Skip to main content

Vänligen rotera skärmen till liggande orientering

Jag försöker bara hålla masken inför livet

Författare: Elsa Lundqvist

En kan inte alltid hålla masken inför livet. Oavsett hur hårt en anstränger sig. Det brister ibland och det är okej. Det är helt okej. Vet du varför? Det är okej att känna, gråta, ha ångest och ha frustration kring oförklarliga saker och känslor. Det är okej att inte alltid vara glad och må bra. Det är okej att må dåligt. Denna bok är en samling av mina innersta tankar och känslor när livet har varit som mest kämpigt. När jag kände mig som mest ensammast och inte alls förstådd. Jag hoppas att någon kan känna igen sig, förstå eller vågar visa att en inte alltid har det så lätt. Det viktigaste som jag har lärt mig är att det är inget fel på mig eller dig bara för att en mår dåligt. Det är okej att känna och du är inte ensam. Jag finns här. Vi finns här.


Elsa Lundqvist


Antal sidor: 54Prisexempel, 1 exemplar
Mjukband Basic, svart/vit inlaga - 100:-Kolla in andra böcker

Om våren vågar

Jens Holmberg

Om våren vågar är en samling med Haikudikter som jag under längre tid har jobbat på. Själva dikten går såhär: Om Våren vågar Ännu dra sitt tunga lass Finns jag ännu kvar. Dikterna tar upp livets stora och små ämnen och betraktelser. Från livets glädjeämnen till des skuggsidor, allt som innebär att vara människa. Allt förpackats i det enkla och svåra versmåttet: Haiku, som innebär att stavelserna är det viktiga (inte att det ska rimma). Så första raden är 5 stavelser, andra 7 stavelser och sista raden 5 stavelser. Tre rader varken mer eller mindre. Omslaget pryds av körsbärsblomningen som blir en fin anknytning till våren och Japan. Boken släpptes våren 2023.

39 dikter

Vasko Sambevski

dikter . . .

Årsbok

Kerstin Skjöld

Årsbok består av tolv korta lyriska texter, en för varje månad på året. De bygger på mina egna dagboksanteckningar från min ungdomstid. Betraktelser av naturen står i fokus, scenen är södra Sverige, kulturlandskapet, idyllen på landet och i småstan. De återfunna handskrifterna blev roliga att jobba med. Här kunde jag ta del min ungdoms entusiasm, sinnlighet och ordglädje och skapa något nytt.

Medan hjärtat klappar --- På livets färdeväg. (Kaleidoskop.)

Gunnel Hellbring

Den 31:a oktober 1979 lämnade Far sin handskrivna diktbok till mig med förtroendet att jag skulle ta hand om den. Hela denna tid har jag önskat att få boken tryckt med Fars handskrift, men visste inte hur det skulle ske. Genom ett projekt hos bokklubben Livsenergi ”Ge ut din egen bok” gavs nu möjligheten att äntligen få Fars bok tryckt och utgiven. Jag är så tacksam. Far hade en rent förunderlig poetisk gåva till att med djup känsla och humor uttrycka sådant som hände honom i livet, medan hans varma hjärta klappade. Beskriva innehållet i boken kan jag inte, för det måste läsas eller höras. Då fylls man av himmelsk glädje, värme och harmoni. Han börjar boken med citat av Apostlagärningarna 2:28 ”Du har kungjort mig livets vägar; du skall uppfylla mig med glädje inför ditt ansikte.” Första dikten: Klinga, min lyra, i fröjd och ve. Lär mig i allting Guds kärlek se. Slöjan som skymmer min längtans land snart lyftes bort av Guds egen hand. Då skall i klarhet Guds väg jag se. Klinga, min lyra, i fröjd och ve. Jag fick brev från en släkting som fått boken av mig: Ännu en gång ett varmt tack för den fina boken. Jag läser i den varje dag och tårarna rinner men jag torkar och fortsätter läsa. Det är rent förunderligt vilken poetisk ådra din Far hade, han borde ha blivit något stort. Jag träffade din Far bara en gång och jag upplevde honom som en stillsam och sympatisk person. Att ge vidare något av det som Gud gav Far är en stor glädje. Jag önskar att så många som möjligt ska få ta del av detta.

DIKTER "Vilhelminaporträtt"

Miroslav Fahlcrantz

De flesta av dikterna har skrivits i Vilhelmina på 1920-talet och är vackra gammaldags dikter.

Öar

Anders Ringström

En hand full dikter/texter skrivna till den som låter sig offra en kvart av sin tid och läsa denna bok, för att sedan kanske utbrista i ett: Så kan det vara minsann!

Diktsamling/Poemario

Henrik Mikael Jakobsson

Här kommer en vacker diktsamling på 76 sidor som jag skrev i Valparaiso, Chile, 2010 på den Nordiska skolan. Boken är på två språk, svenska och spanska. Köp den gärna och njut av de vackra dikterna.

Naturen är diktig

Hanna Nydegger

Naturen är jättediktig! Detta är en diktbok för dig som gillar natur och friluftsliv, som vågar krympa ditt mänskliga buller till ingenting ett tag och som också kan tänka sig att sitta en väldigt lång stund på en sten mitt ute i ingenstans. Kanske reflektera över en tokig fågel, hur näcken dukar inför en fest och vad som egentligen händer när nattskogen är vaken.

Dans till ljudet av regn

Filip Bergqvist

Dans till ljudet av regn behandlar naturen. Det är en diktsamling om tio dikter som skildrar färger och kretslopp - både de som är objektivt föränderliga och de som är subjektivt konstanta. Slutsatsen är att ljuset finns alltid, även i det fördolda.

Fågelmataren och annan vidunderlig poesi, diktning

J Asplund

Samlade texter i form av dikter och verser skrivna ungefär mellan åren 1997-2009

Vissa dagar

Katja Fjellström

Diktsamlingen jag skrivit består av små sammanvävda historier, en förening av andras och påhittade erfarenheter men också egna. En kärlekshistoria om att gå tillbaka och hitta sig själv. "Det här är enkla och fina dikter som kretsar kring vardagens olika känslor. Här finns brusten kärlek och hopp blandat med revanschlusta. Diktjaget vill omfamna livet." _________________________________ till alla som vill ta för sig av livet och förstå att dagarna ser olika ut och stunderna gör oss till dem vi är

Sanningens Röst

Lena Björnholm

Dikterna, som skrevs mellan 1999-2009, handlar om kärlek i alla dess former. Kärleken till sig själv, till familjen, till mannen, till alla barn i världen och till vännerna. Inspiration och insikter kommer från psykosyntesen, människorna, musiken och naturen. The poems, written between 1999-2009, are about love in different forms. The love dedicated to oneself, to the family, to the man, to all the children in the world and to the friends. Inspiration and insights come from the psychosynthesis, the people, the music and the nature.

Exil i framtiden

Anton Carlson

Tre diktverk. "Att leva är inget normaltillstånd".

poems2019

Conny Larson

I diktsamlingen TANGO och annat LIV, har Conny Larson samlat en del av sina dikter. Många är inspirerade av att ha dansat Argentinsk Tango i många år. Övriga dikter är ögonblick och känslor som han försökt fånga i flykten.

Ordlek

Nils-Ivar Lindström

Ordlek är den titel som bäst speglar innehållet i min bok. Jag har alltid inspirerats av och lekt med ord, inte minst i form av lyrik. Därför är denna min andra diktsamling också i hög grad rik på variationer. Den är både lekfull och allvarsam, men även rik på känslor och medvetenhet. Jag hoppas att den tillför läsaren något av det jag försökt förmedla.

Poesi or useful thoughts

Stephen Brisk

Drygt 90, tankar i skrift. Några korta, men även de som är längre. Allt blandat som i en rörig hjärna, där allt vill ut samtidigt! Men ändå under ordnade former. Något du kanske gillar, eller helt enkelt dislike! Men en åsikt bra eller dålig och då är du ej oberörd.

Andetag

Katarina Arvidson

I boken finns 67 av mina Haikudikter samlade. Jag ser boken som en presentbok till dig själv eller till en nära vän. Varje dikt har fått sin egen ensamma plats och boken saknar av en anledning illustrationer. Dikten talar för sig själv. De tomma sidorna kan du använda för egna små anteckningar. Kanske skapar du en egen dikt på den tomma sidan. Låt dig inspireras! Kanske ger du boken till en vän och ritar dina egna illustrationer. Det är meningen att denna bok skall användas. Jag har haft stor glädje av att genom diktandet fånga in betydelsefulla ögonblick. Du som läsare kan nu fånga dina egna bilder, tankar och känslor genom att läsa mina Haikudikter. Ta ett andetag! "Haikun kan liknas vid en skiss; något som blir till när diktaren genom ett förberett sinne lyckas gripa ögonblicket" har en japansk diktare sagt.

Småsten

Pernilla Fredriksson

jag skriver för att jag inbillar mig att mina ord ska göra mindre ont nedskrivna på ett papper än fastnitade i mitt hjärta

Vägen hit

Mats Larsson

En diktskatt som började 2002 framför datorn. En naiv poets försök att göra avtryck på den stora poesihimlen. Boken är uppdelad i sex olika kapitel så det är min övertygelse att läsaren snabbt hittar till just det kapitel som passar hen. Jag skriver utan att ha gått någon utbildning, på ett naivt sätt, men det är så jag fungerar. Mycket av mitt diktande bygger på min sjukdom, Parkinsons sjukdom. Det är min fasta övertygelse att det är denna som gett mig gåvan att kunna dikta. Mycket nöje med " Vägen hit"

Ett fång rosor

Jan H Söderström

Ett fång rosor Några med taggarna kvar Denna samling dikter har tillkommit under en lång (ca. 60 år) följd av år. Har sammanställts med avsikten att bl.a. fungera i stället för memoarer. Därför är inget bundet i teman eller sorterat på annat sätt. Slumpen har fått avgöra ordningsföljden Rosen fäller sina kronblad slumpvis, framför dina fötter. Inga behåller den för sig själv. På varje blad står något skrivet. Kanske till tröst, eller för att göra någon glad. Läs min vän och begrunda. Gör som Sidensvansarna, flockas kring de sura rönnbären. Det varslas om en svår vinter. Sök tröst och lust att leva, i orden.

Nyheter & Bokhandel
bottom-banner-close