Skip to main content

Vänligen rotera skärmen till liggande orientering

FANTASYDINING- En bok om temarestauranger

Författare: Maria Johansson

Bläddra i boken

Jag har alltid älskat och fascinerats av sagornas förtrollade värld. Det har blivit min livsuppgift att ta mig till plaster som för mig närmare den världen. I den här boken ska jag ta er med till min egna lilla magiska värld av temarestauranger.

Mitt första besök på en temarestaurang var i Tokyo. Det var där allting började. Jag blev helt såld och mitt intresse utvecklades till en blogg och nu även till en bok. Temarestauranger har blivit ett slags beroende för mig. Man skulle också kunna kalla det kärlek eller passion.

Jag ska visa er alla Tokyos helgalna och supersöta restauranger.

Håll i hatten för nu åker vi.....


Maria Johansson

Maria Johansson heter jag. Reser runt världen i jakt på temarestauranger och sagolika platser. Har ett brinnande intresse för allt som är lite knasigt och annorlunda. Altt ifrån det mest sockersöta till det mest bisarra.


Antal sidor: 48Prisexempel, 1 exemplar
Hårdband Premium, omslag och inlaga i färg - 828:- (2:a boken 414:-)

Hårdband Basic, svart/vit inlaga - 220:-
Mjukband Premium, omslag och inlaga i färg - 619:- (2:a boken 309:-)

Mjukband Basic, svart/vit inlaga - 128:-
Spiralbindning, omslag och inlaga i färg - 557:- (2:a boken 279:-)


1/2 priset! Beställ mer än 1 exemplar av samma bok så får du alla efterföljande böcker för halva priset i samma beställning! Rabatten dras av automatiskt när du ökar antalet böcker. Obs! Gäller ej Basic.Kolla in andra böcker

Flykten till Köpenhamn

Britt-Marie Wester

Boken är en fortsättning på de händelser som utspelar sig i skärgården. Huvudpersonen blir vittne till en rad händelser som får konsekvenser för henne och hon måste fly. Det finns även en man som blandar sig i hennes liv.

Operation K Den Mörka Sidan

Klas Olofsson

Operation K Stina och Stefan får i uppdrag att kartlägga och hitta källan till Narkotika, Vapen och Peningtvätt. Deras arbete leder till kända organisationer i mellersta Östern. Svårigheter att nå källan tvingar dem till obekväma beslut med rebeller och pirater.

Kapten Skålmans besynnerliga bekantskaper

johan kjellstedt

På kapten Skålmans vanliga hundpromenad runt Djurgården råkar han en dag på en talande svan. Sådana var lika sällsynta på 1880-talet då den här historien utspelar sig som de är idag. Så Skålman blir mycket förvånad då svanen presenterar sig som Cygne-Serge Montalban och visar upp en flaskpost som beskriver ett sällsynt öde. Via Irland, där Skålman och Montalban får sällskap av en halvgalen vetenskapsman samt en synnerligen barnförbjuden leprechaun inleds nu en skattjakt. Och det står snart klart att det finns andra som är beredda att gå över lik för att finna skatten före dem. Med måttlig respekt för realism och konsekvens, men med desto mer utrymme för humor och bristande finess så blir det hela ett skruvat äventyr som till slut, liksom alla sagor slutar gott.

I Gudarnas Fotspår

Forntida Astronauter

Idag har vi en officiell och etablerad historia som består av en lång rad pusselbitar. Dessa pusselbitar sammantaget skapar den rådande sanningen och är ramverket för hur vi idag ser på vår historia. Problemet med detta officiella pussel är att när man på egen hand börjar leta pusselbitar kommer man med tiden till slut fram till en punkt då man drunknar i pusselbitar som inte alls hör till vårt officiella pussel. Inte sällan verkar dessa pusselbitar höra till ett helt annat pussel. Initialt kanske detta skapar total förvirring men över tid inser man att dessa nya okända pusselbitarna hör ihop och vartefter man placerar ut dem sida vid sida, växer det något spektakulärt fram. Pusselbitar från jordens alla hörn säger samma sak. Det landade någon form av gudar på alla kontineter och det är dessa gudar denna bok söker efter.

Brännbar

William Szaradowski

Äventyret fortsätter utomlands! En farlig kriminell pojke vid namnet Gabriel rymmer utomlands. Poliserna får i uppdrag av rikspolisen att bara följa efter gangstern till ön Kreta. Jakten på ön börjar. Men poliserna vet inte att det finns flera andra som hjälper Gabriel och vill hindra poliserna. Det blir svårare när det sker stora och farliga bränder på ön av den heta värmen och Gabriels vänner saboterar polisernas plan. Snart ställs frågan: är det värt att riskera sitt liv för någon annan? "Brännbar" är den tredje delen i kriminalserien.

Simply be curious

Wiveka Göransson

Curiosity isn’t just a way of understanding the world; it’s a way of transforming it. “Simply Be Curious” is an invitation to embrace the simplicity and profundity of curiosity. This book guides you through the art of asking questions, the joy of seeking, and the beauty of finding answers in unexpected places. It suggests that the key to unlocking life’s mysteries, overcoming challenges, and discovering joy in the everyday isn’t about having all the answers - it’s about nurturing the courage to ask questions. Through personal anecdotes, actionable advice, and moments for reflection, “Simply Be Curious” encourages you to let go of the complexities that cloud your vision and to step into a world where possibilities unfold with each curious step you take. Allow yourself to be curious. Let that curiosity lead you, and embrace a life filled with wonder. “Simply Be Curious” isn’t just a book - it’s an invitation to a life of endless exploration and discovery. As we tap into our innate curiosity, we not only uncover a world of wonder for ourselves but also collectively become a force for positive change. Are you ready to live a life full of wonder?

välkommen in!

Pernilla Fredriksson

om rum och rymd om ögonblick och evighet om saknad och sorg och kanhända en strimma av kärlek

Folk

Per Högberg

Kort och gott om folk!

Sjung Du & Jag

Gunnar Fossmo

- Ett sånghäfte " Sjung Du & JAG" av Pastor Aksel Fossmo. Pastorn var verksam hos de flesta pingstförsamlingar i Norge och Sverige. Pastorn skrev egen text till musiken. - Pastorn avled- år 1995 där arvingarna gav ut digitala inspelningar. Pastorn var född 1913 i Norge. Sound Cloud där kan man lyssna på Aksel Fossmo. ISBN 978-91-984142-2-6 /Sonen Gunnar har skrivit samlingstext av pastorns texter.

Söder blöder

Göran B Lind

”Med skaftet på bajonetten slår han till så hårt i bakhuvudet att langaren tappar medvetandet och faller ihop. Snabbt fram med repet, han skär av två korta bitar som precis räcker för att bakbinda handlovarna och vristerna. Han lyssnar samtidigt koncentrerat för att försäkra sig om att det inte finns några andra människor där inne i den mörka och fuktiga gamla tågtunneln. Men det enda som hörs är en duva som kuttrar lite lågt någonstans uppe vid taket…” Ett vidrigt mord med ett efterlämnat budskap är inledningen till denna känslomässiga berg-och dalbana på liv och död. Personerna vi lär känna rör sig i olika miljöer på ett Södermalm där tryggheten mer och mer byts ut mot tvivel och rädsla. Vad är på väg att hända? Vardagslivet förändras snabbt och spekulationerna tar fart. De egoistiska drivkrafterna växer med hjälp av fake news och tvivelaktig moral. Men vem har egentligen makten, människohandlaren, journalisten, eller …? Samtidigt som vi lär känna karaktärernas innersta tankar och drivkrafter tätnar intrigen och miljöerna kommer väldigt nära.

interlude

Yanti Sastrawan

'interlude' is a collection of poems written throughout the last eight years, written during a long-distance relationship, growing in a marriage, and the neglect of a friendship. Consisting of three chapters, each chapter holds its own growth, perseverance, and a definition of love. Written during breaks and commutes, on spared papers and digital notes, 'interlude' is Yanti Sastrawan's first poetry publication and it is illustrated by Dwiputri Pertiwi.

Vägrad

Mikael Holewa

I början av 1900-talet bor den judiska familjen Leopold Holewa i Wien. Näst yngst i en barnaskara om sex, är Hans som föds i Wien, går grundskolan i Berlin och flyttar tillbaka till Wien som 12-åring. 20 år gammal träffar han sitt livs kärlek, Alice. De gifter sig i Wiens synagoga 1930 men oroväckande tecken på antisemitism ska komma att göra livet svårt för dem. Hans är engagerad i socialdemokratiska partiet men kan efter en tid inte längre försörja sig som pianolärare, skribent eller körrepetitör. Partiet förbjuds 1934. Alice, nybliven förskolepedagog får som judinna inte heller fortsätta arbeta bland ariska barn. Hans ansöker om inresetillstånd till Sverige. Kort därpå skriver Alice i ett brev till Hans att "du behöver inte komma hem igen, jag har sålt allt", varpå hon också tar sig till Sverige. Men inte heller i Sverige undslipper de antisemitismen. Erich Holewa, bror till Hans, hindras systematiskt att resa in i Sverige pga nitiska tjänstemän hos svenska myndigheter. Alice mamma 65, bosatt i Prag, får inte heller inresebeslut. När det till slut ändå beviljas, kommer det för sent.

Barnen 1943-1947

Åsa Cassel

Brev mellan min mormor, Ruth Nordenstedt, i Dorotea och min mor, Kerstin Ranhagen i Järpen. De är skrivna under de år jag och mina bröder föddes och speglar livet på den tiden. Jag har ärvt denna brevsamling som kommer att förvaras av Västerbottens museum.

Interrail 2023 - tre resor genom 15 länder.

Lars Länström

Jag besökte 15 olika länder under en 3 månaders interrailresa våren 2023. Resan är uppdelad i tre delar och till helt olika delar av Europa. Står du inför valet om du ska våga tågluffa eller ej, så rekommenderar jag det alla dagar i veckan för du kommer att träffa så mycket trevliga människor och se så mycket spännande längs vägen. Börja med en månads mobilpass och.... Lycka till!

Barndomsminnen

Birgitta Magdic

Jag samlade hop alla anteckningar jag skrivit från min barndom på -40 0ch -50-talet. Sen skrev jag lite till vartefter minnen från barndomen dök upp. Om inte jag berättar mina små minnen om hur det var att leva på den tiden, ja, då försvinner dom då jag går ur tiden.

Tvångsförflyttningar, knektar och avrättningsplats

Roland Palmqvist

Nya uppgifter om min hemby både i kartor och dokument har fått mig att skriva en tredje bok om min hemby Arntorp. Vi har väl inte tidigare talat om tvångsförflyttningar i Sverige - men det var faktiskt det som hände, när man genomförde Laga Skifte på 1800-talet! Gamla hem och gårdar revs upp och marken delades upp på nytt mellan jordägarna. Och så upptäckte jag att jag bott granne med en avrättsplats - en plats jag kunde se från vår gård! Arntorps två soldattorp är också värda att nämnas - tidigare har jag bara sett husgrunderna!

Det gäller inte bara de kriminella gängen

Arne Larsson

Det gäller inte bara de kriminella gängen, vi måste kunna se helheten Den bild man får av den svenska kriminella brottsbekämpningen då man lyssnar på politiker och läser massmedias inslag är splittrad. Man upplever inte att det finns någon struktur som visar på fasta mål och en kontrollerad strategi med handlingsplan. Konsekvensanalyser som borde vara avgörande för besluten, med tanke på den omfattning det rör sig om, saknas helt eller delvis. Det visar att man inte har grepp om situationen som helhet. Det finns en mängd områden där man har agerat, men det håller inte ihop. Insatserna verkar styras i den takt som nya typer av kriminella händelser uppstår. Jag har skrivit den här boken för att samla allt som man borde hantera och analysera i hela samhället för att komma åt kriminaliteten. Det kan ibland verka ytligt och det är förståeligt eftersom frågan är komplex. Många detaljer saknas på grund av komplexiteten, men med olika exempel tydliggörs det som pågår i samhället. Syftet med boken är att skapa debatt. I boken behandlas många politiska beslut som tyvärr medverkar till ojämlikhet, segregering och utslagning. Det i sin tur gör att kriminaliteten eskalerar. Därför beskrivs dessa beslut som en medverkan till den utveckling som sker på det kriminella området. Det största politiska misstaget var beslutet om avregleringar i den offentliga sektorn. Det försämrade den offentliga sektorn samtidigt som det öppnade upp en enorm marknad för de kriminella gängen. Med en struktur i botten kan det vara enklare att få en bild av och prioritera arbetet med att bekämpa kriminaliteten. Våra medborgare borde få en transparent bild av det politiska upplägget omkring hela brottsbekämpningen så att man ser helheten och kan följa upp resultaten. Nu drabbar den kriminella utvecklingen oss alla och läget är inte bra. Vi måste alla hjälpas åt för att kunna stoppa utvecklingen. Den politiska prestigen måste läggas åt sidan. Individens värderingar är viktig då det gäller förebyggandet av kriminaliteten men även i den totala samhällsutvecklingen.

Rötter av sammet

Nina Maj Stjernqvist

Rötter av sammet är en diktsamling som blivit till under utmanande tider, där orden fått vandra väg för introspektion, kraft och läkning. jag vill dansa jag vill be nattens kjol sveper mig hel älvor leker i gläntan av porlande vatten som du ler mot mig i gryningen Med naturen som följeslagare bjuds läsaren med på en resa som handlar om att hitta ljuset och kärleken inom sig själv. En resa som inte alltid är spikrak.

Trollet Molles äventyr

Tomas Ymsjö

Trollet Molle Den här berättelsen handlar om Trollet Molle, han är 63 år. Molle bor med sin trollpappa som är 358 år och trollmamma som är 327 år. Molles bästa trollkompis heter Albin och är 71 år. Alla troll blir jättegamla, de kan bli nästan 1000 år Molle bor i trollskogen i ett trollhus, bredvid huset finns det en stor lada med en massa spännande verktyg, spikar, skruvar, gamla cyklar, mojänger, grukosaker och en massa andra bra att ha saker. Molles och Albin bor nära varandra. I närheten där Molle bor finns det en trollsjö, åt andra hållet finns det en liten trollby där det bor troll och där finns det en affär som en snäll trollgubbe äger. Molle är mycket påhittig, nyfiken och har mycket fantasi. Han är busnödig, leknödig, byggnödig, ätnödig och jättesnäll. Han blir glad när han kan uppfinna och bygga saker och blir ledsen och arg när han inte klarar av att bygga det som han tänkt, men han ger sig aldrig. Molle vill bli uppfinnare när han blir stor. Han vaknar ofta tidigt på morgonen innan mamma och pappa har vaknat och då kommer han ofta på vad han vill bygga och saker som han och hans kompis Albin ska göra. Han går klädd i sina kortbyxor och tröja.

Nåt om Momos tavlor

Klara Marianne Elinderson

"Maria hörde inte till den stora massan som hade det svårt på 1800-talet. Hon behövde aldrig slita i några fabriker, trängas i knapphänta bostäder, slita piga, hungra eller emigrera till Amerika som sista utväg. Hon var herrskapsfolk. Hon hörde till den samhällsklass som hade husjungfru och kusk och fick lära sig främmande språk och reste i Europa. Hon hörde till de som fick ta del av de stora fördelarna med den industriella revolutionen som var i full blomstring när hon föddes. Men hon var också med om stora förändringar, som skulle sätta hennes världsbild i gungning." Boken berättar om Marias liv och samtid. Maria levde 1863-1937 i en tid då många nya tankar och idéer spred sig över världen. Som fin kvinna skulle man däremot hålla sig på sin kant och ägna sig åt de små tingen. Maria utbildade sig i måleri och spelade piano, och när hon kände sig svag åkte hon till doktor Westerlund i Enköping, eller till en kurort för att vila upp sig. Hennes tre döttrar växte upp i en värld med helt andra möjligheter. I boken finns också många bilder på Marias målningar och skisser liksom fotografier. Det finns också ett utdrag från Marias receptbok längst bak i boken för den som tycker om historisk matlagning.

Nyheter & Bokhandel
bottom-banner-close