Skip to main content

Vänligen rotera skärmen till liggande orientering

Full rulle

Författare: Bosse Rindar

Kåseriboken Full rulle som gavs ut i sin första upplaga 2007 blev en stor succé och den sålde slut på kort tid.

Denna andra upplaga är i ett mindre och smidigare format och har ännu mer fokus på Bosses texter jämfört med förstaupplagan.

Många av historierna kretsar naturligtvis kring Bosses liv som motorcyklist, tävlingsförare, motorcykelhandlare och hojskribent men han gör även allmänna vardagsbetraktelser.
Kåserierna i denna bok har tidigare varit publicerade i svensk motorcykelpress där Bosse medverkade i flera olika publikationer under sina närmare 20 år som skribent.

Läs gärna även uppföljaren Apkonster av samma författare utgiven på samma förlag.


Bosse Rindar

Bosse Rindar verkade i motorcykelbranschen i över 50 år. Han var motorcykelhandlare, tävlade framgångsrikt i ett flertal olika motorcykelgrenar men framförallt var han under hela sitt liv en passionerad hojåkare.

Efter att han sålt motorcykelfirman inledde han en bana som frilansskribent i motorcykelpressen där han med tiden medverkade i ett flertal olika branschtidskrifter.

Bosse avled 2011 efter en tids sjukdom, 71 år gammal.


Antal sidor: 132Prisexempel, 1 exemplar
Mjukband Basic, svart/vit inlaga - 225:-Kolla in andra böcker

När mänskligheten var ett misslyckat hajbett ...

Kari Melander

NÄR MÄNSKLIGHETEN VAR ETT MISSLYCKAT HAJBETT FRÅN ATT BLI SVENSK Författare: Kari Melander I gränslandet mellan det sannolika och osannolika blomstrar godset Bankebro under Sörmlands klara himmel. Överklassynglingen Kevin von Tratt faller från elitens gräddhylla till en oväntad anställning som dräng på herrgården. Karriären får en spirande nystart i samvaron med drängkollegan och självlärda tekniksnillet Roger Larsson, bondefamiljen Lindgren, alpackauppfödaren Svea Rizell och hennes fru, Porschespecialisten Johanna Brecht. Drängsysslorna varvas med befrielsearbete i Norrlands lingonskogar, popturné i Tokyo, modeaffärer i Paris och fredsinitiativ i New York. Bland annat. Kevin von Tratt upptäcker att han trivs och Bankebro börjar kännas mer som ett hem än en arbetsplats. Ordet idyll ligger nära till hands. Men, det finns ju alltid ett men. Oförklarliga meddelanden blixtrar förbi på internet, laddade med diffusa hot som i en gastkramande thriller. Oönskad ondska i vardagen. Hackerattackerna har globala dimensioner och manifesterar en överjordisk datorkompetens. Vilka, eller vad är 4 AV?

Loppmarknader

David Hultén

Denna bok innehåller ett antal begripliga texter om en obegriplig värld som människor omedvetet skapat helt på egen hand. Temat är livets lopp och marknader. Du får träffa segrare, förlorare och några som undviker att tävla. Och i en grotta långt, långt bort försöker en utmattad gud få kontakt med folk igen. Han har viktiga saker att påminna dem om. Men han har dålig uppkoppling.

DEN SKOGSTOKIGA BOKEN eller EN DÅRES MEMOARER

Roger Skoog

En gång för länge sedan föddes en pojke som alla trodde var en helt vanlig pojke, men så var inte fallet! Pojken växte sedan upp och blev till en man, en helt vanlig man trodde många, men så var inte fallet! För har man varit hemsökt av Murphy under hela sitt liv, blir man ju allt annat än vanlig. Vem är denne Murphy då, undrar ni säkert? Jo, ni vet han med Murphys lag och allt det där. Motflytets mästare i egen hög person! Detta är en utlämnande livsberättande som kör i full fart genom livets alla faser. Fullt ös, medvetslös, skulle man också kunna säga. Hade detta varit ett musikalbum, hade det garanterat varit ett svettigt punkalbum! ”EN DÅRES MEMOARER" är en träffande undertitel - Humor, realism och dårskap när den är som allra bäst! PS Alla händelser i boken är tagna från det verkliga livet och beskriver sanna händelser i mitt liv. Men det är ingen riktig memoarbok eller biografi, utan mer en beskrivning av en dåres liv och gärning...

Shaun - mitt liv som hund

Karin Weston

"Jag var bara några veckor gammal när jag självmant sökte mig bort från min egen mor och ut i den stora vida världen. Snart kom jag att utsättas för grymma och omoderna påtryckningsmetoder ämnade att tvinga mig, en liten oskyldig valp, in i ett yrke jag varken valt själv eller passade för. Jag drevs vidare av drömmen att en gång få träffa min far, men då jag några månader senare oväntat mötte honom blev besvikelsen total. Den jag hade hoppats skulle utgöra min förebild i livet visade sig vara en oansvarig luffare, en hemlös tiktjusare helt utan ambitioner. Djupt desillusionerad befann jag mig nu helt ensam i världen. Efter diverse äventyr jag helst hade sluppit hamnade jag dock i något av en drömtillvaro, jag fick ett liv som ingen av mina släktingar i Mulbeggan hade kunnat drömma om... Detta är historien om mitt liv, mitt liv som hund."

Helt vanliga liv

David Hultén

Det här är en väldigt kort och väldigt tunn bok. Jag är säker på att du hinner läsa den på mindre än en timma. Och det är ju tur, eftersom du har så mycket annat viktigt att göra. Dessa texter är fragmentläsning för jäktade. Samtidigt är de också en ödmjuk hyllning till hemfrid, familj, barn, gamla och allt det där fina du har mitt framför ögonen medan du är på jakt efter annat. Inbakad eftertanke smakar bäst med mycket smörstekt humor.

Nyheter & Bokhandel
bottom-banner-close