Skip to main content

Vänligen rotera skärmen till liggande orientering

Elvira räddar skogen

Författare: Anneli Nordlander Nilsson

Elvira räddar skogen är en barnbok som handlar om Norrbottens djur och natur. Det är en saga om Elvira som möter en liten hustomte som bott på samma plats i 75 år, men det är bara Elvira som kan se honom. Hustomten lär Elvira allt om skogen och dess djur och vilka faror som hotar dem. Han visar hur man kan göra för att hjälpa djuren och Elvira får sedan visa hur modig hon är för att kunna rädda skogen.
Boken innehåller även lite fakta om djuren som nämns i boken.
Med boken vill jag inge hopp att alla kan göra något för att ta hand om våra djur och vår natur. En bok för barn ca: 6-9 år.


Anneli Nordlander Nilsson

Jag är en trebarnsmamma och förskollärare och jag vill dela med mig av mitt intresse av att vara ute i naturen och ta hand om djuren och naturen. Det var mitt intresse redan som barn och jag vill visa att även barn är viktiga och kan göra skillnad.
Naturen är min stora inspirationskälla för både skrivande, teckning, måleri och skapande.


Antal sidor: 42
Antal sidor färg: 25Prisexempel, 1 exemplar
Mjukband Basic (färg) - 155:-Kolla in andra böcker

Vaff-världens vassaste vovve

Kari Melander

Är det sant att hunden är människans bästa vän? -Jaaa!, säger alla som känner Vaff.

Orvar-Korvar flyttar in.

Johan Mattsson

Orvar-Korvar flyttar in är en barnbok för åldrarna 3-7 år.Boken handlar om Orvar, ett spöke som gillar korv. Han hittar en bostad hemma hos Greven som visar sig vara en snäll person.Orvar råkar ut för en olycka och Greven lyckas hjälpa Orvar ur den knipan.Dom blir efter den upplevelsen goda vänner som gillar korv.Detta är den första delen i en serie om spöket Orvar.

Hoppe letar efter svansen

Kari Melander

I hela den stora, vida världen finns det bara en kanin som någonsin har letat efter sin egen svans. Och den kaninen heter Hoppe.

Varning för Snacko

Kari Melander

Fantasisprakande berättelse om en djungelättad pippi på äventyr i Stockolms asfaltsdjungel.

Räven som inte kunde hålla färgen

Kari Melander

Ta en generös dos fantasi och mixa omsorgsfullt ner två doser dramatik. Marinera blandningen med upplyftande humor. Baka ut till rimmade verser och tillsätt livfulla, färgsprakande illustrationer. Resultat: Räven som inte kunde hålla färgen. Boken passar alla mellan 2 och 102 år.

This Is What Happens When the Bad Ones Win

Jacquelyn Schneller

Follow Rula as she navigates a dark new world of hate. Using logic, love, and tolerance she leads the way. But will it be enough? Your child will be captivated by the original artwork and the profound message of acceptance on every page. Rula inspires young and old to be leaders of love and to fight for diversity and inclusion despite what the haters are screaming.

Uffes lekland

Lena Främst

Följ med Pedagoghunden Uffe till hans bästa lekland, skogen! I naturen kan både hundar och människor finna allt från avkoppling till äventyr, och det är en utmärkt plats för fysisk- och motorisk träning. Där kan människobarn lära med alla sinnen, vilket förstärker inlärningen, och barn som vistas mycket i naturen blir ofta rädda om vår miljö. En vinst för kropp och själ, ja för hela vårt samhälle. En bok med tunna pärmar som är lätt att bära med på utflykter och resor. "Uffes lekland" riktar sig till barn i åldern 1-7 år.

Kottens mamma blir sjuk

Joy Andersson

Kotten bor med sin mamma i en lägenhet. Han har ingen pappa och älskar att bygga med lego. En dag blir Kottens mamma sjuk. Kotten måste flytta till ett familjehem när mamma ligger på sjukhuset. Boken om Kotten handlar om hur Kotten och mammas liv förändras när Kottens mamma går in i en depression. Kottens mamma blir sjuk hjälper barn förstå känslor och tankar kring föräldrars sjukdom, i det här fallet depression. Det är viktigt att prata med barn om psykisk ohälsa och sjukdom. Genom att prata med barn kan barnet bearbeta och förstå vad det är som händer.

En farmor och mormors egna sagor och pyssel

Monika Andersson

I Boken "En farmor och mormors egna sagor och pyssel" finns där olika sagor och pyssel som enligt författaren själv lämpar sig till barn över 3 år. Med blandade sagor om flickan som hamnade bland märkliga varelser, hemligheter, vänskap, årstider, drömmar och många tokigheter. Även om ensamna Anders, clownen Frasse, trädvänskap, flygplansbygge, Katten Skotten, fru Gran, levande bokstäver, färglägg bilder, lös laburinter och mycket mer.

Nyheter & Bokhandel
bottom-banner-close