Skip to main content

Vänligen rotera skärmen till liggande orientering

Brännbar

Författare: William Szaradowski

Äventyret fortsätter utomlands!

En farlig kriminell pojke vid namnet Gabriel rymmer utomlands. Poliserna får i uppdrag av rikspolisen att bara följa efter gangstern till ön Kreta. Jakten på ön börjar. Men poliserna vet inte att det finns flera andra som hjälper Gabriel och vill hindra poliserna.
Det blir svårare när det sker stora och farliga bränder på ön av den heta värmen och Gabriels vänner saboterar polisernas plan. Snart ställs frågan: är det värt att riskera sitt liv för någon annan?

"Brännbar" är den tredje delen i kriminalserien.


William Szaradowski

William Szaradowski är född år 2011. Sedan han var fem år har han skrivit böcker för sig själv som han brukade visa för sina kompisar på skolan. Redan år 2019 började han skriva serietidningar om Dr. Lax som på hans skola direkt blev populär. Fast det var bara början.

Slutet av år 2021 så blev hans första bok utgiven till att köpa. Bokens titel är "Dr. Lax och Pizza Fallet" som kom med ett nytt omslag en månad senare. Mars 2022 kom hans första skräckbok "Varelser I Världen". Hans skrivande gjorde lärarna på hans skola nöjda så tillslut fick han även pris på skolan. December 2022 kom hans just nu senaste bok "Flera Tusen År" som är en fortsättning på "Varelser I Världen". Juni 2023 blev hans första deckare för ungdomar utgiven med titeln "Gatan" utgivet. Boken är början på en ny bokserie med bland annat böckerna "Osynliga" och "Brännbar".

Hans böcker finns på Svenska Barnboks Institutet (SBI) som är ett bibliotek för barn. Hans böcker finns på några få bibliotek i Sverige.


Antal sidor: 200Prisexempel, 1 exemplar
Mjukband Basic, svart/vit inlaga - 83:-Kolla in andra böcker

Söder blöder

Göran B Lind

”Med skaftet på bajonetten slår han till så hårt i bakhuvudet att langaren tappar medvetandet och faller ihop. Snabbt fram med repet, han skär av två korta bitar som precis räcker för att bakbinda handlovarna och vristerna. Han lyssnar samtidigt koncentrerat för att försäkra sig om att det inte finns några andra människor där inne i den mörka och fuktiga gamla tågtunneln. Men det enda som hörs är en duva som kuttrar lite lågt någonstans uppe vid taket…” Ett vidrigt mord med ett efterlämnat budskap är inledningen till denna känslomässiga berg-och dalbana på liv och död. Personerna vi lär känna rör sig i olika miljöer på ett Södermalm där tryggheten mer och mer byts ut mot tvivel och rädsla. Vad är på väg att hända? Vardagslivet förändras snabbt och spekulationerna tar fart. De egoistiska drivkrafterna växer med hjälp av fake news och tvivelaktig moral. Men vem har egentligen makten, människohandlaren, journalisten, eller …? Samtidigt som vi lär känna karaktärernas innersta tankar och drivkrafter tätnar intrigen och miljöerna kommer väldigt nära.

Girighetens Ramar

Fredrik Lennartsson

Ett konstverk hittas i en sunkig Londonlya, och en drunknad affärsman vid en stenig Roslagsstrand. Det är upprinnelsen till en polisutredning, där girighet och jakten på mer, inte skyr några gränser, och spåren allt mer pekar mot samhällets yttersta toppskikt. Kommissarie Didrikssons mordgrupp tvingas några dagar i högt tempo, och under hård press, ovetande arbeta nära fienden. I seriens andra fristående del, blir tillit och beslut direkt avgörande för liv och död.

Oxdjupet

PETER BARK

Oxdjupet är en detektivroman med feministiskt huvudtema. Den handlar om privatdetektiven Stella Alwin och hennes första stora fall. Handlingen utspelar sig till stor del i Stockholms skärgård (Värmdö, Rindö, Vaxholm), men även i Stockholm, i Riga och på båtar som färdas mellan dessa städer. "En avancerad berättelse med flera trådar. Viktiga teman som fogas samman i spännande form."

Den mörka strofen

Fredrik Lennartsson

En naken man hittas spetsad med två notställ på Stockholms konserthus. Snart uppdagas galna händelser på fler musikscener runt om i Europa. I och med dessa börjar jakten på en bestialisk mördare, där ondskan inte visar några tecken på barmhärtighet. Kommissarie Didriksson blir på kunnighet och erfarenhet utvald att leda utredningen, och med hjälp av sitt team styr han på ett avgörande sätt upp det internationella samarbetet.

Osynliga- 2

William Szaradowski

En dag börjar en ny polis jobba på polishuset när förra polisen Anna dör. Nya polismannen tycks vara snäll men vem är det egentligen? En dag kommer Stefan hem och ser att någon har brutit sig in i hans lägenhet men inte bara i hans utan flera personer har haft inbrott. Det blir allvarligare när inbrotten blir till mord och den skyldige lyckas rymma. Sanningen visar sig vara överraskande. Osynliga är den andra boken i William Szaradowskis kriminalserie.

JAKTEN PÅ DEN DOLDA BLODSLINJEN

Hans Oreheim

"Förblindande okunskap vilseleder oss. O, ni stackars dödliga, öppna ögonen". Leonardo Da Vinci Med denna äventyrsroman med mycket spännande fakta, är det min förhoppning att både roa er men även berika er om vår historiska koppling tillbaka i tiden. Här vill jag med mina erfarenheter och samlade forskningsarbete försöka delge er några viktiga budskap från vår spännande historia om människans utveckling. I sökandet efter vilka vi kanske faktiskt är. Kraftfulla som gudarna själva.

Gatan

William Szaradowski

Under en kort tid så har det hittats flera döda personer på en och samma gata. Rädslan växer när en buss som har stannat på gatan och helt plötsligt börjar brinna. Några tror att det är bara otur men tillslut så tar nyanställda kriminalinspektören Stefan Lööf sig till fallet. Men hur kommer det vara med Stefan på hans nya jobb? Detta är första boken i William Szaradowskis nya kriminalserie.

Badrockarna och den Blå Fågeln

Britt-Marie Wester

Huvudpersonen är i sitt fritidshus vid havet. Hon anlitar en elektriker för att få hjälp. Denna kontakt visar sig först positiv men utvecklas senare till en skrämmande upplevelse . Hon återförenas med en spanare från polisen, vilken hon tidigare haft ett förhållande med. Boken utspelar sig under pandemin och speglar hennes upplevelse av denna.

Stenbrottets hemlighet

Britt-Marie Wester

En liten thriller i den svenska idyllen. Den utspelar sig vid ett stenbrott i ett fritidshusområde. Huvudpersonen blir vittne till brottslighet vid stenbrottet och dras in i förvecklingar vid spaning efter förövare. Hon möter också kärleken igen.

Leif

Jane Hamrin och Jarmo Hänninen

Här beskriver vi hur det är i Stockholms undre värld och i finare. Vi har med en hel del intressant om teknikskiftet där vi befinner oss. Du får höra om allt möjligt som hur det går till att bli vräkt. Boken är för den som vill följa med till en verklighet helt olik något och ändå så nära. Den som aldrig varit på tågluff tar igen hela upplevelsen här. Det är så många olika världar som ryms hemmavid. Tro inte du vet känner allt och alla.

Tillsammans ensamma

Jenny Nordström

Mitt i vintern befinner sig en mystisk man med för tunna kläder i den svenska lilla staden Ramkalla. EN kvinna bedras av sin våldsamma man och en konstintresserad kvinna hittas död i sin säng. Polismannen Daniel Stålgren, som tas bort från uppdraget, grottar ändå ner sig i fallet och blir av med sitt alkoholsug på kuppen. Bland konst och pengar, kärlek och hämnd, tas läsaren med på en resa mellan det vackra Italien och det kalla Sverige.

NATTÖGA Sjukhusets svarta låda

Inger Brännström, Umeå

- Hur kommer den nya digitala tekniken, robotisering och artificiell intelligens (AI) att förändra vårdens innehåll i framtiden? - Finns det sjukhusspioner inne på storsjukhuset? - Hur är det med sjukvårdens cybersäkerhet? - Hjärnforskningens utmaningar? - Kommer hjärnan att kunna hackas? - Vilka utmaningar möter sjukhusledningarna? - Kan sjukvården vara en brottsplats? I denna berättelse har framför allt kvinnorna ordet. Huvudpersonen Petra Hallberger, läkare, upplever sin första turbulenta månad som sjukhuschef vid Höglunda universitetssjukhus, norr om Stockholm. Det som upptäcks vid en nattrond blir en rättsskandal långt utöver vad ledningen hade kunnat ana. Polisen utreder. Kopplingar till Stockholm, Umeå och Västerbottens fjällvärld finns också med i fiktionens form.

Harmynten bok 5

Jan-Åke Sallermo

En spännande roman där många samhällsproblem kommer till tals Mobbing, hat, främlingsfientlighet, rädsla, och naturligtvis kärlek. Flera mord till synes i vansinnighet, hopar sig. Göte Granberg börjar nysta i morden och snart nog anas en huvudlinje. Romanen utspelar sig i Norrköping och med en utstickare också till Skåne. Boken pekar på verkligheter och lämnar ingen oberörd.

Nyheter & Bokhandel
bottom-banner-close