Skip to main content

Fält med asterisk (*) är obligatoriska.
Företag
För- och efternamn*
c/o
Adress*
Postnummer*
Hausnummer*
Postort*
Land*
Ange land*
E-postadress*
Stat/Provins
Mobiltelefon*
Antal *
st
Valuta
Styckpris
- inkl moms
Totalt
- inkl moms

köpvillkoren.

Mit der Übermittlung der für die Abwicklung des Rechnungskaufes und einer Identitäts- und Bonitätsprüfung erforderlichen Daten an Klarna bin ich einverstanden. Meine Einwilligung kann ich jederzeit mit Wirkung für die Zukunft widerrufen.


Kontakta oss för andra betalsätt.

Ett kvitto på beställningen skickas till angiven
emailadress när köpet är genomfört.
Nedan ser du omslaget till den bok du vill beställa.
Design:
White
Bokstorlek:
Classic
Boktyp:
Omslagstyp:
Person/Org.-nummer*Önskat betalningssättVänligen rotera skärmen till liggande orientering

Alternativet som inte fanns

Författare: philip wahren

Bläddra i boken

Alternativet som inte fanns är en essä-dokumentär om den ryska revolutionen 100 år efter 1917. Men här anläggs det långa perspektivet ända från 1863 och det polska upprorets förvecklingar på svensk mark fram till en epilog som sträcker sig fram till begynnelsen av det kalla kriget.

De händelser och anekdoter som valts ut följer några viktiga kriterier. De ska vara betydelsebärande för en politisk utveckling och skildringen ska vara så nära källan och tidpunkten som möjligt. De rör sig kring en axel Stockholm - Helsingfors - Sankt Petersburg. De ska i huvudsak handla om en dold historia - som är föga omskriven och utforskad, eller av olika skäl bortglömd av historikerna.

Dramatiken behöver inte konstrueras fram - det finns redan nog i form av sjöpirater, blodiga attentat, världskrig, terrorister och polisprovokatörer och spionjägare...

Alternativet som inte fanns är de krafter och politiska rörelser som befann sig mellan Tsardömets despoti och bolsjevikernas maktövertagande i november 1917. Och här kommer ett urval av fyra personligheter, alla med stor möjlighet att påverka dramatiska förlopp. Men ingen med möjlighet att samarbeta för att hitta bärkraftiga alternativ i konvulsionerna kring den ryska statsmakten.

Hjalmar Branting, socialdemokratisk ledare i Sverige, Konni Zilliacus, ledande i det aktivistiska partiet i Finland, Vladimir Burtsev socialrevolutionär och sedermera en "Sherlock Holmes" för att avslöja den hemliga polisens metoder och Sergei Cyon, upprorsledare på Sveaborg och Sovjetunionens förste dissident är fyra personer som får representera en kanske glömd historia.

Men Sveriges egen revolutionära historia finns också med när det av geopolitiska och andra skäl finns ett samband med den ryska - alltifrån Lars Johan Hiertas vapenhandel i gamla stan i Stockholm 1865 till ungsocialisten Hjalmar Wångs revolvermord och självmord i Kungsträdgården 1909.

Vill du ha ett eller flera ex. av boken till självkostnad, kontakta författaren: philip.wahren@bahnhof.se eller läs den i pdf-format på hemsidan pwahren.st


philip wahren

Den här boken bygger på ett envetet sökande i arkiv, framför allt nära källan i samtida tidningar och tidskrifter. På senare tid har sådant arbete underlättats och blivit mer spännande genom digitalisering och att mycket har lagts ut på internet. Det har också blivit lättare att hitta bildmaterial.

Min vardag tillbringar jag inom skolans värld, på senare år som skolbibliotekarie, men den här lilla boken har kommit till som avkoppling på fritiden, i bland annat Kungliga Bibliotekets tidningsarkiv.

Några av de frågor jag tar upp hoppas jag ska inspirera både historiker av facket och andra intresserade att gå vidare med, vilket blir lättare ju längre vi kommer i digitaliseringen av arkiven. Det finns alltid anledning att rucka på etablerade sanningar.


Antal sidor: 70Prisexempel, 1 exemplar
Hårdband Premium, omslag och inlaga i färg - 815:- (2:a boken 407:-)

Hårdband Basic, svart/vit inlaga - 204:-
Mjukband Premium, omslag och inlaga i färg - 636:- (2:a boken 318:-)

Mjukband Basic, svart/vit inlaga - 127:-
Spiralbindning, omslag och inlaga i färg - 578:- (2:a boken 289:-)


1/2 priset! Beställ mer än 1 exemplar av samma bok så får du alla efterföljande böcker för halva priset i samma beställning! Rabatten dras av automatiskt när du ökar antalet böcker. Obs! Gäller ej Basic.Nyheter & Bokhandel
bottom-banner-close