Skip to main content

Vänligen rotera skärmen till liggande orientering

På rull och glid i Jämtland

Författare: Johan Nilsson

Hjalmar är tio år gammal. Han gillar att vara utomhus, framförallt då det hoppar och gungar. Det får gärna vara lite fartvind i ansiktet. Då hör man, om man känner Hjalmar, att han trivs. Det är lite svårare för Hjalmar än för de flesta andra tioåringar att vara ute och njuta av naturen. Hjalmar föddes med en svår hjärnskada vilket medfört stora funktionsnedsättningar. Två år senare föddes lillebror Sixten, även han med en funktionsnedsättning. Den här boken handlar om friluftsliv för funktionshindrade men lika mycket om livet med barn med funktionshinder. Förhoppningsvis kommer boken att inspirera till utevistelse, men kanske även väcka tankar som rör kroppen och knoppen. I boken finns många tips på utflyktsmål och aktiviteter i Jämtland under alla årstider.


Johan Nilsson

Johan Nilsson kommer från Umeå och flyttade till Jämtland 2001. Han är idrotts- och biologilärare som arbetar med att utbilda elitsatsande ungdomar på idrottsgymnasiet i Östersund. På vintrarna ger han kurser till utförsåkare med funktionsnedsättning.

Linda Nilsson kommer ursprungligen från Arvidsjaur. Hon arbetar som distriktsläkare i Östersund, och har friluftsliv som ett stort intresse. Tillsammans har dom två barn, Hjalmar och Sixten.


Antal sidor: 94
Antal sidor färg: 79Prisexempel, 1 exemplar
Mjukband Basic (färg) - 249:-Nyheter & Bokhandel
bottom-banner-close