Skip to main content

Vänligen rotera skärmen till liggande orientering

39 dikter

Författare: Vasko Sambevski

dikter . . .


Vasko Sambevski


Antal sidor: 74Prisexempel, 1 exemplar
Mjukband Basic, svart/vit inlaga - 119:-Kolla in andra böcker

SAFIREN BLÅ OCH DET ITALIENSKA HUSET

Birgitta Sivermark Wedberg

Kärleksromanen SAFIREN BLÅ – DET ITALIENSKA HUSET är en spännande och gripande fortsättning på den första delen SAFIREN BLÅ. Michas arbete på RFE, Radio Fria Europa som sänder nyheter till Öststaterna är intressant men förenat med ibland stora faror. Avhoppade journalister från olika kommunistiska länder har under 1960 och 1970 talen fortfarande ögonen på sig från östagenter, som inte är främmande för diverse anslag, hot och till och med mord. När Micha oväntat erhåller ett arv från Sverige investerar han i ett hus uppe i de italienska alperna. Huset blir till ett älskat smultronställe för Micha och Louise och alla deras vänner. Där kan de vila ut från Münchens hektiska och i många avseenden mångfacetterade liv. Vännerna är det nav som främst den albanska och bulgariska flyktinggruppen rör sig kring. Kamratskapet är det kitt som gör att man nästan är beredd att gå i döden för varandra. Några är ärrade ända in i själen av sina dramatiska flyktupplevelser. För några spelar religionen en viktig roll för andra inte. De olika trosinriktningarna kolliderar ibland med varandra.

interlude

Yanti Sastrawan

'interlude' is a collection of poems written throughout the last eight years, written during a long-distance relationship, growing in a marriage, and the neglect of a friendship. Consisting of three chapters, each chapter holds its own growth, perseverance, and a definition of love. Written during breaks and commutes, on spared papers and digital notes, 'interlude' is Yanti Sastrawan's first poetry publication and it is illustrated by Dwiputri Pertiwi.

Safiren blå

Birgitta Sivermark Wedberg

Safiren blå är en annorlunda kärleksroman, som spänner från förföriska och romantiska brev fram till en äkta kärlek. Försåtligt binder breven en ung kvinnas längtan efter lycka till sig. Verkligheten hon sedan möter är brutal. Från den chimära kärleken vaknar hon upp i en relation, där fysisk och psykisk misshandel präglar hennes liv och nästan tillintetgör henne. Men hon är stark och tar sig ur äktenskapet. Och ändå snubblar hon in i en ny brevrelation efter ett kort möte med en tjusig man. En alltför flyktig lyckodröm som nästan på förhand är dömd att misslyckas. Ska hon någonsin tro på kärleken igen? Finns det ljus i tunneln? Handlingen utspelar sig i 1960–1970 talets München. Ömsint och delvis spännande beskrivs ett nytt liv, där människor med andra värderingar, kulturer, traditioner och olika religioner så småningom möts. Det är inte omöjligt att Safiren blå eventuellt får en uppföljare.

Om våren vågar

Jens Holmberg

Om våren vågar är en samling med Haikudikter som jag under längre tid har jobbat på. Själva dikten går såhär: Om Våren vågar Ännu dra sitt tunga lass Finns jag ännu kvar. Dikterna tar upp livets stora och små ämnen och betraktelser. Från livets glädjeämnen till des skuggsidor, allt som innebär att vara människa. Allt förpackats i det enkla och svåra versmåttet: Haiku, som innebär att stavelserna är det viktiga (inte att det ska rimma). Så första raden är 5 stavelser, andra 7 stavelser och sista raden 5 stavelser. Tre rader varken mer eller mindre. Omslaget pryds av körsbärsblomningen som blir en fin anknytning till våren och Japan. Boken släpptes våren 2023.

Årsbok

Kerstin Skjöld

Årsbok består av tolv korta lyriska texter, en för varje månad på året. De bygger på mina egna dagboksanteckningar från min ungdomstid. Betraktelser av naturen står i fokus, scenen är södra Sverige, kulturlandskapet, idyllen på landet och i småstan. De återfunna handskrifterna blev roliga att jobba med. Här kunde jag ta del min ungdoms entusiasm, sinnlighet och ordglädje och skapa något nytt.

Medan hjärtat klappar --- På livets färdeväg. (Kaleidoskop.)

Gunnel Hellbring

Den 31:a oktober 1979 lämnade Far sin handskrivna diktbok till mig med förtroendet att jag skulle ta hand om den. Hela denna tid har jag önskat att få boken tryckt med Fars handskrift, men visste inte hur det skulle ske. Genom ett projekt hos bokklubben Livsenergi ”Ge ut din egen bok” gavs nu möjligheten att äntligen få Fars bok tryckt och utgiven. Jag är så tacksam. Far hade en rent förunderlig poetisk gåva till att med djup känsla och humor uttrycka sådant som hände honom i livet, medan hans varma hjärta klappade. Beskriva innehållet i boken kan jag inte, för det måste läsas eller höras. Då fylls man av himmelsk glädje, värme och harmoni. Han börjar boken med citat av Apostlagärningarna 2:28 ”Du har kungjort mig livets vägar; du skall uppfylla mig med glädje inför ditt ansikte.” Första dikten: Klinga, min lyra, i fröjd och ve. Lär mig i allting Guds kärlek se. Slöjan som skymmer min längtans land snart lyftes bort av Guds egen hand. Då skall i klarhet Guds väg jag se. Klinga, min lyra, i fröjd och ve. Jag fick brev från en släkting som fått boken av mig: Ännu en gång ett varmt tack för den fina boken. Jag läser i den varje dag och tårarna rinner men jag torkar och fortsätter läsa. Det är rent förunderligt vilken poetisk ådra din Far hade, han borde ha blivit något stort. Jag träffade din Far bara en gång och jag upplevde honom som en stillsam och sympatisk person. Att ge vidare något av det som Gud gav Far är en stor glädje. Jag önskar att så många som möjligt ska få ta del av detta.

DIKTER "Vilhelminaporträtt"

Miroslav Fahlcrantz

De flesta av dikterna har skrivits i Vilhelmina på 1920-talet och är vackra gammaldags dikter.

Öar

Anders Ringström

En hand full dikter/texter skrivna till den som låter sig offra en kvart av sin tid och läsa denna bok, för att sedan kanske utbrista i ett: Så kan det vara minsann!

Diktsamling/Poemario

Henrik Mikael Jakobsson

Här kommer en vacker diktsamling på 76 sidor som jag skrev i Valparaiso, Chile, 2010 på den Nordiska skolan. Boken är på två språk, svenska och spanska. Köp den gärna och njut av de vackra dikterna.

Rötter av sammet

Nina Maj Stjernqvist

Rötter av sammet är en diktsamling som blivit till under utmanande tider, där orden fått vandra väg för introspektion, kraft och läkning. jag vill dansa jag vill be nattens kjol sveper mig hel älvor leker i gläntan av porlande vatten som du ler mot mig i gryningen Med naturen som följeslagare bjuds läsaren med på en resa som handlar om att hitta ljuset och kärleken inom sig själv. En resa som inte alltid är spikrak.

Strombolis hjärta

Lars Westermark

Jag söker genom dessa dikter åskådliggöra de olika livsfrågor som vi människor omges av. Det handlar om vad som händer inom och utanför oss samt de relationer som pågår människor emellan. Vad händer med oss när ljuset lyser över oss och när mörkret tränger sig på?

Naturen är diktig

Hanna Nydegger

Naturen är jättediktig! Detta är en diktbok för dig som gillar natur och friluftsliv, som vågar krympa ditt mänskliga buller till ingenting ett tag och som också kan tänka sig att sitta en väldigt lång stund på en sten mitt ute i ingenstans. Kanske reflektera över en tokig fågel, hur näcken dukar inför en fest och vad som egentligen händer när nattskogen är vaken.

Dans till ljudet av regn

Filip Bergqvist

Dans till ljudet av regn behandlar naturen. Det är en diktsamling om tio dikter som skildrar färger och kretslopp - både de som är objektivt föränderliga och de som är subjektivt konstanta. Slutsatsen är att ljuset finns alltid, även i det fördolda.

Fågelmataren och annan vidunderlig poesi, diktning

J Asplund

Samlade texter i form av dikter och verser skrivna ungefär mellan åren 1997-2009

Vissa dagar

Katja Fjellström

Diktsamlingen jag skrivit består av små sammanvävda historier, en förening av andras och påhittade erfarenheter men också egna. En kärlekshistoria om att gå tillbaka och hitta sig själv. "Det här är enkla och fina dikter som kretsar kring vardagens olika känslor. Här finns brusten kärlek och hopp blandat med revanschlusta. Diktjaget vill omfamna livet." _________________________________ till alla som vill ta för sig av livet och förstå att dagarna ser olika ut och stunderna gör oss till dem vi är

Sanningens Röst

Lena Björnholm

Dikterna, som skrevs mellan 1999-2009, handlar om kärlek i alla dess former. Kärleken till sig själv, till familjen, till mannen, till alla barn i världen och till vännerna. Inspiration och insikter kommer från psykosyntesen, människorna, musiken och naturen. The poems, written between 1999-2009, are about love in different forms. The love dedicated to oneself, to the family, to the man, to all the children in the world and to the friends. Inspiration and insights come from the psychosynthesis, the people, the music and the nature.

Exil i framtiden

Anton Carlson

Tre diktverk. "Att leva är inget normaltillstånd".

poems2019

Conny Larson

I diktsamlingen TANGO och annat LIV, har Conny Larson samlat en del av sina dikter. Många är inspirerade av att ha dansat Argentinsk Tango i många år. Övriga dikter är ögonblick och känslor som han försökt fånga i flykten.

Ordlek

Nils-Ivar Lindström

Ordlek är den titel som bäst speglar innehållet i min bok. Jag har alltid inspirerats av och lekt med ord, inte minst i form av lyrik. Därför är denna min andra diktsamling också i hög grad rik på variationer. Den är både lekfull och allvarsam, men även rik på känslor och medvetenhet. Jag hoppas att den tillför läsaren något av det jag försökt förmedla.

Poesi or useful thoughts

Stephen Brisk

Drygt 90, tankar i skrift. Några korta, men även de som är längre. Allt blandat som i en rörig hjärna, där allt vill ut samtidigt! Men ändå under ordnade former. Något du kanske gillar, eller helt enkelt dislike! Men en åsikt bra eller dålig och då är du ej oberörd.

Nyheter & Bokhandel
bottom-banner-close