Skip to main content

Fält med asterisk (*) är obligatoriska.
Företag
För- och efternamn*
c/o
Adress*
Postnummer*
Hausnummer*
Postort*
Land*
Ange land*
E-postadress*
Stat/Provins
Mobiltelefon*
Antal *
st
Valuta
Styckpris
- inkl moms
Totalt
- inkl moms

köpvillkoren.

Mit der Übermittlung der für die Abwicklung des Rechnungskaufes und einer Identitäts- und Bonitätsprüfung erforderlichen Daten an Klarna bin ich einverstanden. Meine Einwilligung kann ich jederzeit mit Wirkung für die Zukunft widerrufen.


Kontakta oss för andra betalsätt.

Ett kvitto på beställningen skickas till angiven
emailadress när köpet är genomfört.
Nedan ser du omslaget till den bok du vill beställa.
Design:
Classic Blue
Bokstorlek:
Classic
Boktyp:
Omslagstyp:
Person/Org.-nummer*Önskat betalningssättVänligen rotera skärmen till liggande orientering

Kampen om Tungt Vatten "Sista Droppen" 1939 -1945

Författare: Ulf Sundholm

Under andra världskriget var efterfrågan av D2O (Tungt vatten) stort från flertalet länder som forskade med atomklyvning.
Norge var ockuperat av tyskarna och de tog över den norska utvinningen av D2O i Rjukan.
Sverige hade Fysiker Lise Meitnér som var en av världens mest kända kvinnliga fysiker i ett av sina laboratorium och hon var i behov av D2O till bl.a. Manhattan projektet. Trots att tyskarna stoppat leveranser från norska Rjukan till Sverige så kunde hon fortsätta sitt arbete med kärnforskning med den D2O utvinning som i hemlighet producerades i Ljungaverks fabrikens tysktillverkade kopior av Rjukans kolonner.
Boken innehåller även sabotaget den 5 oktober 1944 på den militär bevakade syntet gummifabriken som den svenska staten byggde till den svenska beredskapen.


Ulf Sundholm

Jag är 63 år och har de senaste 15 åren läst tusentals sidor dokument och besökt äldre personer som själva varit med eller minns vad arbetskamrater berättat för dem om händelser inom Fosfatbolagets fabrik i Ljungaverk. Jag har byggt upp ett industri museum där jag visar maskiner från fabriken och produkter som de producerat även i hemlighet under krigsåren som t.ex.Tungt Vatten (D2O) och syntetiskt gummi Svedopren.
Min nästa bok kommer att vara en bilderbok från fabrikens början till nedläggning och beräknas vara i tryck december 2020.


Antal sidor: 196Prisexempel, 1 exemplar
Mjukband Basic, svart/vit inlaga - 240:-Nyheter & Bokhandel
bottom-banner-close