Skip to main content

Vänligen rotera skärmen till liggande orientering

Tankar om livet Lydia Svensson

Författare: Författare Lydia Svensson

Bläddra i boken

Med min Skyddsängels kärleksfulla hjälp valde jag våren 2017 att efter tjugoåtta år som nunna börja om mitt liv igen utanför klostret.
Utmattad, men trygg.
Slutkörd, men öppen.
Tilltufsad, men med förnyad styrka.
Jag vandrar vidare på bönens väg med tillit och glädje.


Författare Lydia Svensson

Lydia Svensson


Antal sidor: 28Prisexempel, 1 exemplar
Hårdband Premium, omslag och inlaga i färg - 339:- (2:a boken 170:-)

Hårdband Basic, svart/vit inlaga - 174:-
Mjukband Premium, omslag och inlaga i färg - 315:- (2:a boken 157:-)

Mjukband Basic, svart/vit inlaga - 114:-
Häftbindning/klammer, omslag och inlaga i färg - 264:- (2:a boken 132:-)

Spiralbindning, omslag och inlaga i färg - 315:- (2:a boken 157:-)


1/2 priset! Beställ mer än 1 exemplar av samma bok så får du alla efterföljande böcker för halva priset i samma beställning! Rabatten dras av automatiskt när du ökar antalet böcker. Obs! Gäller ej Basic.Kolla in andra böcker

Min mor Signes minnen, Sinkaso kallad

Barbro Rikardsson

Signe växte upp i Kiruna från 1915-1924. Därefter flytten till Långsele i Sollefteå. Berättelser som ”Det välsignade brödet”. Glädjen att få äta riktigt bröd efter kriget 1920. Beskrivning av brukssamhället Kiruna. Demonstrationer i Kiruna. Spanska sjukan som härjade. Hur hon fick difteri och fick komma till epedemisjukhuset. Pappan som var bacillbärare fick göra henne sällskap där. Laxfiske i Nässeforsen, Faxälven belägen i Långsele. Hennes pappa storfiskaren Johan Hamberg ”Storhamberg” kallad. Han använde den åldriga fångstmetoden med snara och kunde ibland få 25 laxar om dagen. Hur hon träffade sin man Alvar Eriksson. Nygifta möblerar de med knappa medel. Hur de kunde flytta in i det gula trähuset på 2 våningar på Övergård, Sollefteå. Vi får följa Signe och Alvar när de blir dementa och senare får Alzheimer respektive Levy Body demens.

MIGRANT

Marita Larsson

Aicha kommer till den enorma flyktingförläggningen på Tenerife efter att ha åkt med en av många pirougbåtarna från Senegal tillsammans med ett hundratal andra framtidssökare. Hennes berättelse är kantad av människor och möten som ingen av dem hade kunnat föreställa sig innan de lämnade sina hemländers brist på framtidstro. Elisa från Luleå befinner sig på Fuerteventura som en annan slags framtidssökare, hon har drömmar om att stanna länge på ön. I centrum av de politiska skeendena av europeisk flykting och migrationspolitik försöker de navigera i tillvaron. Detta är en sammanfattning av MIGRANT, en roman om två kvinnor som befinner sig på Kanarieöarna under olika förutsättningar. Romanen berör en av de stora ödesfrågorna under vår tid, flyktingsituationen i världen med minst 110 miljoner människor på flykt enligt FN.

Hammarlövs Byablad

Hammarlövs Byalag

Boken innehåller en sammanställning av utgivna byablad under åren 1998 - 2022. Händelser, aktiviteter, styrelsemöten och Byalagets start 1997.

Safiren blå

Birgitta Sivermark Wedberg

Safiren blå är en annorlunda kärleksroman, som spänner från förföriska och romantiska brev fram till en äkta kärlek. Försåtligt binder breven en ung kvinnas längtan efter lycka till sig. Verkligheten hon sedan möter är brutal. Från den chimära kärleken vaknar hon upp i en relation, där fysisk och psykisk misshandel präglar hennes liv och nästan tillintetgör henne. Men hon är stark och tar sig ur äktenskapet. Och ändå snubblar hon in i en ny brevrelation efter ett kort möte med en tjusig man. En alltför flyktig lyckodröm som nästan på förhand är dömd att misslyckas. Ska hon någonsin tro på kärleken igen? Finns det ljus i tunneln? Handlingen utspelar sig i 1960–1970 talets München. Ömsint och delvis spännande beskrivs ett nytt liv, där människor med andra värderingar, kulturer, traditioner och olika religioner så småningom möts. Det är inte omöjligt att Safiren blå eventuellt får en uppföljare.

Vickis Vanliga Dag

Siri Ingvarsson, Amelie Olsson, Liam Nilsson

Följ med Vicki under hennes helt vanliga skoldag när hon går ut på rast. På rasten träffar Vicki kompisar och får lära sig nya saker.

2024 - Journal inriktning träning

Timmie

2024 - Journal inriktning träning

Säljaren blir hjälte

Rolf Laurelli

”Säljaren blir hjälte!” En ny bok av Rolf Laurelli Det här är en bok om säljarens betydelse för näringslivet. Och för alla i Sverige! Att säljaren är hjälte bör uppmärksammas och säljaren bör ges stor heder och ära. När det går bra för företagen går det bra för Sverige. I landet fanns tidigare ofta en negativ syn på sälj. Säljare har omtalats med ord som – nasare, krängare, fifflare, manipulatör eller bluffare. Men numera ser vi att säljaren har en allt viktigare betydelse på många plan - som förhandlare, relationsskapare, informatör och samarbetsutvecklare. Kort sagt är de flesta överens om att det är säljare som bäst skapar ökade intäkter. Resultatet blir pengar, lönsamhet och skatter till samhället - allt i syfte att bygga välstånd. Boken handlar om förståelse för säljyrkets beundransvärda roll, till glädje för alla i vårt land. Författaren: Boken bygger på författarens mångåriga erfarenhet. Rolf Laurelli har alltid tyckt att det är fint att sälja. Tidigt som ung juniorsäljare, sedan som chef och ledare. Han blev därefter säljkonsult, författare och förbundsordförande för Säljarnas Riksförbund.

Metamorfos

BInwest AB/Peter Berntson

En ung nästintill genialisk AI programmerare hamnar i ett journalistiskt drev då hennes program kan ha utlöst ett självmordsförsök. Hennes vidareutveckling av sitt program leder fram till en AI som försöker simulera mänskligt medvetande. Ett system så avancerat att främmande makt försöker stjäla det då det kan användas för att komma in i de flesta informationssystem. En situation som utsätter henne och hennes närmaste för stor fara. En roman som även ställer frågan om vad medvetande är och hur AI programmering kan användas. Hot eller möjlighet?

SOS-SANNINGENS MINUT

Felicia Edwertz

SOS-SANNINGENS MINUT är en direkt fortsättning på ANITA-INGENS DOTTER som är första boken i Umeåsviten. Den utspelar sig precis som sin föregångare i Umeå med omnejd. Här får man följa familjen Sohlmans liv på sin gård som är belägen mellan Umeå och Holmsund. Där lever överläkarna Anita och Mauritz tillsammans med små och stora barn och en flock alpackor. Varav alpackan Hedda har ett behov av att alltid vara i centrum. Samtidigt väntar familjen på ett hjärta till sin mellandotter. Undertiden hinner en hemlighet komma upp i ljuset...

Bok 1

Ellen

Hej hej

Vindlande tankar i noveller och essäer.

Per-Inge Brodén

Boken ”Vindlande tankar i noveller och essäer” har kommit till sedan jag började skriva varje morgon år 2019. Boken speglar rätt väl det som händer i min tankevärld. Försöker se framåt så gott det går och blickar nostalgiskt bakåt. Skriver om framtiden, åldrandet, krigets väsen, det finska inbördeskriget 1918, när jag blev rödgardist, Snögrens sport, Kurt Rupp, klimatet, Bäck, Gävle, Gnarp, Årsta, mitt bisarra möte med döden och tvivlet om min egen dödlighet. Tidningen Kvällsstunden har publicerat fem av de här novellerna sedan november 2022. På Facebook i ”Per-Inge Brodéns Skrivarsida”, finns mina publicerade texter under fliken filer.

Den speglande drömvävens siluett

Jan Wittzell

Bryan Azalea är en måttligt framgångsrik författare som ser ut att leva ett stillsamt liv ända tills han via en serie egenartade drömsekvenser kommer i kontakt med en spännande och utstrålningsrik kvinna vid namn Charlotte. Tillsammans undersöker de bakgrunden till varför ett projekt inom det vetenskapsområde hon är knuten till är så extremt hemligstämplat. Föga anar duon vilken utveckling deras granskande agerande framkallar och än mindre har de möjlighet att förutspå vilka outgrundliga följdverkningar deras upptäckter kommer att få på mänsklighetens enigmatiska resa in i en omvälvande framtid.

Ta DIN plats - en handbok för kvinnliga ledare

Karin Jordås

Ta DIN plats - En handbok för kvinnliga ledare. Boken handlar om vilka utmaningar som kvinnliga ledare kan råka ut för och ger tips och råd som du kommer ha nytta av. Du får också övningar och verktyg för att stärka dig själv, så att du kan utvecklas i den riktning du själv önskar. Dessutom innehåller boken fem intervjuer och en berättelse där kvinnor delar med sig av vilka verktyg som de tycker givit mest och vad de har lärt sig under resan. Allt är konkret och du kan börja tillämpa verktyg och övningar direkt.

Entreprenörskap

NA Förlag AB

Med färgstarka exempel från intressanta entreprenörer belyser författarna områden som beskrivs utifrån relevanta teorier. Boken delas upp i åtta kapitel och tar upp samtliga moment som ingår i kursen. Innehållet är lättillgängligt, överskådligt och gör det enkelt för eleven att sätta in sig i ämnet. Boken passar utmärkt för alla som är intresserade av entreprenörskap och vill lära sig mer.

Mitt liv på Vrethammar

Per Johan Ekelöf

Trots att författaren föddes för mer än 200 år sedan känns hans livsberättelse så nära och levande, när den för läsaren in i en bruksmiljö från 1800-talet. Ett tidsdokument präglat av dramatik, hårt arbete, enkla nöjen och kyrkans världsbild.

Splittrad

Emma Andersson

Splittrad består av känslofyllda dikter om sorg och ensamhet men också av en ljusning rörande läkning.

Brev från fem syskon Himmelstrand

Åsa Cassel

I boken finns brev skrivna 1903-1952 av fem syskon sparade av Kerstin Ranhagen, barnbarn till ett av dem. Fyra av syskonen är från kyrkoherden Fredrik Himmelstrand och hans maka Augustas barnaskara på 14 barn, varav flera dog i späd ålder. Det femte barnet är fött i Fredrik Himmelstrands andra äktenskap, är jämngammalt med Kerstin och skolkamrat med henne. Några brev är renskrivna, andra inscannade. Varje syskon får också en kort presentation.

Kvek

Charlotta Medin

Kvek är en by i sydvästra Uppland. I ett medeltida pergamentsbrev nämns Philip i Kvek redan 11 oktober 1347. Gårdarna i Kvek hade ett välstånd och båda gårdarna hade möjlighet att skicka varsin son för studier i teologi vid Uppsala universitet på 1600-talet. En av gårdarna finns bevarad som den såg ut på 1700-talet, Kvekgården, och den går att besöka. Friluftsmuseet Kvekgården ägs av Upplands fornminnesförening och hembygdsförbund och förvaltas av Upplandsmuseet. Under århundradena har det bott många människor i Kvek. De som har lämnat avtryck i pergamentsbrev, landskapshandlingar, jordeböcker, mantalslängder och kyrkböcker finns med i boken.

Interrail 2023 - tre resor genom 15 länder.

Lars Länström

Jag besökte 15 olika länder under en 3 månaders interrailresa våren 2023. Resan är uppdelad i tre delar och till helt olika delar av Europa. Står du inför valet om du ska våga tågluffa eller ej, så rekommenderar jag det alla dagar i veckan för du kommer att träffa så mycket trevliga människor och se så mycket spännande längs vägen. Börja med en månads mobilpass och.... Lycka till!

Tanks Move Out vs Panzer Marsch

Clas-Göran Qvist

Detta är en krigsroman som baserats på verkliga militära enheter och förband, såväl tyska som amerikanska. Även tidskronologin är realistisk, dvs händelseförloppet sträcker sig från 1944 till 1945 och behandlar således den västra fronten i Frankrike, Holland, Belgien och Tyskland .Du får följa dels en tysk och dels en amerikansk soldat som så småningom blir officerare i respektive armé.Boken inrymmer många förbandsbeteckningar och kartangivelser, varför det kan vara bra att kartor framme, ex.vis Google Maps.

Nyheter & Bokhandel
bottom-banner-close