Skip to main content

Fält med asterisk (*) är obligatoriska.
Företag
För- och efternamn*
c/o
Adress*
Postnummer*
Hausnummer*
Postort*
Land*
Ange land*
E-postadress*
Stat/Provins
Mobiltelefon*
Antal *
st
Valuta
Styckpris
- inkl moms
Totalt
- inkl moms

köpvillkoren.

Mit der Übermittlung der für die Abwicklung des Rechnungskaufes und einer Identitäts- und Bonitätsprüfung erforderlichen Daten an Klarna bin ich einverstanden. Meine Einwilligung kann ich jederzeit mit Wirkung für die Zukunft widerrufen.


Kontakta oss för andra betalsätt.

Ett kvitto på beställningen skickas till angiven
emailadress när köpet är genomfört.
Nedan ser du omslaget till den bok du vill beställa.
Design:
White
Bokstorlek:
Classic
Boktyp:
Omslagstyp:
Person/Org.-nummer*Önskat betalningssättVänligen rotera skärmen till liggande orientering

Livsepok

Författare: Sylve Wahlström

Bläddra i boken

”Livsepok” skildrar tiden efter att jag slutat skolan 1957 och äntligen får börja arbeta.

Inte för att jag alls vill jämföra mig med en etablerad författare, men titeln för berättelserna i denna del av mitt liv hade tidigare valts till ”Ett annat liv”.

Men jag bytte ut titeln eftersom nu författaren PO Enqvist precis varit före mig och använt den titeln på sin roman, han skildrar också händelser från sitt liv.

Jag tyckte att titeln skulle förefalla att bli ett plagiat av hans boktitel. Dessutom vill väl jag liksom de flesta både vara och framstå som mer originell, därför valdes titeln i stället till ” Livsepok”. Det är med rätta eftersom den tid som nu skildras inte bara för min egen del utgör av en ny och betydelsefull epok utan också för de flesta.

Tidsperioden innehåller många omvälvande händelser för mig i ett föränderligt samhälle.

Nu kommer för mig frihetens och förverkligandets period, i ett samhälle som växer så det knakar, både materiellt och kulturellt.

Den senare delen av femtiotalet och hela sextiotalet var på många sätt en helt fantastisk tidsperiod inte minst för oss som var unga då.

Många generationers ungdomar både före och efter den här tidsperioden kan vara avundsjuka på oss som fick uppleva den tiden.

Jag är helt säker på att de skulle vilja ha varit med och delat den med oss.

Jag är född på Stockhols allmäna BB 1941 och mestadels uppvuxen i den lilla arbetarestaden Sundbyberg och vår familj var en arbetarefamilj, mamma hemvårdarinna i stadens tjänst och farsan byggjobbare.

Det är nu mitt liv som Sylve Wahlström börjar för under hela min skoltid i Sundbyberg och i princip fram till att jag mönstrade fanns jag som Sylve Hall. Varför det var så har jag skrivit i min tidigare bok "Per,s livstycke". Men är det nu någon som missat det kan jag berätta de korta versionen.

Jag var född Wahlström och min mor gifte sig senare med Åke Hall men jag blev inte adopterad. När jag började skolan fick jag olågiskt välja efternamn och jag valde att tilhöra familjen Hall, fast man kan ju undra om det var formellt lagligt.

Mina berättelser speglar valda händelser fram till och med 1969.

På de rökiga fikens jukeboxar med hög volym lyssnade vi på Rock araund the clock med Bill Heyly, Chubby Checker, Elvis Presly, Tommy Steel, Little Richard, Conway Twitty, Roy Orbinson, Buddy Hoooy, Siv Malmkvist tunna skivor och många andra som kom fram under den här perioden som var ett musikaliskt trendbrott med låtar som i stort fortfarande håller.

Vilka låtar som gällde under dessa år kan du lätt hitta på nätet.

Vi såg filmer på de då stora och mångfaldigade biograferna med skådespelare som James Deen, Marlon Brando, Ricard Widmark.

Av de få bilder som finns i boken är väldigt få mina egna eftersom jag inte skaffade mig någon egen kamera förrän långt senare.

Händelser som utspelar sig på sjuttiotalet och framåt kommer jag möjligen att berätta om senare.Sylve Wahlström

Mitt namn är Sylve Wahlström är född 1941 och uppvuxen i Sundbyberg och efter skolan flyttade familjen till Tungelsta.

Jag började skriva för att mina barn och de efterkommande skulle få lite inblick i hur det var att växa upp under 60 och 70 talet. Det med anledning av att mina föräldrar aldrig berättade hur det varit för dem vilket var en saknad efter att de gått bort.


Antal sidor: 224Prisexempel, 1 exemplar
Hårdband Premium, omslag och inlaga i färg - 1318:- (2:a boken 659:-)

Hårdband Basic, svart/vit inlaga - 258:-
Mjukband Premium, omslag och inlaga i färg - 1094:- (2:a boken 547:-)

Mjukband Basic, svart/vit inlaga - 195:-
Spiralbindning, omslag och inlaga i färg - 949:- (2:a boken 475:-)


1/2 priset! Beställ mer än 1 exemplar av samma bok så får du alla efterföljande böcker för halva priset i samma beställning! Rabatten dras av automatiskt när du ökar antalet böcker. Obs! Gäller ej Basic.Nyheter & Bokhandel
bottom-banner-close