Skip to main content

Vänligen rotera skärmen till liggande orientering

DEN SISTA LOGGBOKEN

Författare: John-Axel Månsson

DEN SISTA LOGGBOKEN

DET SOM HÄNT/HÄNDER OMBORD PÅ
"S/Y WHITE QUEEN" STANNAR OMBORD

William hade blivit brutalt slagen och
skjuten, medan Ethan fått ett våldsamt
trauma i huvudet. Hans ögon hade stuckits
ut och hans könsorgan avlägsnats. Parets
inälvor hade spolats ner i toaletten på
båten. Flickan fanns ingenstans.

Radion spelade fortfarande och det fanns
några märkliga fläckar på durken.
Samtidigt la jag märke till att patrullbåtar
(Kambodjanska) närmade sig "S/Y
WHITE QUEEN". En patrullbåt gick upp
och lade sig jämsides. Ombord kom
militärpolis...

OBS!!! "Blunda och visualisera denna situation
en stund innan du läser vidare".

John-Axel Månsson


John-Axel Månsson

John-Axel Månsson,även kallad "Indiana Jones"

En äventyrare, globetrotter, författare, bodybuilder, han mediterar och har hållit meditationskurser världen över samt byggt ett skepp.
Han har gjort flera resor jorden runt och varit i nästan alla länder.
Byggt ett skepp från grunden. Fällt träden låtit dem torka, under tiden ritade han skeppet som han sedan byggde. Skeppet fungerade som hans hem under många år.
Han har aldrig läst en bok från pärm till pärm men ändå blivit författare. Han tröttnar aldrig på att resa och skriva.


Antal sidor: 410Prisexempel, 1 exemplar
Hårdband Basic, svart/vit inlaga - 420:-Kolla in andra böcker

Sjöalpinism 2.0

Nina Rehnqvist Ahlberg

Sjöalpinism är en term som präglades på 1930-talet av lektorn i Östra Real Harald Hammarsten (H2) och hans systerdotter författaren och konstnären Tove Jansson.Boken beskriver innebörden och ger glimtar av sjöalpinistiska äventyr på 30-talet och i nutid.Författaren har haft tillgång till H2:s fotografier och minutiösa loggböcker från seglatser kombinerade med förstabestigningar av olika berg framför allt längs den nordnorska kusten.Idag bedrivs sjöalpinism oftast vintertid och på skidor något som författaren anser är den optimala naturupplevelsen. Boken är ilustrerad.

Bland sjöfolk och kastruller

Marita Larsson

Varje dag jag satt jag i kassan på bensinmacken i Luleå. Samma rutiner, samma människor, samma artiklar som såldes. Jag längtade bort. Till andra platser. Jag längtade efter möten med människor som kunde berätta andra historier än de jag hade hört i min tillvaro i en liten stad långt uppe i norra Europa. Min längtan blev till handling då jag hört äldre bekanta tala om livet till sjöss. Kanske att en båt kunde ta mig till platser och förverkliga mina drömmar om en annan tillvaro. Havet med sina öppna horisonter, sina bråddjup och doft av salt. Hamnar. Efter femtio brev till olika rederier fick jag napp. Sjömanslivet ska bli verklighet!

en resa genom Centralasien

Rita Isacsson

Följ med på en resa som tar sin början och slut i Kirgizistan. Ett äventyr genom Kazakstan, till Samarkand i Uzbekistan och vidare genom de otillgängliga Pamirbergen i Tadzjikistan. Under ett par veckor i slutet av maj hyrde vi en fyrhjulsdriven rysk UAZ Patriot. Den tog oss genom raviner där stenras flera gånger blockerat vår väg, genom floder av vatten som underminerat marken, via livsfarliga serpentinvägar upp genom höga bergspass, till gröna högplatåer, snöklädda berg och dammiga ökenlandskap.

Att vara resenär

Marita Larsson

Att vara resenär är en bok om just detta. Hur känns det att vara en betraktare, livsnjutare, äventyrare och frågeställare under en lång tid? Vad har en resenär med sig i sin resväska? Hur finansierar man livet utan att arbeta? Vem pratar man med? Vad och vem möter man? Vad lever de flesta marockanerna av? Är det farligt att resa i Marocko? Kan man i världen hitta människor mer gästvänliga än de marockanska?

Nyheter & Bokhandel
bottom-banner-close