Skip to main content

Vänligen rotera skärmen till liggande orientering

Dead Birds Don´t Sing

Författare: Christoffer Stridsberg

Bläddra i boken

Den här boken är produkten av många års filosoferande över döda fåglar i Staden. De flesta ser man inte. De försvinner ner i åar, sjöar och hav. Men ibland tackar de för sig och trillar ner på gator och torg.
Det här är deras bok. De döda stadsfåglarnas.
Boken i sig är filosofisk även om uttrycket kan ses som väldigt grafiskt. Och våldsamt.
En sak att bära i minnet är att jag personligen inte ligger bakom dessa vackra varelsers frånfälle.
Det är tidens gång som fått dem i pension.
Det finns även med några bonusbilder på fåglar med svans eller päls. I vissa fall både och.
Denna bok riktar sig dock till personer över myndighetsåldern.
Den är absolut inte gjord för barn. Den är som livet; äckligt men vackert.

Jag tackar ödmjukast alla ni som gjort denna bok möjlig. Ni vet vilka ni är.

Författaren vill även rikta ett extra speciellt tack till:
Linnéa, Adrian, Agnes, Alice, Dag, Hanna och Rasmus

Christoffer Stridsberg i Staden 2021


Christoffer Stridsberg

Ölbryggande trebarnspappa som jobbat i kök i 30 år. Drömmen om att bli författare har alltid funnits och ska en bättre dag bli verklighet. Den dagen kanske inte är nu men vi börjar såhär...

Kort info
Namn: Christoffer Stridsberg
Ålder: 46
Bor: Mitt i Västerås
Familj: Sambo & tre barn i spannet 4-17
Yrke: Köksmästare & brygglärling med eget bryggeri
Favoritmat: Beror på humör. Strömming kanske?
Hobby: Barnen, sambon samt att samla på handsmidda japanska knivar


Antal sidor: 50Prisexempel, 1 exemplar
Hårdband Premium, omslag och inlaga i färg - 834:- (2:a boken 417:-)

Hårdband Basic, svart/vit inlaga - 221:-
Mjukband Premium, omslag och inlaga i färg - 625:- (2:a boken 312:-)

Mjukband Basic, svart/vit inlaga - 129:-
Spiralbindning, omslag och inlaga i färg - 562:- (2:a boken 281:-)


1/2 priset! Beställ mer än 1 exemplar av samma bok så får du alla efterföljande böcker för halva priset i samma beställning! Rabatten dras av automatiskt när du ökar antalet böcker. Obs! Gäller ej Basic.Kolla in andra böcker

Lilla Leo och Skogens Hemlighet

Lobin Haji

Denna bok är en barn saga som handlar om Leo, den lilla modiga lejonunge, och sin äventyr för att avslöja skogens hemlighet tillsammans med sina kompisar.

Hilma

Britt Petersson

Min farmor

SAFIREN BLÅ OCH DET ITALIENSKA HUSET

Birgitta Sivermark Wedberg

Kärleksromanen SAFIREN BLÅ – DET ITALIENSKA HUSET är en spännande och gripande fortsättning på den första delen SAFIREN BLÅ. Michas arbete på RFE, Radio Fria Europa som sänder nyheter till Öststaterna är intressant men förenat med ibland stora faror. Avhoppade journalister från olika kommunistiska länder har under 1960 och 1970 talen fortfarande ögonen på sig från östagenter, som inte är främmande för diverse anslag, hot och till och med mord. När Micha oväntat erhåller ett arv från Sverige investerar han i ett hus uppe i de italienska alperna. Huset blir till ett älskat smultronställe för Micha och Louise och alla deras vänner. Där kan de vila ut från Münchens hektiska och i många avseenden mångfacetterade liv. Vännerna är det nav som främst den albanska och bulgariska flyktinggruppen rör sig kring. Kamratskapet är det kitt som gör att man nästan är beredd att gå i döden för varandra. Några är ärrade ända in i själen av sina dramatiska flyktupplevelser. För några spelar religionen en viktig roll för andra inte. De olika trosinriktningarna kolliderar ibland med varandra.

Tidlösa Mysterier från Big Bang till Dagens Kosmologi

Moayad Alabed

"Tidlösa Mysterier från Big Bang till Dagens Kosmologi" av Moayad Alabed tar dig med på en fascinerande resa genom universums historia och utveckling. Från Big Bang till dagens kosmologiska teorier, utforskar boken de stora frågor som har fascinerat mänskligheten i århundraden. Med en kombination av vetenskapliga insikter, filosofiska reflektioner och perspektiv från både Koranen och Bibeln, erbjuder boken en holistisk syn på vår existens och universums mysterier. Boken täcker ämnen som: • Universums utveckling från Big Bang • Galaxernas bildning och struktur • Mörk materia och mörk energi • Den kosmologiska standardmodellen och dess implikationer • Filosofiska och religiösa perspektiv på universums uppkomst och framtid Moayad Alabed väver samman dessa komplexa ämnen på ett sätt som är tillgängligt och engagerande, vilket gör denna bok till ett måste för alla som är intresserade av kosmologi, vetenskap och filosofi.

Flykten till Köpenhamn

Britt-Marie Wester

Boken är en fortsättning på de händelser som utspelar sig i skärgården. Huvudpersonen blir vittne till en rad händelser som får konsekvenser för henne och hon måste fly. Det finns även en man som blandar sig i hennes liv.

Operation K Den Mörka Sidan

Klas Olofsson

Operation K Stina och Stefan får i uppdrag att kartlägga och hitta källan till Narkotika, Vapen och Peningtvätt. Deras arbete leder till kända organisationer i mellersta Östern. Svårigheter att nå källan tvingar dem till obekväma beslut med rebeller och pirater.

Kapten Skålmans besynnerliga bekantskaper

johan kjellstedt

På kapten Skålmans vanliga hundpromenad runt Djurgården råkar han en dag på en talande svan. Sådana var lika sällsynta på 1880-talet då den här historien utspelar sig som de är idag. Så Skålman blir mycket förvånad då svanen presenterar sig som Cygne-Serge Montalban och visar upp en flaskpost som beskriver ett sällsynt öde. Via Irland, där Skålman och Montalban får sällskap av en halvgalen vetenskapsman samt en synnerligen barnförbjuden leprechaun inleds nu en skattjakt. Och det står snart klart att det finns andra som är beredda att gå över lik för att finna skatten före dem. Med måttlig respekt för realism och konsekvens, men med desto mer utrymme för humor och bristande finess så blir det hela ett skruvat äventyr som till slut, liksom alla sagor slutar gott.

I Gudarnas Fotspår

Forntida Astronauter

Idag har vi en officiell och etablerad historia som består av en lång rad pusselbitar. Dessa pusselbitar sammantaget skapar den rådande sanningen och är ramverket för hur vi idag ser på vår historia. Problemet med detta officiella pussel är att när man på egen hand börjar leta pusselbitar kommer man med tiden till slut fram till en punkt då man drunknar i pusselbitar som inte alls hör till vårt officiella pussel. Inte sällan verkar dessa pusselbitar höra till ett helt annat pussel. Initialt kanske detta skapar total förvirring men över tid inser man att dessa nya okända pusselbitarna hör ihop och vartefter man placerar ut dem sida vid sida, växer det något spektakulärt fram. Pusselbitar från jordens alla hörn säger samma sak. Det landade någon form av gudar på alla kontineter och det är dessa gudar denna bok söker efter.

Brännbar

William Szaradowski

Äventyret fortsätter utomlands! En farlig kriminell pojke vid namnet Gabriel rymmer utomlands. Poliserna får i uppdrag av rikspolisen att bara följa efter gangstern till ön Kreta. Jakten på ön börjar. Men poliserna vet inte att det finns flera andra som hjälper Gabriel och vill hindra poliserna. Det blir svårare när det sker stora och farliga bränder på ön av den heta värmen och Gabriels vänner saboterar polisernas plan. Snart ställs frågan: är det värt att riskera sitt liv för någon annan? "Brännbar" är den tredje delen i kriminalserien.

Simply be curious

Wiveka Göransson

Curiosity isn’t just a way of understanding the world; it’s a way of transforming it. “Simply Be Curious” is an invitation to embrace the simplicity and profundity of curiosity. This book guides you through the art of asking questions, the joy of seeking, and the beauty of finding answers in unexpected places. It suggests that the key to unlocking life’s mysteries, overcoming challenges, and discovering joy in the everyday isn’t about having all the answers - it’s about nurturing the courage to ask questions. Through personal anecdotes, actionable advice, and moments for reflection, “Simply Be Curious” encourages you to let go of the complexities that cloud your vision and to step into a world where possibilities unfold with each curious step you take. Allow yourself to be curious. Let that curiosity lead you, and embrace a life filled with wonder. “Simply Be Curious” isn’t just a book - it’s an invitation to a life of endless exploration and discovery. As we tap into our innate curiosity, we not only uncover a world of wonder for ourselves but also collectively become a force for positive change. Are you ready to live a life full of wonder?

välkommen in!

Pernilla Fredriksson

om rum och rymd om ögonblick och evighet om saknad och sorg och kanhända en strimma av kärlek

Folk

Per Högberg

Kort och gott om folk!

Sjung Du & Jag

Gunnar Fossmo

- Ett sånghäfte " Sjung Du & JAG" av Pastor Aksel Fossmo. Pastorn var verksam hos de flesta pingstförsamlingar i Norge och Sverige. Pastorn skrev egen text till musiken. - Pastorn avled- år 1995 där arvingarna gav ut digitala inspelningar. Pastorn var född 1913 i Norge. Sound Cloud där kan man lyssna på Aksel Fossmo. ISBN 978-91-984142-2-6 /Sonen Gunnar har skrivit samlingstext av pastorns texter.

Söder blöder

Göran B Lind

”Med skaftet på bajonetten slår han till så hårt i bakhuvudet att langaren tappar medvetandet och faller ihop. Snabbt fram med repet, han skär av två korta bitar som precis räcker för att bakbinda handlovarna och vristerna. Han lyssnar samtidigt koncentrerat för att försäkra sig om att det inte finns några andra människor där inne i den mörka och fuktiga gamla tågtunneln. Men det enda som hörs är en duva som kuttrar lite lågt någonstans uppe vid taket…” Ett vidrigt mord med ett efterlämnat budskap är inledningen till denna känslomässiga berg-och dalbana på liv och död. Personerna vi lär känna rör sig i olika miljöer på ett Södermalm där tryggheten mer och mer byts ut mot tvivel och rädsla. Vad är på väg att hända? Vardagslivet förändras snabbt och spekulationerna tar fart. De egoistiska drivkrafterna växer med hjälp av fake news och tvivelaktig moral. Men vem har egentligen makten, människohandlaren, journalisten, eller …? Samtidigt som vi lär känna karaktärernas innersta tankar och drivkrafter tätnar intrigen och miljöerna kommer väldigt nära.

interlude

Yanti Sastrawan

'interlude' is a collection of poems written throughout the last eight years, written during a long-distance relationship, growing in a marriage, and the neglect of a friendship. Consisting of three chapters, each chapter holds its own growth, perseverance, and a definition of love. Written during breaks and commutes, on spared papers and digital notes, 'interlude' is Yanti Sastrawan's first poetry publication and it is illustrated by Dwiputri Pertiwi.

Vägrad

Mikael Holewa

I början av 1900-talet bor den judiska familjen Leopold Holewa i Wien. Näst yngst i en barnaskara om sex, är Hans som föds i Wien, går grundskolan i Berlin och flyttar tillbaka till Wien som 12-åring. 20 år gammal träffar han sitt livs kärlek, Alice. De gifter sig i Wiens synagoga 1930 men oroväckande tecken på antisemitism ska komma att göra livet svårt för dem. Hans är engagerad i socialdemokratiska partiet men kan efter en tid inte längre försörja sig som pianolärare, skribent eller körrepetitör. Partiet förbjuds 1934. Alice, nybliven förskolepedagog får som judinna inte heller fortsätta arbeta bland ariska barn. Hans ansöker om inresetillstånd till Sverige. Kort därpå skriver Alice i ett brev till Hans att "du behöver inte komma hem igen, jag har sålt allt", varpå hon också tar sig till Sverige. Men inte heller i Sverige undslipper de antisemitismen. Erich Holewa, bror till Hans, hindras systematiskt att resa in i Sverige pga nitiska tjänstemän hos svenska myndigheter. Alice mamma 65, bosatt i Prag, får inte heller inresebeslut. När det till slut ändå beviljas, kommer det för sent.

Barnen 1943-1947

Åsa Cassel

Brev mellan min mormor, Ruth Nordenstedt, i Dorotea och min mor, Kerstin Ranhagen i Järpen. De är skrivna under de år jag och mina bröder föddes och speglar livet på den tiden. Jag har ärvt denna brevsamling som kommer att förvaras av Västerbottens museum.

Interrail 2023 - tre resor genom 15 länder.

Lars Länström

Jag besökte 15 olika länder under en 3 månaders interrailresa våren 2023. Resan är uppdelad i tre delar och till helt olika delar av Europa. Står du inför valet om du ska våga tågluffa eller ej, så rekommenderar jag det alla dagar i veckan för du kommer att träffa så mycket trevliga människor och se så mycket spännande längs vägen. Börja med en månads mobilpass och.... Lycka till!

Barndomsminnen

Birgitta Magdic

Jag samlade hop alla anteckningar jag skrivit från min barndom på -40 0ch -50-talet. Sen skrev jag lite till vartefter minnen från barndomen dök upp. Om inte jag berättar mina små minnen om hur det var att leva på den tiden, ja, då försvinner dom då jag går ur tiden.

Tvångsförflyttningar, knektar och avrättningsplats

Roland Palmqvist

Nya uppgifter om min hemby både i kartor och dokument har fått mig att skriva en tredje bok om min hemby Arntorp. Vi har väl inte tidigare talat om tvångsförflyttningar i Sverige - men det var faktiskt det som hände, när man genomförde Laga Skifte på 1800-talet! Gamla hem och gårdar revs upp och marken delades upp på nytt mellan jordägarna. Och så upptäckte jag att jag bott granne med en avrättsplats - en plats jag kunde se från vår gård! Arntorps två soldattorp är också värda att nämnas - tidigare har jag bara sett husgrunderna!

Nyheter & Bokhandel
bottom-banner-close