Skip to main content

Vänligen rotera skärmen till liggande orientering

Stimulera din Hund

Författare: Charlotte Hedman

Bläddra i boken

Den här boken handlar om sunt hundtänkande. Hur viktigt det är att stimulera sin hund på rätt sätt. Denna bok är för både barn och vuxna som har tänkt att skaffa en hund och som redan har hund.


Charlotte Hedman

Jag som gjort denna bok heter Charlotte och går på ett hundgymnasium där jag utbildar mig allt inom hund. Jag har alltid velat skriva en hundbok och finns chansen att skriva en bok när jag hittade Solentro på internet.


Antal sidor: 76Prisexempel, 1 exemplar
Hårdband Premium, omslag och inlaga i färg - 871:- (2:a boken 435:-)

Hårdband Basic, svart/vit inlaga - 227:-
Mjukband Premium, omslag och inlaga i färg - 684:- (2:a boken 342:-)

Mjukband Basic, svart/vit inlaga - 137:-
Spiralbindning, omslag och inlaga i färg - 623:- (2:a boken 312:-)


1/2 priset! Beställ mer än 1 exemplar av samma bok så får du alla efterföljande böcker för halva priset i samma beställning! Rabatten dras av automatiskt när du ökar antalet böcker. Obs! Gäller ej Basic.Kolla in andra böcker

Dödskallar och varma mackor

Anders Gårdestig

När Maria återvänder till sin hemstad för en återträff efter många år, öppnas dörren till en värld fylld av minnen och nostalgiska ögonblick. Men det också med viss bävan hon återvänder för att träffa sina gamla kompisar från ungdomsgänget i kyrkan. Dödskallar & varma mackor är en berättelse om en samling människor som formats av samma miljö, men som kommit ut från den med olika erfarenheter. En berättelse om tro och tvivel. Och om att hitta nya vägar framåt.

HEJ TOMTEGUBBAR

Bengt Nordqvist

Detta julhäfte och nothjälpen kan användas av ''icke notkunniga''.

Från cykel till elbil

Torsten Langvig

Den här boken är min fjärde som handlar om tekniskt historiska föremål, allt från sparkcykeln till elbilen. Boken vänder sig dels till dem som är intresserade av historiska fordon genom tiderna, samt även nostalgikern och samlaren. Förutom rikligt med bilder och beskrivningar på de olika fordonen, tar boken även på ett lättsamt sätt upp dess funktion. Du får även tips på hur du utför enklare service på din moppe eller hoj. Ett kapitel handlar om vad man ska tänka på när man köper ett veteranfordon och hur den inregistreras. En stor del av boken handlar om elbilen, där jag bland annat tar upp hur den fungerar. Med vilken effekt kan den hemmaladdas och hur är dess ekonomi och miljöpåverkan? Kort sagt en bok som saknats, väcker debatt och kan läsas av alla, utan att behöva ha några tekniska förkunskaper.

Jag lider, alltså finns jag

Jonas Kolsmyr

Ponera att du sätter ett alarm på morgonen för att vakna och tolv timmar senare ett alarm för att sänka dagens vitaminer. Var gång larmet ringer har en man i Sverige inte sett någon som helst möjlighet för livet att förändras. ”2 om dagen” är inte antalet äpplen du ska trycka i dig för att få renare hy eller antalet promenader som ska bota den sjukaste av sjuka. Under år 2022 var ”2 om dagen” svaret på frågan hur många män som avslutar sitt liv i suicid (Folkhälsomyndigheten, 2023). För dryga fem år sedan ville jag inte dö men jag ville än mindre leva. Jag var på väg att bli ditt morgonalarm eller ditt D-vitaminsalarm. Med den här boken vill jag att Du, vars liv är så tungt att du hellre vill bli en av de två om dagen, ska få veta att du inte är ensam. Jag vill också att Du som är förälder, vän, närstående eller Du som möter en av oss när du går till jobbet ska få inblick i hur ett lidande kan te sig.

Jonna & Esa

Majvor Björkman

Det här en så kallad spinoff från den tidigare utgivna trilogin och fristående fortsättningen om människorna på Godset och Lövberga gård i en fiktiv ort i Uppland. Den handlar i första hand om karaktärerna Jonna och Esa, som finns med i böckerna "En strimma sol" och "Ett annorlunda år".

Osynliga- 2

William Szaradowski

En dag börjar en ny polis jobba på polishuset när förra polisen Anna dör. Nya polismannen tycks vara snäll men vem är det egentligen? En dag kommer Stefan hem och ser att någon har brutit sig in i hans lägenhet men inte bara i hans utan flera personer har haft inbrott. Det blir allvarligare när inbrotten blir till mord och den skyldige lyckas rymma. Sanningen visar sig vara överraskande. Osynliga är den andra boken i William Szaradowskis kriminalserie.

En reflektion om dagen

Jessica Jonsson

Detta är en uppdaterad version av boken Självreflektioner-Bli din bästa vän. Denna fantastiska bok handlar om välmående som skapas av morgon- och kvällsrutiner. Det finns tips om vad du kan göra för att få en lugnare morgon och kväll. Det finns även tips om hur du kan göra för att skapa en lugnare dag.

Oäktingen - skadad av Rakitis

Håkan Rombe

Boken är en berättelse om mitt liv som oäkting i en by dominerad av två frikyrkoförsamlingar, pingstvänner och missionsförbundare. Min mamma blev som 18-åring med barn med en 23-årig "charmör" som hon sedan inte lyckades få kontakt med i den kaotiska tid som rådde 1939 med mobilisering inför de sovjetiska hoten och kriget mot Finland, Baltstaterna och Polen. Det ledde till att mamma fick pigjobb hos en dubbelt så gammal man som såg sin sista chans och på köpet fick en arbetsmyra som han utnyttjade i arbete 16-17 timmar per dygn vilket ledde till Rakitis för mig som vanställde min kropp. Min mammas slavarbete under en latmask och hänsynslös man ledde till totalt utsliten rygg, kota mot kota och en för tidig död på grund av starka mediciner mot smärtorna. En svårsmält historia för mig är det som hände efter att en yngling cyklat över 4-åriga lilla mig i full fart vilket medförde ett hål i huvudet och medvetslöshet i minst en halvtimme och jag lades i min säng och sov 26 timmar i ett sträck enligt min mamma. Ingen transport till sjukhus, ingen telefonsignal till provinsialläkaren i Stensele. Ingenting! Jag försöker komma tillrätta med denna händelse i boken.

En påse drömmar

Karin Sallander

En bok med dikter om livet, som jag författat från 18 års ålder. Betraktelser över livet och älskade människor trängs med varandra i en skog av skrivlust.

Brandmannens kokbok

Daniel Thysell

Idén till kokboken kommer från vår vardag som brandmän där vi ofta lagar mat tillsammans, därav vårt gemensamma intresse för matlagning. Recepten i kokboken är ett axplock som kommer direkt från brandstationens kök, precis som i vårt jobb så är rätterna en mix av olika typer av larm/smakupplevelser. Maträtterna är varken avancerade eller långdragna historier, allt går att göra ganska snabbt då risken för en utryckning är stor. Tillsammans med recepten får ni med er lite ögongodis i form av matlagande brandmän.

Lundkvistarna

Ingvar Lundkvist

Om boken ”Lundkvistarna” av Ingvar Lundkvist "Lundkvistarna" är en släkthistoria med mycket starka rötter i Örkelljungatrakten. Det är en historia om landsbygdens arbetande befolkning med avstamp i det sena 1700-talet. Fram träder raden av pigor, drängar, åbosöner och åbodöttrar som tillsammans skapar sig en framtid som torpare, soldater, lantbrukare och hustrur. Men också som hemmansägare, murare, arbetare och hemmafruar. Byar som Persköp, Harbäckshult, Klippebygget, Ljungaskog, Sjunkamossa, Eket och Västrarp utgör bakgrund till berättelsen. Liksom orter som Våxtorp, Höganäs, Perstorp, Östra Ljungby och Örkelljunga. Det är en berättelse om hur människor i generationer överlevt svåra förhållanden med sjukdomar och hög barnadödlighet fram till våra dagar. Men då har vi också vidgat det geografiska perspektivet utanför Örkelljungatrakten. Boken bygger på författarens fleråriga släktforskning kring hans rötter på landsbygden i norra Skåne. Mängder av historiska källor och fotografier utgör grund till berättelsen. En berättelse som mycket väl lämpar sig även för läsning med mer generella ”glasögon”.

Gott och blandat ur livets påse

Amie Fahlander

En samling spretiga, livsbejakande, berörande texter om det som kallas livet och människornas förutsättningar i tillvaron. Det är högt och lågt, personligt, fantasifullt, salt och sött. Gott och blandat, helt enkelt.

Dammråttor och bergatroll

Anette Björkvall

Dammråttor och bergatroll är en sagobok som passar de allra flesta. Där får du möta varelser av alla de slag i en sagolik miljö. Här finns en drake som inte är farlig, bara riktigt grinig och gnällig. Du träffar en ärta som funderar över meningen med allt och bestämmer sig för att välja en alternativ livsväg. I en livsmedelsbutik arbetar en häxa med drömmar så hemliga att inte ens hon själv känner till dem. Och ingen sagosamling är väl komplett utan en snorig prinsessa med iskalla fötter. Tänkvärda texter och fantasieggande bilder tar dig med till en sagovärld utöver det vanliga.

Strombolis hjärta

Lars Westermark

Jag söker genom dessa dikter åskådliggöra de olika livsfrågor som vi människor omges av. Det handlar om vad som händer inom och utanför oss samt de relationer som pågår människor emellan. Vad händer med oss när ljuset lyser över oss och när mörkret tränger sig på?

Anhörigresan

Maija Edler

Om Anhörigresan: Det finns 1,3 miljoner anhörigvårdare i Sverige enligt Anhörigas riksförbund, alltså drygt 10 % av befolkningen. Det är en grupp som inte pratas mycket om. Deras insatser beräknas spara 183 miljarder kr om året för samhället. Men allt går inte att räkna i pengar. En anhörigvårdare delar ofta liv med den man vårdar, går tillsammans en bit på en speciell resa som man sedan bär med sig vidare i form av erfarenheter, minnen, frågor, funderingar, lärdomar, tankar till förbättringar o.s.v. Vi anhörigvårdare behöver bli upptäckta av samhället, vården, varandra och oss själva. Boken har olika målgrupper: anhöriga, särskilt dem som vårdar åldrande, multisjuka närstående. Många kan känna igen sig i erfarenheterna. Som anhörigvårdare kan det vara svårt att komma hemifrån eller delta i en samtalsgrupp, då kan man läsa en bok och se att man inte är ensam. Boken riktar sig även till alla som arbetar inom vården. Jag vill lyfta fram sjukvården, särskilt äldrevården ur en anhörigs synvinkel och visa på anhöriga som en del av vårdteamet. Informationen och kommunikationen mellan vården och anhöriga behöver bli bättre. Vården är mest praktiskt och medicinsk, det behövs. Men människan är en helhet, har sin historia, nutid och framtid som kraftigt påverkas av det som händer. Även den mentala delen med frågor och funderingar, oro, rädsla, hoppet, sorgen och existentiella frågor behöver få utrymme inom vårdprocessen. De allra flesta som arbetar inom vården gör sitt bästa men tiden räcker inte till allt och alla kan inte vara experter på allt. Mera resurser behövs, olika kompetenser behöver kopplas in vid behov. Detta är en fråga till beslutsfattare: politiker, tjänstemän, verksamhetsansvariga, arbetsledare. Äldrevården angår oss alla. Alla blir vi äldre och medellivstiden ökar. Sannolikheten att själv bli hjälpbehövande eller anhörigvårdare ökar också.

Sjung Du & Jag

Gunnar Fossmo

- Ett sånghäfte " Sjung Du & JAG" av Pastor Aksel Fossmo. Pastorn var verksam hos de flesta pingstförsamlingar i Norge och Sverige. Pastorn skrev egen text till musiken. - Pastorn avled- år 1995 där arvingarna gav ut digitala inspelningar. Pastorn var född 1913 i Norge. Sound Cloud där kan man lyssna på Aksel Fossmo. ISBN 978-91-984142-2-6 /Sonen Gunnar har skrivit samlingstext av pastorns texter.

JAKTEN PÅ DEN DOLDA BLODSLINJEN

Hans Oreheim

"Förblindande okunskap vilseleder oss. O, ni stackars dödliga, öppna ögonen". Leonardo Da Vinci Med denna äventyrsroman med mycket spännande fakta, är det min förhoppning att både roa er men även berika er om vår historiska koppling tillbaka i tiden. Här vill jag med mina erfarenheter och samlade forskningsarbete försöka delge er några viktiga budskap från vår spännande historia om människans utveckling. I sökandet efter vilka vi kanske faktiskt är. Kraftfulla som gudarna själva.

En kurs i Mirakler inför den nya Tiden Del I

Carina Skoglund

Var någonstans kan man vara utan Gud? du kan om du vill veta se i den här boken.

Girighetens Ramar

Fredrik Lennartsson

Ett konstverk hittas i en sunkig Londonlya, och en drunknad affärsman vid en stenig Roslagsstrand. Det är upprinnelsen till en polisutredning, där girighet och jakten på mer, inte skyr några gränser, och spåren allt mer pekar mot samhällets yttersta toppskikt. Kommissarie Didrikssons mordgrupp tvingas några dagar i högt tempo, och under hård press, ovetande arbeta nära fienden. I seriens andra fristående del, blir tillit och beslut direkt avgörande för liv och död.

Stormen

Kent Rogerson

En störd ung mans plötsliga utbrott av besinningslöst våld får återverkningar som förändrar livet, inte bara för honom själv, utan också för de som stått honom nära. Det blir en tid av självrannsakan och livsavgörande beslut. Dramatiken når sin kulmen när en storm drar in över det lilla samhället Edås en kväll i slutet av maj.

Nyheter & Bokhandel
bottom-banner-close