Skip to main content

Fält med asterisk (*) är obligatoriska.
Företag
För- och efternamn*
c/o
Adress*
Postnummer*
Hausnummer*
Postort*
Land*
Ange land*
E-postadress*
Stat/Provins
Mobiltelefon*
Antal *
st
Valuta
Styckpris
- inkl moms
Totalt
- inkl moms

köpvillkoren.

Mit der Übermittlung der für die Abwicklung des Rechnungskaufes und einer Identitäts- und Bonitätsprüfung erforderlichen Daten an Klarna bin ich einverstanden. Meine Einwilligung kann ich jederzeit mit Wirkung für die Zukunft widerrufen.


Kontakta oss för andra betalsätt.

Ett kvitto på beställningen skickas till angiven
emailadress när köpet är genomfört.
Nedan ser du omslaget till den bok du vill beställa.
Design:
White
Bokstorlek:
Classic
Boktyp:
Omslagstyp:
Person/Org.-nummer*Önskat betalningssättVänligen rotera skärmen till liggande orientering

Min Polarhistoria

Författare: Anders Karlqvist

I mitten av 1980-talet kom svensk polarforskning att få en nystart. Sverige blev en aktiv politisk och vetenskaplig part i Antarktis, en modern isbrytare Oden, med högsta isklass tillkom som en världsunik resurs för forskning i Arktis och det skapades en statlig organisation, Polarforskningssekretariatet, med uppgift att samordna och främja svensk polarforskning i ett internationellt samarbete.
Anders Karlqvist hade, som chef för denna organisation från start och under många år, en unik position att följa och bidra i denna utveckling. Boken ger en inblick i detta dramatiska skeende med personliga reflektioner och minnen från händelser och upplevelser från expeditioner och i olika internationella miljöer.


Anders Karlqvist

Anders Karlqvist är uppvuxen i Timrå. Efter studentexamen i Sundsvall fortsatte han sin utbildning på KTH med matematik som specialitet. Efter flera år i olika akademiska miljöer i Sverige och internationellt med forskning inriktad mot systemanalys och tillämpad matematik, kom han i mitten av 1980-talet att bli chef för den nya organisationen Polarforskningssekretariatet. Där fick han kombinera sina intressen för vetenskap, miljö och politik under ett skede när svensk och internationell polarforskning kom att förändras.
Karlqvist har tidigare skrivit populärvetenskapliga böcker och artiklar inom matematik och filosofi och även bidragit som pianist tillsammans med sångare i ett antal skivinspelningar.


Antal sidor: 194
Antal sidor färg: 42Prisexempel, 1 exemplar
Mjukband Basic (färg) - 260:-Nyheter & Bokhandel
bottom-banner-close