Skip to main content

Vänligen rotera skärmen till liggande orientering

NATTÖGA Sjukhusets svarta låda

Författare: Inger Brännström, Umeå

- Hur kommer den nya digitala tekniken, robotisering och artificiell intelligens (AI) att förändra vårdens innehåll i framtiden?
- Finns det sjukhusspioner inne på storsjukhuset?
- Hur är det med sjukvårdens cybersäkerhet?
- Hjärnforskningens utmaningar?
- Kommer hjärnan att kunna hackas?
- Vilka utmaningar möter sjukhusledningarna?
- Kan sjukvården vara en brottsplats?

I denna berättelse har framför allt kvinnorna ordet.

Huvudpersonen Petra Hallberger, läkare, upplever sin första turbulenta månad som sjukhuschef vid Höglunda universitetssjukhus, norr om Stockholm. Det som upptäcks vid en nattrond blir en rättsskandal långt utöver vad ledningen hade kunnat ana. Polisen utreder.

Kopplingar till Stockholm, Umeå och Västerbottens fjällvärld finns också med i fiktionens form.


Inger Brännström, Umeå

Inger Brännström, Umeå, är utbildad sjuksköterska som under många år arbetat i Umeå som vårdadministratör och sjukvårdsplanerare. Hon avlade sin doktorsexamen1993 vid den medicinska fakulteten, Umeå universitet, i ämnet Epidemiologi och Folkhälsovetenskap med inriktning på folkligt deltagande i hälsoförebyggande arbete.

På hennes hemsida finns samtliga vetenskapliga publikationer listade samt nu också tre spänningsromaner som utgivits 2014 - 2019. Spänningsromanerna utspelar sig i fiktiva vård- och administrativa miljöer.

Hemsida:http://www.123minsida.se/brannstrom-sweden


Antal sidor: 300Prisexempel, 1 exemplar
Mjukband Basic, svart/vit inlaga - 159:-Kolla in andra böcker

Oxdjupet

PETER BARK

Oxdjupet är en detektivroman med feministiskt huvudtema. Den handlar om privatdetektiven Stella Alwin och hennes första stora fall. Handlingen utspelar sig till stor del i Stockholms skärgård (Värmdö, Rindö, Vaxholm), men även i Stockholm, i Riga och på båtar som färdas mellan dessa städer. "En avancerad berättelse med flera trådar. Viktiga teman som fogas samman i spännande form."

Den mörka strofen

Fredrik Lennartsson

En naken man hittas spetsad med två notställ på Stockholms konserthus. Snart uppdagas galna händelser på fler musikscener runt om i Europa. I och med dessa börjar jakten på en bestialisk mördare, där ondskan inte visar några tecken på barmhärtighet. Kommissarie Didriksson blir på kunnighet och erfarenhet utvald att leda utredningen, och med hjälp av sitt team styr han på ett avgörande sätt upp det internationella samarbetet.

Gatan

William Szaradowski

Under en kort tid så har det hittats flera döda personer på en och samma gata. Rädslan växer när en buss som har stannat på gatan och helt plötsligt börjar brinna. Några tror att det är bara otur men tillslut så tar nyanställda kriminalinspektören Stefan Lööf sig till fallet. Men hur kommer det vara med Stefan på hans nya jobb? Detta är första boken i William Szaradowskis nya kriminalserie.

Badrockarna och den Blå Fågeln

Britt-Marie Wester

Huvudpersonen är i sitt fritidshus vid havet. Hon anlitar en elektriker för att få hjälp. Denna kontakt visar sig först positiv men utvecklas senare till en skrämmande upplevelse . Hon återförenas med en spanare från polisen, vilken hon tidigare haft ett förhållande med. Boken utspelar sig under pandemin och speglar hennes upplevelse av denna.

Stenbrottets hemlighet

Britt-Marie Wester

En liten thriller i den svenska idyllen. Den utspelar sig vid ett stenbrott i ett fritidshusområde. Huvudpersonen blir vittne till brottslighet vid stenbrottet och dras in i förvecklingar vid spaning efter förövare. Hon möter också kärleken igen.

Leif

Jane Hamrin och Jarmo Hänninen

Här beskriver vi hur det är i Stockholms undre värld och i finare. Vi har med en hel del intressant om teknikskiftet där vi befinner oss. Du får höra om allt möjligt som hur det går till att bli vräkt. Boken är för den som vill följa med till en verklighet helt olik något och ändå så nära. Den som aldrig varit på tågluff tar igen hela upplevelsen här. Det är så många olika världar som ryms hemmavid. Tro inte du vet känner allt och alla.

Tillsammans ensamma

Jenny Nordström

Mitt i vintern befinner sig en mystisk man med för tunna kläder i den svenska lilla staden Ramkalla. EN kvinna bedras av sin våldsamma man och en konstintresserad kvinna hittas död i sin säng. Polismannen Daniel Stålgren, som tas bort från uppdraget, grottar ändå ner sig i fallet och blir av med sitt alkoholsug på kuppen. Bland konst och pengar, kärlek och hämnd, tas läsaren med på en resa mellan det vackra Italien och det kalla Sverige.

Harmynten bok 5

Jan-Åke Sallermo

En spännande roman där många samhällsproblem kommer till tals Mobbing, hat, främlingsfientlighet, rädsla, och naturligtvis kärlek. Flera mord till synes i vansinnighet, hopar sig. Göte Granberg börjar nysta i morden och snart nog anas en huvudlinje. Romanen utspelar sig i Norrköping och med en utstickare också till Skåne. Boken pekar på verkligheter och lämnar ingen oberörd.

Nyheter & Bokhandel
bottom-banner-close