Skip to main content

Fält med asterisk (*) är obligatoriska.
Företag
För- och efternamn*
c/o
Adress*
Postnummer*
Hausnummer*
Postort*
Land*
Ange land*
E-postadress*
Stat/Provins
Mobiltelefon*
Antal *
st
Valuta
Styckpris
- inkl moms
Totalt
- inkl moms

köpvillkoren.

Mit der Übermittlung der für die Abwicklung des Rechnungskaufes und einer Identitäts- und Bonitätsprüfung erforderlichen Daten an Klarna bin ich einverstanden. Meine Einwilligung kann ich jederzeit mit Wirkung für die Zukunft widerrufen.


Kontakta oss för andra betalsätt.

Ett kvitto på beställningen skickas till angiven
emailadress när köpet är genomfört.
Nedan ser du omslaget till den bok du vill beställa.
Design:
White
Bokstorlek:
Classic
Boktyp:
Omslagstyp:
Person/Org.-nummer*Önskat betalningssättVänligen rotera skärmen till liggande orientering

Hästpojken

Författare: Urban Folkebrant

Mysterierna i Lerholm (del 3) - Hästpojken
Författare: Urban Folkebrant
Genre: Barn- och ungdomslitteratur
Målgrupp: 9 – 12 år

Det var en vacker lördagsmorgon i den lilla staden Lerholm. Där, nästan mitt i centrum, bodde Frans, hans mamma Sandra och hunden Sigge.
Det här skulle kunna vara vilken lördagsmorgon som helst. Men så är det inte. För just den här morgonen skulle första kapitlet i deras nya liv ta sin början. Att Frans och Sigge hade sina små hemligheter visste hans mamma. Men att han även skulle komma att dela ännu hemligare hemligheter med en annan än sin hund hade hon naturligtvis ingen aning om. Inte Frans heller.

”Frans ville ofta prova på nya saker. Helst på sitt eget sätt. Även om hans idéer ibland krånglade till det för honom ville han sällan be om hjälp. För det ledde vanligtvis bara till att han inte fick göra det han hade tänkt ut. Att ibland få vara i sin egen lilla värld tyckte han var mycket mer spännande. För där var nästan allt möjligt.
Men att den här dagen skulle väcka tankar på något han inte ens i sin vildaste fantasi tänkt prova kunde han inte ana. Inte än i alla fall”


Urban Folkebrant

Urban Folkebrant är teol. lic. och lektor i religionskunskap. Under de senaste 30 åren har han skrivit läromedel (Sv/So) både för grundskola och gymnasium. Den av hans 15 böcker som fått störst genomslag är En värld av författare som på sina 570 sidor tar med läsaren genom århundraden av litteratur, arkitektur och kulturhistoria.

År 2016 slog han dock in på en ny bana och en ny genre. Tanken på att skriva skönlitteratur hade funnits i bakhuvudet under flera år. Ett första steg togs då han började med att inflika egna fiktiva och spännande berättelser som mer lättsamma komplement till den faktatext som präglar innehållet i läromedel. Tanken var att förena nytta med nöje. Ett exempel på detta är Sofi Historia, en lärobok för grundskolans högstadium.
Intresset för det skönlitterära skrivandet kom till slut att ta överhand och intresset för läroboksförfattandet svalnade. Den drivande tanken med skrivandet blev nu istället att förena nöje med nytta.

År 2018 debuterade han som barnboksförfattare med den självbiografiska Arrendatorns pojk. Läsaren får här ta del av hur livet för en ung pojke kunde te sig på 1950-talet. Boken handlar om Karl, hans alter ego, som växte upp på Björnebergs herrgård. Karl levde i sin egen lilla värld och han var medveten om att han inte alltid gjorde saker som alla var nöjda med. Det gällde både hemma men framför allt i skolan.
Arrendatorns pojk kom under samma år, 2018, att följas upp av Farväl till landet vilket är en fortsättning på berättelsen om Karl.

År 2019 påbörjade han så arbetet med Lerholmsserien. Hästpojken som till innehållet skiljer sig från de övriga böckerna i serien utgör den tredje delen. Men de karaktärer som finns i Lerholmsseriens första och andra del dyker, i vissa sammanhang, även upp här i den tredje delen.
Man brukar ibland tala om pedagogisk skönlitteratur där läsaren inte bara blir underhållen utan även till viss del undervisad. Böckerna i Lerholmsserien tillhör denna kategori och är speciellt tydlig här i Hästpojken.


Antal sidor: 120Prisexempel, 1 exemplar
Mjukband Basic, svart/vit inlaga - 150:-Nyheter & Bokhandel
bottom-banner-close