Skip to main content

Fält med asterisk (*) är obligatoriska.
Företag
För- och efternamn*
c/o
Adress*
Postnummer*
Hausnummer*
Postort*
Land*
Ange land*
E-postadress*
Stat/Provins
Mobiltelefon*
Antal *
st
Valuta
Styckpris
- inkl moms
Totalt
- inkl moms

köpvillkoren.

Mit der Übermittlung der für die Abwicklung des Rechnungskaufes und einer Identitäts- und Bonitätsprüfung erforderlichen Daten an Klarna bin ich einverstanden. Meine Einwilligung kann ich jederzeit mit Wirkung für die Zukunft widerrufen.


Kontakta oss för andra betalsätt.

Ett kvitto på beställningen skickas till angiven
emailadress när köpet är genomfört.
Nedan ser du omslaget till den bok du vill beställa.
Design:
White
Bokstorlek:
Classic
Boktyp:
Omslagstyp:
Person/Org.-nummer*Önskat betalningssättVänligen rotera skärmen till liggande orientering

Sjuttiotal mot sjuttio

Författare: Sylve Wahlström

Bläddra i boken

Berättelserna i den här boken är en fortsättning på min tidigare bok "Licepok" där jag berättade om tiden från att jag slutade skolan och fick börja arbeta till då när jag gifte mig 1969.

Mina berättelser om sjuttiotalet speglas av en tid då sammhället växer och när det omtalade miljonprogrammet byggs. Europas stärsta sjukhus Huddinge sjukhus byggs och ett antal anexssjukhus byggs runt Stockholm. Nya polishuset på Kungsholmen och kvarteret Fältöversten på Östermalm i Stockholm.

Man kan säga att det verkligen var fart på byggnationerna med låg arbetslöshet. Vi hade hög inflation och och höga låneräntor på upp tiill 15% men vi fick också dra av räntekostnaderna i deklarationen. Det var förmånligt att låna eftersom inflationen var hög så pengarna man lånat blev mindre värda.

I den fina bok jag fick av min hustru i sextioårspresent finns mycket att läsa vad dom hände under sjuttiotalet och när jag slår upp 1970 ser jag till min förvåning att julen 1970 dör det 27 personer i trafiken och ett 60 tal skadades bara under julhelgen. 1975 dödas 30 personer i trafiken under julhelgen ofattbara sifror!

Här har vi gjort framsteg med säkrare bilar bättre vägar och hastighetsbegränsning.

Det finns mycket jag skulle kunna referera till från den fina boken men det finns information att hämta på annat håll så jag nöjer mig med att berätta om sådant som var närmast mig själv.

De minnesbilder jag har av händelserna på sjuttiotalet känns inte lika säkra som tidigare vilket kanske kan bero på att de fortfarande ligger relativt nära, eller om det kan bero på att det hände för mycket och möjligen blev det svårt att smälta alla intryck.


Sylve Wahlström

Mitt namn är Sylve Wahlström är född 1941 och uppvuxen i Sundbyberg och efter skolan flyttade familjen till Tungelsta.

Jag började skriva för att mina barn och de efterkommande skulle få lite inblick i hur det var att växa upp under 60 och 70 talet. Det med anledning av att mina föräldrar aldrig berättade hur det varit för dem vilket var en saknad efter att de gått bort.


Antal sidor: 194Prisexempel, 1 exemplar
Hårdband Premium, omslag och inlaga i färg - 1187:- (2:a boken 593:-)

Hårdband Basic, svart/vit inlaga - 247:-
Mjukband Premium, omslag och inlaga i färg - 1004:- (2:a boken 502:-)

Mjukband Basic, svart/vit inlaga - 182:-
Spiralbindning, omslag och inlaga i färg - 877:- (2:a boken 438:-)


1/2 priset! Beställ mer än 1 exemplar av samma bok så får du alla efterföljande böcker för halva priset i samma beställning! Rabatten dras av automatiskt när du ökar antalet böcker. Obs! Gäller ej Basic.Nyheter & Bokhandel
bottom-banner-close