Skip to main content

Vänligen rotera skärmen till liggande orientering

Gemmologi 1 - Grunder i läran om ädelstenar

Författare: Jan Asplund

Gemmologi är läran om ädelstenar och boken beskriver de flesta viktigare ädelstensmaterial man stöter på i smycken och prydnadsföremål. Metoder och instrument för identifiering av ädelstenar presenteras tillsammans med resonemang kring olika begrepp som används vid beskrivningar, klassificeringar och värderingar av ädelstensmaterial.
Översiktligt redogörs för de vanligaste syntetiska ädelstensmaterialen och olika behandlingar ädelstenar utsätts för för att bli mer attraktiva och lättare att sälja. Ett eget kapitel ägnas åt hur diamanter graderas och vad som avgör om de är av hög kvalitet.


Jan Asplund

Jan Asplund är gemmolog, föreläsare och skribent inom ädelstensområdet men arbetar även periodvis som lärare och arkivarie.


Antal sidor: 166



Prisexempel, 1 exemplar
Mjukband Basic, svart/vit inlaga - 139:-



Kolla in andra böcker

Tidlösa Mysterier från Big Bang till Dagens Kosmologi

Moayad Alabed

"Tidlösa Mysterier från Big Bang till Dagens Kosmologi" av Moayad Alabed tar dig med på en fascinerande resa genom universums historia och utveckling. Från Big Bang till dagens kosmologiska teorier, utforskar boken de stora frågor som har fascinerat mänskligheten i århundraden. Med en kombination av vetenskapliga insikter, filosofiska reflektioner och perspektiv från både Koranen och Bibeln, erbjuder boken en holistisk syn på vår existens och universums mysterier. Boken täcker ämnen som: • Universums utveckling från Big Bang • Galaxernas bildning och struktur • Mörk materia och mörk energi • Den kosmologiska standardmodellen och dess implikationer • Filosofiska och religiösa perspektiv på universums uppkomst och framtid Moayad Alabed väver samman dessa komplexa ämnen på ett sätt som är tillgängligt och engagerande, vilket gör denna bok till ett måste för alla som är intresserade av kosmologi, vetenskap och filosofi.

Min Polarhistoria

Anders Karlqvist

I mitten av 1980-talet kom svensk polarforskning att få en nystart. Sverige blev en aktiv politisk och vetenskaplig part i Antarktis, en modern isbrytare Oden, med högsta isklass tillkom som en världsunik resurs för forskning i Arktis och det skapades en statlig organisation, Polarforskningssekretariatet, med uppgift att samordna och främja svensk polarforskning i ett internationellt samarbete. Anders Karlqvist hade, som chef för denna organisation från start och under många år, en unik position att följa och bidra i denna utveckling. Boken ger en inblick i detta dramatiska skeende med personliga reflektioner och minnen från händelser och upplevelser från expeditioner och i olika internationella miljöer.

Nyheter & Bokhandel
bottom-banner-close