag Bildsmedjan erbjuder Kurser/Workshops i frigörandemålning bild och form , retreater, bildterapi och Qigong. Bildsmedjans konst och kurser erbjuds för individ,grupp, organisation och företag. Carin är med i konstrundan varje år vid ´kristihimmelsfärdshelgen. Välkomna!
.Kontakt: c.munther@yahoo.se /.bildsmedjanmunther.com


Antal sidor: 28
Antal sidor färg: 16Prisexempel, 1 exemplar
Mjukband Basic (färg) - 150:-Kolla in andra böcker

Mysteriet att vara människa

Arijon Aronsson

När jag skapar, skapas jag! I boken bjuds du in i Arijon Aronssons måleri och anda. Hennes bildkonst är en skapande växelverkan mellan att forma och ta emot. Bilderna uttrycker personliga och allmänmänskliga känslotillstånd, intuitionen och själens röst. Mysteriet består av att "hämta hem" och utveckla dem vi är i oss själva, så att vi kan leva i kärlek och fred, skapa ett paradis på jorden. Att se är att medvetandegöra! Att lyssna är att komma i kontakt med och höra ursjälens läkande stämma.

egna Bilder del 1

Kristina Wass

Om du målar på egen hand och blir inspirerad av andras verk och tankar så blir du nog glad av bokens cirka 100 målningar i färg. Boken visar att man kan måla med tygbitar, använda stift istället för pensel, börja med enbart vatten istället för färgen och ta stenar till hjälp för att få fram blåbär. Om du är sugen på att experimentera dig fram och prova lite andra tekniker än de vanligaste, då är det här boken för dig. Här beskrivs hur du kan gå tillväga för att få fram spännande effekter genom att leka dig fram. Författaren tar på ett personligt sätt upp hur man kan arbeta med akvarell, pastell, akryl, blyerts och bladguld.

Målat Vatten

Helena Petersson

“Målat Vatten” är en första presentation av konstnären Helena Petersson. I boken har Helena samlat ett antal uttrycksfulla målningar i olja och akvarell, som alla har en koppling till elementet vatten. Till varje målning finns ett kåseri med konstnärens tankar och berättelser kring plats och händelser kopplade till motivet och dess närhet.

Kristallens ljus

Christina Jonsson

Med boken ”Kristallens ljus” vill jag uppmärksamma omgivningen på att sorg och glädje finns med oss i våra liv med varierande styrka under vår tid. Efter att jag fått uppleva att nära och kära i min omgivning lämnat jordelivet, ställer jag några frågor: - Vad är det som händer i dödsögonblicket? - Finns det en högre kraft? - Hur ska jag tänka kring resten av mitt liv? Vi vet att negativa känslor avtar då de delas och att positiva känslor ökar när de delas. Jag prioriterar att sätta mig själv i rörelse och våga använda mina grundkänslor som jag har i mig. Jag visar i boken att symboler, musik och ord kan vara till hjälp för att skapa balans i det inre.

Nyheter & Bokhandel
bottom-banner-close