Skip to main content

Fält med asterisk (*) är obligatoriska.
Företag
För- och efternamn*
c/o
Adress*
Postnummer*
Hausnummer*
Postort*
Land*
Ange land*
E-postadress*
Stat/Provins
Mobiltelefon*
Antal *
st
Valuta
Styckpris
- inkl moms
Totalt
- inkl moms

köpvillkoren.

Mit der Übermittlung der für die Abwicklung des Rechnungskaufes und einer Identitäts- und Bonitätsprüfung erforderlichen Daten an Klarna bin ich einverstanden. Meine Einwilligung kann ich jederzeit mit Wirkung für die Zukunft widerrufen.


Kontakta oss för andra betalsätt.

Ett kvitto på beställningen skickas till angiven
emailadress när köpet är genomfört.
Nedan ser du omslaget till den bok du vill beställa.
Design:
White
Bokstorlek:
Classic
Boktyp:
Omslagstyp:
Person/Org.-nummer*Önskat betalningssättVänligen rotera skärmen till liggande orientering

Ofrivilligt Uppbrott

Författare: Chandur Sadarangani

"Ofrivilligt Uppbrott" är en berättelse om en familj som drabbades av politiska konflikter och kände sig tvingade att fly hemstaden Hyderabad i Sind. I början ges berättelser växelvis från två olika platser och olika tidpunkter.
I den ena världen lever Dev ett tryggt och behagligt liv med sin familj i Västerås. I denna värld är fokusen på små detaljer - julskinka, julgran, kyrkobesök osv. Den enda störningen i tillvaron är en inre spänning hos Dev. Hur hamnade jag här egentligen? Så börjar ofta hans tankar när han söker sig till sitt förflutna.
I den andra världen beskriver författaren Devs farföräldrars och föräldrars miljö i Hyderabad Sind före Indiens självständighet. Den kultur de levde i och de förväntningar de hade på varandra. I samband med Indiens självständighet splittrades den utvidgade familjen och Devs familj återförenades senare i Beira, Mocambique. Familjen utvandrade vidare till North Rhodesia (dagens Zambia) och Nyasaland (dagens Malawi).
Berättelsen sammanstrålar när de två äldsta pojkarna låter kärleken komma in i sina val av fruar och den konflikt i familjen som därmed uppstår. Konflikten som leder till en splittring och mänskligt lidande.
"Ofrivilligt Uppbrott" är en berättelse om konsekvenserna för en av många familjer som drabbas av en påtvingad utflyttning!


Chandur Sadarangani

Chandur Sadarangani föddes 1946 i en bhaibhand sindhi familj i Hyderabad Sind i dåvarande Indien. Tillsammans med sin äldre bror, sin mor och övriga släkt flydde han från sin hemstad några månader före Indiens självständighet i augusti 1947. Familjen återförenades i Beira, Mocambique. De flyttade så småningom till Lusaka i dagens Zambia och Blantyre i dagens Malawi. Ganska tidigt kände Chandur att han inte var skapt att bli en affärsman som traditionen i hans släkt krävde. Han sökte sig och genomförde en universitetsutbildning inom elektroteknik på UMIST i Manchester, England. Kärleken tog honom till Göteborg där han senare doktorerade på Chalmers inom området Elektriska Maskiner. Han fick sin första anställning i Sverige på ASEA Motors i Västerås och vidare på ABB Corporate Research innan han tilldelades en professur på KTH. "Ofrivilligt Uppbrott" är hans första roman.


Antal sidor: 294Prisexempel, 1 exemplar
Mjukband Basic, svart/vit inlaga - 250:-Nyheter & Bokhandel
bottom-banner-close