Skip to main content

Vänligen rotera skärmen till liggande orientering

Marcus och trollkarlståren

Författare: Martin Andersson

Marcus och trollkarlståren
En saga för vuxna barn och deras barn.

Marcus gömmer sig bakom en stor sten i skogen.
Ett ljud lockar honom längre in där han möter Fina. De kastar sten i sjön och plötsligt börjar äventyret. Marcus befriar Trollkarlen Sanniman och får en magisk trollkarlstår. Den kommer hjälpa dem att lösa mysteriet med den Svarta Skogen och Trollet Dimpelduns dotter Pilla Lilla. Sanniman berättar sin version av sanningen för barnen om bortrövandet av hans älskade Rosensus från Älvfolket, av det elaka trollet Dimpelduns. Men sanningen är inte alltid den du tror. Rövas Rosensus egentligen bort? Vad hade Dimpelduns för anledning? När barnen och trollkarlen på en magisk häst når Svarta Skogen för att rädda prinsessan Rosensus förändras allt.

Besök oss på www.mojligheternasrum.se eller Marcus och trollkarlstårens facebooksida


Martin Andersson

Martin Andersson: Jag älskar att skriva. Jag är berättare, poet och författare och skapare av Möjligheternas Rum i Mellbystand. Den här berättelsen kom till mig för tio år sedan och har väntat på rätt nu. Det känns så roligt att få dela den med dig. Jag älskar spänning, magi och låta läsaren bli överaskad några gånger från första sidan till det spännande upplösningen. Sara Tholerus vackra bilder skapar magi och gerliv till berättelsen.

Sara Tholerus: Jag är uppvuxen i Stockholm där jag blandannat studerat till waldorfbildlärare. Jag är konstnär och har illustrerat berättelsen. Det har varit en intressant och rolig erfarenhet att ge liv åt en text genom bilder.

Besök oss på www.mojligheternasrum.se eller Marcus och trollkarlstårens facebooksida


Antal sidor: 28
Antal sidor färg: 13Prisexempel, 1 exemplar
Mjukband Basic (färg) - 124:-Kolla in andra böcker

Selma Löser - Ett av jordens klimatproblem

Sofi Eriksson

Hjälp våra barn att känna hopp och handlingskraft inför klimatets utmaningar. I denna bok får vi följa Selma som först känner förtvivlan, och sedan vänder det till att lösa ett av jordens problem.

Minikrabban Roger och hans vänner

Johanna Utbult

Under havsytan finns en hel värld av krabbor och andra havsdjur. I den här boken får vi följa Minikrabban Roger och hans vänner när de leker, sportar och ger sig ut på äventyr. Här finns många olika personligheter, från den försiktige krabban Spröt till den våghalsige krabban Max. Här ska du få höra vad som hände Rogers familj en gång... "Nu när vi ändå stannat till tycker jag det kan passa med en matpaus”, sa pappan. Han gick fram och öppnade en stor mussla. ”Mm”, sa Roger. ”Det här var nog den godaste musslan jag någonsin ätit!” ”Ja”, skrattade mamman. ”Allt är väldigt gott när man är på upptäcktsfärd.” De hade precis satt i gång med sin vandring igen när en skugga svepte fram genom vattnet. ”Fara!” ropade pappan. När en krabba ropar fara reagerar alla krabbor snabbt. De drar in ben och klor i skalet och ligger alldeles stilla. ”Vad har vi här då?” hördes en elak röst säga. Det var en fisk som var sugen på att äta upp hela Rogers familj. Den nosade på Rogers skal och vidare på föräldrarnas. ”Hårda skal”, muttrade fisken. ”Men jag har all tid i världen. Jag väntar.” Den simmade runt, runt. Roger kände hur hjärtat bultade i kroppen. Undra om fisken hörde det?

Humlorna

Cecilia Wahlgren

Harry och Balthazar är två humlor på sommarresa. De är bästa kompisar och gör vanligtvis allting ihop. Vi följer deras väg och stoppen hos yogahästen Nikki, Resin Sedins pappa och polishundarna. Boken riktar sig till målgruppen 4-8 år och fungerar perfekt som en läsa högt bok. Boken är även underhållande för den vuxne som läser. Boken behandlar ämnen som svartsjuka, vänskap och om att våga gå sin egen väg.

Tindra och vargen Tillit

Kerstin L Sköld

Tindra är en elvaårig tjej. Hon känner sig bortglömd och osynlig i skolan, hemma och bland kompisarna. En dag står hon inte ut och rymmer till djupa skogen. Där möter hon den kloka varghonan Tillit. De blir bästa vänner och följs åt på hisnande äventyr. Deras vänskap flätas samman i problemlösning och girlpower.

Ombergs Omlorna

Kärstin Skoglund

Omlorna lever på Omberg vid sjön Vättern i Östergötland. I den här berättelsen får du stifta bekantskap med några av dem. Namnen har de fått efter ädla stenar; Agat, Jade, Safir, Turmalin, Zirkon och Cullinan. Deras minnen fungerar som datorer. Allt kan de finna i huvudknoppen, som uppdateras en gång om året med en karamell. Omlorna bygger en råbock och far över Vättern för att leta efter vänner som försvunnit. Ombergs Omlorna är en klurig bok för åldrarna 9 till 99. Illustratör är Helén Grandin.

Märkligt, mycket märkligt, sa Egon

Marian Olsson

Det händer märkliga saker i den lilla staden, i det lilla landet där högt uppe bland bergen. För hur förklarar man annars gropen som bara kom till så där utan vidare i Egons trädgård? Eller julklapparna som försvann? Eller det som händer i Rosie de la Caramells klädesbutik? Följ med Egon, stadens ende grävling, han som älskar sina hawaiiskjortor, på ett äventyr som sträcker sig över alla fyra årstiderna.

Vinden

Inga-Lill Karlsson

Det var en gång en prinsessa som var rädd för mörkret...

Eli, den lilla elefanten

Govand Barawi

Jag var inte rädd för att 2012 skulle vara slutet, utan jag var rädd för att världen skulle fortsätta utan att förändras till det bättre. När jag skrev boken hade jag en sak i tankarna. Det var att barnen som växer upp i våran värld är våran framtid. Satsar vi på de kan vi ändra på framtiden & världen. Den värld de växer upp i idag är inte säker. Varken för barnen eller för oss vuxna. Barnen kollar mycket på TV, leker med sina ipad, iphone m.m. Detta gör att de får se mycket som de inte borde få se. Tex mycket hat & krig på TV. De manipuleras med subliminala meddelande på de barnprogram & serier m.m. som de får se. Det gör att de redan vid en ung ålder inte vet vad som är rätt eller fel. Fråga er själva varför barns fantasi inte längre är som förut? Eller, varför är barn inte lika aktiva som förut? Så jag skrev denna bok i hopp om att få barn & t.om vuxna att tänka till när de läser sagan för sina barn. Tänka på att det egentligen inte spelar ngn roll vem du än är eller hur du än ser ut m.m. utan att vi tillsammans kan hjälpas åt & ändra på världen.

Elin på Hjärtedala

Carina Marianne Lindström

Elin 8 år bor på en gård med sin familj, mamma, pappa och storebror Oscar. Hon drömmer om en egen häst och blir världens lyckligaste när drömmen slår in. Hon har mycket roligt tillsammans med sin häst. Elin får uppleva jobbiga saker också, hennes mamma och pappa vill inte bo tillsammans längre, det får Elin att må dåligt. Dessbättre mår Elin bättre efter ett tag och får ännu en rolig överraskning.

NINO

Karin Lööf

Berättelsen om NINO en bilderbok i text. Nino är en tryffelgris som bor på en soptipp i Spanien. Han vill börja skolan och lära sig allt som vännen Ella kan. När han hittar ett pussel får han vara med om både det ena och det andra. Meningen är att själv illustrera och sätta färg på berättelsen. Eller bara ligg på rygg och läs för barn mellan 5 och 12 år. Godnattsaga på kvällen, då kommer bilderna och kritor och ritpapper på dagen. Boken Nino är tänkt att användas hemma, i skolan och i kursverksamhet med fokus på eget bildskapande och texttolkning.

Nästa station: Högstadiet

Gerd Johansson

Boken handlar om Ronja, en högst vanlig tjej, har nått fram till högstadiet, förväntansfull men verkligheten motsvarar inte förväntningarna. Vänner är inte vänner, kärlek är inte kärlek, ingen lever tryggt. Inte ens naturen kan säkra. Livet är som en tågresa med stationer som måste passeras, checkas av. Pinpointade stationer med färdigt innehåll, skrämmande och tråkigt medan andra stationer passeras utan möjlighet att stiga av Vad gör man, om man inte gillar livet och inte vill följa med på tåget?

Anita hos Moder Teresa

Anita Inga-Greta Örtengren

Här berättar jag om min upplevelse då jag träffade Moder Teresa. En resa som präglat mitt liv.

Rosalita och Barbarella gifter sig

Anita Inga-Greta Örtengren

Detta är bok nr. 5 i serien "Rosalita och Barbarella". Rosalita och Barbarella lyckas med det omöjliga att gifta sig med männen de älskar, Horst och Julian, tvillingbröderna ifrån Holland. De lever lyckligt och fortsätter att värna om de fattiga människorna världen över med sin sång och sin musik. Lyckligare än så kan väl inte en saga som blivit till en ungdomsroman sluta.

En ungomsroman om Rosalita och Barbarella

Anita Örtengren

Denna ungdomsroman är mycket aktuell eftersom de flesta är i dagens läge engagerade i den enormt svåra situation som råder då det gäller fattigdom, sjukdomar och människor på flykt världen över. Alla vill hjälpa till. I denna bok är det förstås en självklarhet för även de båda prinsessorna som kommer från två skilda världar, men som trots allt har så otroligt mycket gemensamt.

Nyheter & Bokhandel
bottom-banner-close