Skip to main content

Vänligen rotera skärmen till liggande orientering

Timrå Skid- och Orienteringsklubb 50 år

Författare: Roland Lundqvist

Timrå Skid- och Orienteringsklubb bildades 1971 genom en sammanslagning av Lögdö OK och OK Broke.
Boken är ett axplock av händelser och med många bilder på klubbmedlemmar från verksamheten de 50 första åren.
Klubben hade fina framgångar främst för ungdomar och veteraner inom sina tre sporter och var med om att genomföra många stora arrangemang som O-ringen, SM-tävlingar och World-Cup.
Klubben byggde Medelpads finaste klubbstuga som tyvärr brann ner sex år senare, men kunde återuppbyggas och invigas på nytt efter ett år.
Båda gångerna helt utan bidrag av stat eller kommun och stugan kunde tas i bruk helt skuldfri, tack vara starka insatser av många medlemmar och med god hjälp av ett antal sponsorer.


Roland Lundqvist

Författaren är en 88-åring som under första halvan av livet varit aktiv inom många olika sporter, främst ishockey och cykel, i klubbar från Lappland till Västergötland. Den senare halvan främst orientering och skidorientering i Timrå SOK där han ingått i klubbens huvudstyrelse under 40 år varav 12 som klubbens ordförande.


Antal sidor: 200Prisexempel, 1 exemplar
Mjukband Basic, svart/vit inlaga - 249:-Kolla in andra böcker

Upplandsbästa i friidrott genom tiderna inomhus

Sören Winge och Bengt.Göran Österdahl

I den här boken skildras uppländsk friidrott inomhus under de senaste 110 åren. Ända fram till 1960-talet var tävlandet mycket blygsamt. Mästerskap i höjd och längd utan ansats var vid sidan av gymnastikgrenarna mellanhopp och grenhopp det enda som bjöds. På 1960-talet började man ordna träning och tävling på primitiva banor under sporthallars och idrottsplatsers åskådarläktare samt i tennisens ballongtält. I dag är friidrott inomhus en stor sak med TV-sända galor och internationella mästerskap. 2016 fick Uppland äntligen en toppmodern anläggning för friidrott inomhus, IFU Arena i Uppsala. Samtidigt fick Upsala IF en världsstjärna i unge stavhopparen Armand Duplantis som har höjt distriktsrekordet både inomhus och utomhus med ungefär en meter, Vid sidan av en historik innehåller boken också omfattande statistik i alla grenar, liksom över alla DM-segrare och SM-medaljörer, distriktsrekordens utveckling m.m.

Nyheter & Bokhandel
bottom-banner-close