Skip to main content

Vänligen rotera skärmen till liggande orientering

Sinnerligg vandring i trädgården

Författare: kristina grahn

Bläddra i boken

Välkommen till en resa längs stigar som berör både sinnerliga och själsliga platser och njut av de olika rummen med vackra vyer från trädgården och Italien. Låt dig inspireras av meditativa reflektioner och låt ögat njuta av blommornas skönhet och öppna dina sinnen. Stanna upp och se dig omkring, lyssna, smaka, lukta och känn efter


kristina grahn

Har arbetat i många år som kurator. Är utbildad socionom med en grundläggande terapeutisk utbildning samt instruktör i Mindfulness. Har ett stort intresse av trädgård och psykologi, med tankar och känslor.


Antal sidor: 86Prisexempel, 1 exemplar
Hårdband Premium, omslag och inlaga i färg - 948:- (2:a boken 474:-)

Hårdband Basic, svart/vit inlaga - 234:-
Mjukband Premium, omslag och inlaga i färg - 719:- (2:a boken 359:-)

Mjukband Basic, svart/vit inlaga - 148:-
Spiralbindning, omslag och inlaga i färg - 654:- (2:a boken 327:-)


1/2 priset! Beställ mer än 1 exemplar av samma bok så får du alla efterföljande böcker för halva priset i samma beställning! Rabatten dras av automatiskt när du ökar antalet böcker. Obs! Gäller ej Basic.Kolla in andra böcker

Gott och blandat ur livets påse

Amie Fahlander

En samling spretiga, livsbejakande, berörande texter om det som kallas livet och människornas förutsättningar i tillvaron. Det är högt och lågt, personligt, fantasifullt, salt och sött. Gott och blandat, helt enkelt.

Dammråttor och bergatroll

Anette Björkvall

Dammråttor och bergatroll är en sagobok som passar de allra flesta. Där får du möta varelser av alla de slag i en sagolik miljö. Här finns en drake som inte är farlig, bara riktigt grinig och gnällig. Du träffar en ärta som funderar över meningen med allt och bestämmer sig för att välja en alternativ livsväg. I en livsmedelsbutik arbetar en häxa med drömmar så hemliga att inte ens hon själv känner till dem. Och ingen sagosamling är väl komplett utan en snorig prinsessa med iskalla fötter. Tänkvärda texter och fantasieggande bilder tar dig med till en sagovärld utöver det vanliga.

Oäktingen - skadad av Rakitis

Håkan Rombe

Berättelsen om min 18-åriga mamma som blev med barn med en "charmör" som "försvann" i samband med mobiliseringen hösten 1939. Hon födde en "oäkting" och kände sig tvingad att gifta sig med en dubbelt så gammal strängt religiös man som lovade guld och gröna skogar för henne och oäktingen, författaren av denna bok. Det slutade med katastrof för både mamma och mig som skadades svårt av Rakitis vid 10 månaders ålder. Boken handlar om mammas och mina vidare öden i livets grottekvarn. ISBN 978-91-527-9004-5

Strombolis hjärta

Lars Westermark

Jag söker genom dessa dikter åskådliggöra de olika livsfrågor som vi människor omges av. Det handlar om vad som händer inom och utanför oss samt de relationer som pågår människor emellan. Vad händer med oss när ljuset lyser över oss och när mörkret tränger sig på?

Anhörigresan

Maija Edler

Om Anhörigresan: Det finns 1,3 miljoner anhörigvårdare i Sverige enligt Anhörigas riksförbund, alltså drygt 10 % av befolkningen. Det är en grupp som inte pratas mycket om. Deras insatser beräknas spara 183 miljarder kr om året för samhället. Men allt går inte att räkna i pengar. En anhörigvårdare delar ofta liv med den man vårdar, går tillsammans en bit på en speciell resa som man sedan bär med sig vidare i form av erfarenheter, minnen, frågor, funderingar, lärdomar, tankar till förbättringar o.s.v. Vi anhörigvårdare behöver bli upptäckta av samhället, vården, varandra och oss själva. Boken har olika målgrupper: anhöriga, särskilt dem som vårdar åldrande, multisjuka närstående. Många kan känna igen sig i erfarenheterna. Som anhörigvårdare kan det vara svårt att komma hemifrån eller delta i en samtalsgrupp, då kan man läsa en bok och se att man inte är ensam. Boken riktar sig även till alla som arbetar inom vården. Jag vill lyfta fram sjukvården, särskilt äldrevården ur en anhörigs synvinkel och visa på anhöriga som en del av vårdteamet. Informationen och kommunikationen mellan vården och anhöriga behöver bli bättre. Vården är mest praktiskt och medicinsk, det behövs. Men människan är en helhet, har sin historia, nutid och framtid som kraftigt påverkas av det som händer. Även den mentala delen med frågor och funderingar, oro, rädsla, hoppet, sorgen och existentiella frågor behöver få utrymme inom vårdprocessen. De allra flesta som arbetar inom vården gör sitt bästa men tiden räcker inte till allt och alla kan inte vara experter på allt. Mera resurser behövs, olika kompetenser behöver kopplas in vid behov. Detta är en fråga till beslutsfattare: politiker, tjänstemän, verksamhetsansvariga, arbetsledare. Äldrevården angår oss alla. Alla blir vi äldre och medellivstiden ökar. Sannolikheten att själv bli hjälpbehövande eller anhörigvårdare ökar också.

Sjung Du & Jag

Gunnar Fossmo

- Ett sånghäfte " Sjung Du & JAG" av Pastor Aksel Fossmo. Pastorn var verksam hos de flesta pingstförsamlingar i Norge och Sverige. Pastorn skrev egen text till musiken. - Pastorn avled- år 1995 där arvingarna gav ut digitala inspelningar. Pastorn var född 1913 i Norge. Sound Cloud där kan man lyssna på Aksel Fossmo. ISBN 978-91-984142-2-6 /Sonen Gunnar har skrivit samlingstext av pastorns texter.

JAKTEN PÅ DEN DOLDA BLODSLINJEN

Hans Oreheim

"Förblindande okunskap vilseleder oss. O, ni stackars dödliga, öppna ögonen". Leonardo Da Vinci Med denna äventyrsroman med mycket spännande fakta, är det min förhoppning att både roa er men även berika er om vår historiska koppling tillbaka i tiden. Här vill jag med mina erfarenheter och samlade forskningsarbete försöka delge er några viktiga budskap från vår spännande historia om människans utveckling. I sökandet efter vilka vi kanske faktiskt är. Kraftfulla som gudarna själva.

En kurs i Mirakler inför den nya Tiden Del I

Carina Skoglund

Var någonstans kan man vara utan Gud? du kan om du vill veta se i den här boken.

Girighetens Ramar

Fredrik Lennartsson

Ett konstverk hittas i en sunkig Londonlya, och en drunknad affärsman vid en stenig Roslagsstrand. Det är upprinnelsen till en polisutredning, där girighet och jakten på mer, inte skyr några gränser, och spåren allt mer pekar mot samhällets yttersta toppskikt. Kommissarie Didrikssons mordgrupp tvingas några dagar i högt tempo, och under hård press, ovetande arbeta nära fienden. I seriens andra fristående del, blir tillit och beslut direkt avgörande för liv och död.

Stormen

Kent Rogerson

En störd ung mans plötsliga utbrott av besinningslöst våld får återverkningar som förändrar livet, inte bara för honom själv, utan också för de som stått honom nära. Det blir en tid av självrannsakan och livsavgörande beslut. Dramatiken når sin kulmen när en storm drar in över det lilla samhället Edås en kväll i slutet av maj.

Hilma

Britt Petersson

Min farmor

Virus terror

Klas Olofsson

Världen står inför nya utmaningar där kriminella grupper använder virus för utpressning mot länder.

Hjärtats Diamant

Charlotte Dohle

En bok om Hjärtats kraft, vår inre kraft. När vi kommer i kontakt med vårt inre ljus, desto mer flöde får vi in i våra liv. Boken innehåller kanaliserade övningar man kan använda i sin vardag. Den innehåller manifestationsverktyg och kraftfulla affirmationsverktyg. Min önskan är att du som läsare ska få uppleva dina inre resor och känna din inre kraft och lysa som den stjärna du var född till.

Kanske är jag en riktig bohuslänning nu!

Roland Palmqvist

För tre år sedan skrev jag boken "Mina släktingar på Tjörn från den dansknorska tiden till vår tid". Den här boken är en kraftigt omarbetad upplaga med många tillägg. Jag berättar om släktingar från Tjörn som jag kan bekräfta i kyrkböcker. Sedan kan ni läsa om två starka kvinnor i släkten. Och ni får möta mannen som gav oss efternamnet Palmqvist - min farfar Simon Bernhard. Ni får följa med till Surte glasbruk och där uppleva barnarbete, alkohol och fylleri, dans på lagårdsbacken och det hårda livet vid bruket. Bohuslän har varit dansk-norskt under flera århundraden, men hur blev landskapet svenskt? Vi möter flera Tjörnsläkter och bekantar oss med sjömannen och bagarmästaren som flyttade till Nya Zeeland. Jag presenterar en del gårdshistoria och berättar om hur en del förhållanden var olika under den norska och den svenska tiden. Tack vare överläkare John Anders Nordström får vi stifta bekantskap med några intressanta rättsfall. Vi får möta Marias och Simons barn och familjer. Och till sist får vi veta att det måste finnas historieberättare i varje familj.

En reflektion om dagen

Essie Jona

Känner du dig vilsen och stressad? Är du ditt sanna jag eller har du gått vilse under vägen? I denna fantastiska bok finns verktyg för att stressa ner och få mer lugn i vardagen. Boken innehåller dagliga frågor att reflektera över så du lär känna dig själv bättre. Efter att ha levt i en destruktiv relation i många år var det svårt för mig att komma underfund med vem jag är innerst inne. Genom att reflektera och svara på dessa frågor har jag lärt mig lite mer om mig själv. Nu är det din tur!

När dörren öppnas

Amie Fahlander

"När dörren öppnas är första delen i Lusteby-trilogin. Det är en relationsroman/feelgood med svärta om vanliga och ovanliga människor i Sverige i nutid. Alla har de en längtan, drömmar, svårigheter och dilemman, men för alla öppnas en dörr mot något nytt. Denna första bok består av ett antal korta berättelser där karaktärerna har en viss koppling till varandra.

Det blå havet

Cahyn Jackson

Det blå havet är en romantisk berättelse i form av poesi som talar om en ung vacker tjej vid namn Olivia. Hon är djupt förälskad i en kille vid namn Albin, men dock vet inte Albin om det. Samtidigt vet inte Olivia om att Albin är förälskad i henne också. Det hela blir dock inte bättre av att en elak tjej vid namn Beatrice är förtjust i Albin och är villig att göra vad som helst för att få honom. Som tur är slutar boken lyckligt och Olivia får Albins hjärta till sist.

THE FEMININE ART OF LIVING

Jamileh Alamolhoda

The issue of women is centered around the concept of gender, and the deepest layer of violence against women takes shape through the use of the concept of gender. What lies before you in this manuscript is a fresh interpretation of religious teachings regarding women, focusing on the concept of matrimony rather than gender.

Vi ungar från Hökarängen

Lilian Kreiss

I den här boken berättar jag hur det var för oss barn att växa upp i Hökarängen på 50-talet. Men boken är också skriven till minne av våra föräldrar och alla andra vuxna som var med och skapade det "goda folkhemmet" som politikerna talade om.

Max´s kosmiska resor

Oscar Panizza

Max, en ung pojke med en osläcklig nyfikenhet, möter Zaraq, en forntida astronaut. Tillsammans ger de sig ut på en enastående resa genom olika dimensioner och portaler. Varje plats de besöker erbjuder unika lärdomar och utmaningar som Max måste övervinna, och genom dessa äventyr växer han som individ. Från ljusets rike till havets djupa hemligheter och skogens mystik som testar hans styrka, lär sig Max att möta sina rädslor, hitta inre frid och omfamna sin egen styrka. Genom sina äventyr utvecklar han inte bara mod utan också en djupare förståelse för sig själv och universums mysterier. Boken är en inspirerande berättelse om mod, vänskap och inre tillväxt. Den tar läsarna med på en fantastisk resa genom tid och rum samtidigt som den belyser vikten av att utforska både den yttre och inre världen. "Max´s Kosmiska Resor" är en hyllning till äventyr, nyfikenhet och kraften att omfamna livets alla möjligheter. Boken erbjuder mer än bara ord. Läsarna kommer även kunna färglägga Max´s fantastiska äventyr direkt i boken. Låt färgerna flöda och låt din fantasi ta dig med på en unik resa genom Max´s magiska värld.

Nyheter & Bokhandel
bottom-banner-close