Skip to main content

Vänligen rotera skärmen till liggande orientering

Kanin Kanin träffar en vän

Författare: Ismene, Isolde och Patrik Filpus

Bläddra i boken

Kanin Kanin är en ganska liten kanin som bor i ett slitet dockhus på Sopberg sopstation.
Han har allt en kanin kan tänkas behöva och är nöjd men han är inte lycklig för han saknar en vän. Han saknade någon att leka med, skratta med, bli arg på, bli sams med.

Kanin Kanin bestämer sig för att han ska ut på ett äventyr på Sopberga för att se om han kan hitta någon mer som bor på sopberget och kanske kunde tänka sig att bli hans vän.


Ismene, Isolde och Patrik Filpus

Hemma i vår familj ser kvällsrutinen överlag ut så här; vi läser en saga eller två, släcker, sjunger och myser för att sen sova. Den kan ha hänt att ibland när mamman i huset sagt att det nu är dags att släcka för sova, då det faktiskt är dagis, skola och arbete imorgon; att vi då släckt lampan men istället för att sova har vi viskande i mörkret fantiserat ihop en berättelse för varandra.

Kanin Kanin träffar en vän skapades en sådan här kväll. När den yngsta dottern och jag släckt lampan började hon och jag fantisera ihop miljön, karaktärerna och första delen av berättelsen, sen var det dags att sova och natta storasyster. Väl inne hos storasyster berättade jag vad lillasyster fantiserat ihop; storasyster och jag byggde sen vidare på samma berättelse.

När vi väl sytt ihop vår berättelse tyckte storasyster att det här var en jättebra berättelse eller saga som vi bara måste skriva ner och göra en bok av så vi kan bli superrika och då köpa en hund.

Nu har vi tre skrivit ner och illustrerat vår lilla saga om Kanin Kanin i en bok och vi är mycket stolta över boken Kanin Kanin träffar en vän.


Antal sidor: 28Prisexempel, 1 exemplar
Hårdband Premium, omslag och inlaga i färg - 339:- (2:a boken 170:-)

Hårdband Basic, svart/vit inlaga - 174:-
Mjukband Premium, omslag och inlaga i färg - 315:- (2:a boken 157:-)

Mjukband Basic, svart/vit inlaga - 114:-
Häftbindning/klammer, omslag och inlaga i färg - 264:- (2:a boken 132:-)

Spiralbindning, omslag och inlaga i färg - 315:- (2:a boken 157:-)


1/2 priset! Beställ mer än 1 exemplar av samma bok så får du alla efterföljande böcker för halva priset i samma beställning! Rabatten dras av automatiskt när du ökar antalet böcker. Obs! Gäller ej Basic.Kolla in andra böcker

Rötter av sammet

Nina Maj Stjernqvist

Rötter av sammet är en diktsamling som blivit till under utmanande tider, där orden fått vandra väg för introspektion, kraft och läkning. jag vill dansa jag vill be nattens kjol sveper mig hel älvor leker i gläntan av porlande vatten som du ler mot mig i gryningen Med naturen som följeslagare bjuds läsaren med på en resa som handlar om att hitta ljuset och kärleken inom sig själv. En resa som inte alltid är spikrak.

VÄGRAD

Mikael Holewa

I början av 1900-talet bor den judiska familjen Leopold Holewa i Wien. Näst yngst i en barnaskara om sex, är Hans som föds i Wien, går grundskolan i Berlin och flyttar tillbaka till Wien som 12-åring. 20 år gammal träffar han sitt livs kärlek, Alice. De gifter sig i Wiens synagoga 1930 men oroväckande tecken på antisemitism ska komma att göra livet svårt för dem. Hans är engagerad i socialdemokratiska partiet men kan efter en tid inte längre försörja sig som pianolärare, skribent eller körrepetitör. Partiet förbjuds 1934. Alice, nybliven förskolepedagog får som judinna inte heller fortsätta arbeta bland ariska barn. Hans ansöker om inresetillstånd till Sverige. Kort därpå skriver Alice i ett brev till Hans att "du behöver inte komma hem igen, jag har sålt allt", varpå hon också tar sig till Sverige. Men inte heller i Sverige undslipper de antisemitismen. Erich Holewa, bror till Hans, hindras systematiskt att resa in i Sverige pga nitiska tjänstemän i svenska myndigheter. Alice mamma 65, bosatt i Prag, får inte heller inresebeslut. När det till slut ändå beviljas, kommer det för sent.

Trollet Molles äventyr

Tomas Ymsjö

Trollet Molle Den här berättelsen handlar om Trollet Molle, han är 63 år. Molle bor med sin trollpappa som är 358 år och trollmamma som är 327 år. Molles bästa trollkompis heter Albin och är 71 år. Alla troll blir jättegamla, de kan bli nästan 1000 år Molle bor i trollskogen i ett trollhus, bredvid huset finns det en stor lada med en massa spännande verktyg, spikar, skruvar, gamla cyklar, mojänger, grukosaker och en massa andra bra att ha saker. Molles och Albin bor nära varandra. I närheten där Molle bor finns det en trollsjö, åt andra hållet finns det en liten trollby där det bor troll och där finns det en affär som en snäll trollgubbe äger. Molle är mycket påhittig, nyfiken och har mycket fantasi. Han är busnödig, leknödig, byggnödig, ätnödig och jättesnäll. Han blir glad när han kan uppfinna och bygga saker och blir ledsen och arg när han inte klarar av att bygga det som han tänkt, men han ger sig aldrig. Molle vill bli uppfinnare när han blir stor. Han vaknar ofta tidigt på morgonen innan mamma och pappa har vaknat och då kommer han ofta på vad han vill bygga och saker som han och hans kompis Albin ska göra. Han går klädd i sina kortbyxor och tröja.

Nåt om Momos tavlor

Klara Marianne Elinderson

"Maria hörde inte till den stora massan som hade det svårt på 1800-talet. Hon behövde aldrig slita i några fabriker, trängas i knapphänta bostäder, slita piga, hungra eller emigrera till Amerika som sista utväg. Hon var herrskapsfolk. Hon hörde till den samhällsklass som hade husjungfru och kusk och fick lära sig främmande språk och reste i Europa. Hon hörde till de som fick ta del av de stora fördelarna med den industriella revolutionen som var i full blomstring när hon föddes. Men hon var också med om stora förändringar, som skulle sätta hennes världsbild i gungning." Boken berättar om Marias liv och samtid. Maria levde 1863-1937 i en tid då många nya tankar och idéer spred sig över världen. Som fin kvinna skulle man däremot hålla sig på sin kant och ägna sig åt de små tingen. Maria utbildade sig i måleri och spelade piano, och när hon kände sig svag åkte hon till doktor Westerlund i Enköping, eller till en kurort för att vila upp sig. Hennes tre döttrar växte upp i en värld med helt andra möjligheter. I boken finns också många bilder på Marias målningar och skisser liksom fotografier. Det finns också ett utdrag från Marias receptbok längst bak i boken för den som tycker om historisk matlagning.

Min mor Signes minnen, Sinkaso kallad

Barbro Rikardsson

Signe växte upp i Kiruna från 1915-1924. Därefter flytten till Långsele i Sollefteå. Berättelser som ”Det välsignade brödet”. Glädjen att få äta riktigt bröd efter kriget 1920. Beskrivning av brukssamhället Kiruna. Demonstrationer i Kiruna. Spanska sjukan som härjade. Hur hon fick difteri och fick komma till epedemisjukhuset. Pappan som var bacillbärare fick göra henne sällskap där. Laxfiske i Nässeforsen, Faxälven belägen i Långsele. Hennes pappa storfiskaren Johan Hamberg ”Storhamberg” kallad. Han använde den åldriga fångstmetoden med snara och kunde ibland få 25 laxar om dagen. Hur hon träffade sin man Alvar Eriksson. Nygifta möblerar de med knappa medel. Hur de kunde flytta in i det gula trähuset på 2 våningar på Övergård, Sollefteå. Vi får följa Signe och Alvar när de blir dementa och senare får Alzheimer respektive Levy Body demens.

MIGRANT

Marita Larsson

Aicha kommer till den enorma flyktingförläggningen på Tenerife efter att ha åkt med en av många pirougbåtarna från Senegal tillsammans med ett hundratal andra framtidssökare. Hennes berättelse är kantad av människor och möten som ingen av dem hade kunnat föreställa sig innan de lämnade sina hemländers brist på framtidstro. Elisa från Luleå befinner sig på Fuerteventura som en annan slags framtidssökare, hon har drömmar om att stanna länge på ön. I centrum av de politiska skeendena av europeisk flykting och migrationspolitik försöker de navigera i tillvaron. Detta är en sammanfattning av MIGRANT, en roman om två kvinnor som befinner sig på Kanarieöarna under olika förutsättningar. Romanen berör en av de stora ödesfrågorna under vår tid, flyktingsituationen i världen med minst 110 miljoner människor på flykt enligt FN.

Hammarlövs Byablad

Hammarlövs Byalag

Boken innehåller en sammanställning av utgivna byablad under åren 1998 - 2022. Händelser, aktiviteter, styrelsemöten och Byalagets start 1997.

Safiren blå

Birgitta Sivermark Wedberg

Safiren blå är en annorlunda kärleksroman, som spänner från förföriska och romantiska brev fram till en äkta kärlek. Försåtligt binder breven en ung kvinnas längtan efter lycka till sig. Verkligheten hon sedan möter är brutal. Från den chimära kärleken vaknar hon upp i en relation, där fysisk och psykisk misshandel präglar hennes liv och nästan tillintetgör henne. Men hon är stark och tar sig ur äktenskapet. Och ändå snubblar hon in i en ny brevrelation efter ett kort möte med en tjusig man. En alltför flyktig lyckodröm som nästan på förhand är dömd att misslyckas. Ska hon någonsin tro på kärleken igen? Finns det ljus i tunneln? Handlingen utspelar sig i 1960–1970 talets München. Ömsint och delvis spännande beskrivs ett nytt liv, där människor med andra värderingar, kulturer, traditioner och olika religioner så småningom möts. Det är inte omöjligt att Safiren blå eventuellt får en uppföljare.

Vickis Vanliga Dag

Siri Ingvarsson, Amelie Olsson, Liam Nilsson

Följ med Vicki under hennes helt vanliga skoldag när hon går ut på rast. På rasten träffar Vicki kompisar och får lära sig nya saker.

2024 - Journal inriktning träning

Timmie

2024 - Journal inriktning träning

Säljaren blir hjälte

Rolf Laurelli

”Säljaren blir hjälte!” En ny bok av Rolf Laurelli Det här är en bok om säljarens betydelse för näringslivet. Och för alla i Sverige! Att säljaren är hjälte bör uppmärksammas och säljaren bör ges stor heder och ära. När det går bra för företagen går det bra för Sverige. I landet fanns tidigare ofta en negativ syn på sälj. Säljare har omtalats med ord som – nasare, krängare, fifflare, manipulatör eller bluffare. Men numera ser vi att säljaren har en allt viktigare betydelse på många plan - som förhandlare, relationsskapare, informatör och samarbetsutvecklare. Kort sagt är de flesta överens om att det är säljare som bäst skapar ökade intäkter. Resultatet blir pengar, lönsamhet och skatter till samhället - allt i syfte att bygga välstånd. Boken handlar om förståelse för säljyrkets beundransvärda roll, till glädje för alla i vårt land. Författaren: Boken bygger på författarens mångåriga erfarenhet. Rolf Laurelli har alltid tyckt att det är fint att sälja. Tidigt som ung juniorsäljare, sedan som chef och ledare. Han blev därefter säljkonsult, författare och förbundsordförande för Säljarnas Riksförbund.

Metamorfos

BInwest AB/Peter Berntson

En ung nästintill genialisk AI programmerare hamnar i ett journalistiskt drev då hennes program kan ha utlöst ett självmordsförsök. Hennes vidareutveckling av sitt program leder fram till en AI som försöker simulera mänskligt medvetande. Ett system så avancerat att främmande makt försöker stjäla det då det kan användas för att komma in i de flesta informationssystem. En situation som utsätter henne och hennes närmaste för stor fara. En roman som även ställer frågan om vad medvetande är och hur AI programmering kan användas. Hot eller möjlighet?

SOS-SANNINGENS MINUT

Felicia Edwertz

SOS-SANNINGENS MINUT är en direkt fortsättning på ANITA-INGENS DOTTER som är första boken i Umeåsviten. Den utspelar sig precis som sin föregångare i Umeå med omnejd. Här får man följa familjen Sohlmans liv på sin gård som är belägen mellan Umeå och Holmsund. Där lever överläkarna Anita och Mauritz tillsammans med små och stora barn och en flock alpackor. Varav alpackan Hedda har ett behov av att alltid vara i centrum. Samtidigt väntar familjen på ett hjärta till sin mellandotter. Undertiden hinner en hemlighet komma upp i ljuset...

Bok 1

Ellen

Hej hej

Vindlande tankar i noveller och essäer.

Per-Inge Brodén

Boken ”Vindlande tankar i noveller och essäer” har kommit till sedan jag började skriva varje morgon år 2019. Boken speglar rätt väl det som händer i min tankevärld. Försöker se framåt så gott det går och blickar nostalgiskt bakåt. Skriver om framtiden, åldrandet, krigets väsen, det finska inbördeskriget 1918, när jag blev rödgardist, Snögrens sport, Kurt Rupp, klimatet, Bäck, Gävle, Gnarp, Årsta, mitt bisarra möte med döden och tvivlet om min egen dödlighet. Tidningen Kvällsstunden har publicerat fem av de här novellerna sedan november 2022. På Facebook i ”Per-Inge Brodéns Skrivarsida”, finns mina publicerade texter under fliken filer.

Den speglande drömvävens siluett

Jan Wittzell

Bryan Azalea är en måttligt framgångsrik författare som ser ut att leva ett stillsamt liv ända tills han via en serie egenartade drömsekvenser kommer i kontakt med en spännande och utstrålningsrik kvinna vid namn Charlotte. Tillsammans undersöker de bakgrunden till varför ett projekt inom det vetenskapsområde hon är knuten till är så extremt hemligstämplat. Föga anar duon vilken utveckling deras granskande agerande framkallar och än mindre har de möjlighet att förutspå vilka outgrundliga följdverkningar deras upptäckter kommer att få på mänsklighetens enigmatiska resa in i en omvälvande framtid.

Ta DIN plats - en handbok för kvinnliga ledare

Karin Jordås

Ta DIN plats - En handbok för kvinnliga ledare. Boken handlar om vilka utmaningar som kvinnliga ledare kan råka ut för och ger tips och råd som du kommer ha nytta av. Du får också övningar och verktyg för att stärka dig själv, så att du kan utvecklas i den riktning du själv önskar. Dessutom innehåller boken fem intervjuer och en berättelse där kvinnor delar med sig av vilka verktyg som de tycker givit mest och vad de har lärt sig under resan. Allt är konkret och du kan börja tillämpa verktyg och övningar direkt.

Entreprenörskap

NA Förlag AB

Med färgstarka exempel från intressanta entreprenörer belyser författarna områden som beskrivs utifrån relevanta teorier. Boken delas upp i åtta kapitel och tar upp samtliga moment som ingår i kursen. Innehållet är lättillgängligt, överskådligt och gör det enkelt för eleven att sätta in sig i ämnet. Boken passar utmärkt för alla som är intresserade av entreprenörskap och vill lära sig mer.

Mitt liv på Vrethammar

Per Johan Ekelöf

Trots att författaren föddes för mer än 200 år sedan känns hans livsberättelse så nära och levande, när den för läsaren in i en bruksmiljö från 1800-talet. Ett tidsdokument präglat av dramatik, hårt arbete, enkla nöjen och kyrkans världsbild.

Splittrad

Emma Andersson

Splittrad består av känslofyllda dikter om sorg och ensamhet men också av en ljusning rörande läkning.

Nyheter & Bokhandel
bottom-banner-close