Skip to main content

Vänligen rotera skärmen till liggande orientering

Året som spårade ur

Författare: Gunnar Engström

Bläddra i boken

Min tanke med denna samling dikter var att jag skulle skriva en dikt i veckan från oktober 2019 och ett år framåt. Dikterna skulle beskriva årstiderna och vad jag gjorde under den tiden. Så blev det också, men 2020 blev inte som andra år. Inte ont anande gick vi in i 2020 som alla andra år men strax befann vi oss i något vi aldrig upplevt förut, någon sorts dröm. Vad är det som händer tänkte vi, sa vi. Ingen visste exakt vad som hände eller hur vi skulle förhålla och till detta nya. Mina dikter här präglades naturligtvis av det


Gunnar Engström


Antal sidor: 30Prisexempel, 1 exemplar
Hårdband Premium, omslag och inlaga i färg - 429:- (2:a boken 215:-)

Hårdband Basic, svart/vit inlaga - 213:-
Mjukband Premium, omslag och inlaga i färg - 391:- (2:a boken 195:-)

Mjukband Basic, svart/vit inlaga - 115:-
Häftbindning/klammer, omslag och inlaga i färg - 303:- (2:a boken 151:-)

Spiralbindning, omslag och inlaga i färg - 391:- (2:a boken 195:-)


1/2 priset! Beställ mer än 1 exemplar av samma bok så får du alla efterföljande böcker för halva priset i samma beställning! Rabatten dras av automatiskt när du ökar antalet böcker. Obs! Gäller ej Basic.Kolla in andra böcker

Folk

Per Högberg

Kort och gott om folk!

Sjung Du & Jag

Gunnar Fossmo

- Ett sånghäfte " Sjung Du & JAG" av Pastor Aksel Fossmo. Pastorn var verksam hos de flesta pingstförsamlingar i Norge och Sverige. Pastorn skrev egen text till musiken. - Pastorn avled- år 1995 där arvingarna gav ut digitala inspelningar. Pastorn var född 1913 i Norge. Sound Cloud där kan man lyssna på Aksel Fossmo. ISBN 978-91-984142-2-6 /Sonen Gunnar har skrivit samlingstext av pastorns texter.

Söder blöder

Göran B Lind

”Med skaftet på bajonetten slår han till så hårt i bakhuvudet att langaren tappar medvetandet och faller ihop. Snabbt fram med repet, han skär av två korta bitar som precis räcker för att bakbinda handlovarna och vristerna. Han lyssnar samtidigt koncentrerat för att försäkra sig om att det inte finns några andra människor där inne i den mörka och fuktiga gamla tågtunneln. Men det enda som hörs är en duva som kuttrar lite lågt någonstans uppe vid taket…” Ett vidrigt mord med ett efterlämnat budskap är inledningen till denna känslomässiga berg-och dalbana på liv och död. Personerna vi lär känna rör sig i olika miljöer på ett Södermalm där tryggheten mer och mer byts ut mot tvivel och rädsla. Vad är på väg att hända? Vardagslivet förändras snabbt och spekulationerna tar fart. De egoistiska drivkrafterna växer med hjälp av fake news och tvivelaktig moral. Men vem har egentligen makten, människohandlaren, journalisten, eller …? Samtidigt som vi lär känna karaktärernas innersta tankar och drivkrafter tätnar intrigen och miljöerna kommer väldigt nära.

interlude

Yanti Sastrawan

'interlude' is a collection of poems written throughout the last eight years, written during a long-distance relationship, growing in a marriage, and the neglect of a friendship. Consisting of three chapters, each chapter holds its own growth, perseverance, and a definition of love. Written during breaks and commutes, on spared papers and digital notes, 'interlude' is Yanti Sastrawan's first poetry publication and it is illustrated by Dwiputri Pertiwi.

Vägrad

Mikael Holewa

I början av 1900-talet bor den judiska familjen Leopold Holewa i Wien. Näst yngst i en barnaskara om sex, är Hans som föds i Wien, går grundskolan i Berlin och flyttar tillbaka till Wien som 12-åring. 20 år gammal träffar han sitt livs kärlek, Alice. De gifter sig i Wiens synagoga 1930 men oroväckande tecken på antisemitism ska komma att göra livet svårt för dem. Hans är engagerad i socialdemokratiska partiet men kan efter en tid inte längre försörja sig som pianolärare, skribent eller körrepetitör. Partiet förbjuds 1934. Alice, nybliven förskolepedagog får som judinna inte heller fortsätta arbeta bland ariska barn. Hans ansöker om inresetillstånd till Sverige. Kort därpå skriver Alice i ett brev till Hans att "du behöver inte komma hem igen, jag har sålt allt", varpå hon också tar sig till Sverige. Men inte heller i Sverige undslipper de antisemitismen. Erich Holewa, bror till Hans, hindras systematiskt att resa in i Sverige pga nitiska tjänstemän hos svenska myndigheter. Alice mamma 65, bosatt i Prag, får inte heller inresebeslut. När det till slut ändå beviljas, kommer det för sent.

Barnen 1943-1947

Åsa Cassel

Brev mellan min mormor, Ruth Nordenstedt, i Dorotea och min mor, Kerstin Ranhagen i Järpen. De är skrivna under de år jag och mina bröder föddes och speglar livet på den tiden. Jag har ärvt denna brevsamling som kommer att förvaras av Västerbottens museum.

Interrail 2023 - tre resor genom 15 länder.

Lars Länström

Jag besökte 15 olika länder under en 3 månaders interrailresa våren 2023. Resan är uppdelad i tre delar och till helt olika delar av Europa. Står du inför valet om du ska våga tågluffa eller ej, så rekommenderar jag det alla dagar i veckan för du kommer att träffa så mycket trevliga människor och se så mycket spännande längs vägen. Börja med en månads mobilpass och.... Lycka till!

Barndomsminnen

Birgitta Magdic

Jag samlade hop alla anteckningar jag skrivit från min barndom på -40 0ch -50-talet. Sen skrev jag lite till vartefter minnen från barndomen dök upp. Om inte jag berättar mina små minnen om hur det var att leva på den tiden, ja, då försvinner dom då jag går ur tiden.

Tvångsförflyttningar, knektar och avrättningsplats

Roland Palmqvist

Nya uppgifter om min hemby både i kartor och dokument har fått mig att skriva en tredje bok om min hemby Arntorp. Vi har väl inte tidigare talat om tvångsförflyttningar i Sverige - men det var faktiskt det som hände, när man genomförde Laga Skifte på 1800-talet! Gamla hem och gårdar revs upp och marken delades upp på nytt mellan jordägarna. Och så upptäckte jag att jag bott granne med en avrättsplats - en plats jag kunde se från vår gård! Arntorps två soldattorp är också värda att nämnas - tidigare har jag bara sett husgrunderna!

Det gäller inte bara de kriminella gängen

Arne Larsson

Det gäller inte bara de kriminella gängen, vi måste kunna se helheten Den bild man får av den svenska kriminella brottsbekämpningen då man lyssnar på politiker och läser massmedias inslag är splittrad. Man upplever inte att det finns någon struktur som visar på fasta mål och en kontrollerad strategi med handlingsplan. Konsekvensanalyser som borde vara avgörande för besluten, med tanke på den omfattning det rör sig om, saknas helt eller delvis. Det visar att man inte har grepp om situationen som helhet. Det finns en mängd områden där man har agerat, men det håller inte ihop. Insatserna verkar styras i den takt som nya typer av kriminella händelser uppstår. Jag har skrivit den här boken för att samla allt som man borde hantera och analysera i hela samhället för att komma åt kriminaliteten. Det kan ibland verka ytligt och det är förståeligt eftersom frågan är komplex. Många detaljer saknas på grund av komplexiteten, men med olika exempel tydliggörs det som pågår i samhället. Syftet med boken är att skapa debatt. I boken behandlas många politiska beslut som tyvärr medverkar till ojämlikhet, segregering och utslagning. Det i sin tur gör att kriminaliteten eskalerar. Därför beskrivs dessa beslut som en medverkan till den utveckling som sker på det kriminella området. Det största politiska misstaget var beslutet om avregleringar i den offentliga sektorn. Det försämrade den offentliga sektorn samtidigt som det öppnade upp en enorm marknad för de kriminella gängen. Med en struktur i botten kan det vara enklare att få en bild av och prioritera arbetet med att bekämpa kriminaliteten. Våra medborgare borde få en transparent bild av det politiska upplägget omkring hela brottsbekämpningen så att man ser helheten och kan följa upp resultaten. Nu drabbar den kriminella utvecklingen oss alla och läget är inte bra. Vi måste alla hjälpas åt för att kunna stoppa utvecklingen. Den politiska prestigen måste läggas åt sidan. Individens värderingar är viktig då det gäller förebyggandet av kriminaliteten men även i den totala samhällsutvecklingen.

Rötter av sammet

Nina Maj Stjernqvist

Rötter av sammet är en diktsamling som blivit till under utmanande tider, där orden fått vandra väg för introspektion, kraft och läkning. jag vill dansa jag vill be nattens kjol sveper mig hel älvor leker i gläntan av porlande vatten som du ler mot mig i gryningen Med naturen som följeslagare bjuds läsaren med på en resa som handlar om att hitta ljuset och kärleken inom sig själv. En resa som inte alltid är spikrak.

Trollet Molles äventyr

Tomas Ymsjö

Trollet Molle Den här berättelsen handlar om Trollet Molle, han är 63 år. Molle bor med sin trollpappa som är 358 år och trollmamma som är 327 år. Molles bästa trollkompis heter Albin och är 71 år. Alla troll blir jättegamla, de kan bli nästan 1000 år Molle bor i trollskogen i ett trollhus, bredvid huset finns det en stor lada med en massa spännande verktyg, spikar, skruvar, gamla cyklar, mojänger, grukosaker och en massa andra bra att ha saker. Molles och Albin bor nära varandra. I närheten där Molle bor finns det en trollsjö, åt andra hållet finns det en liten trollby där det bor troll och där finns det en affär som en snäll trollgubbe äger. Molle är mycket påhittig, nyfiken och har mycket fantasi. Han är busnödig, leknödig, byggnödig, ätnödig och jättesnäll. Han blir glad när han kan uppfinna och bygga saker och blir ledsen och arg när han inte klarar av att bygga det som han tänkt, men han ger sig aldrig. Molle vill bli uppfinnare när han blir stor. Han vaknar ofta tidigt på morgonen innan mamma och pappa har vaknat och då kommer han ofta på vad han vill bygga och saker som han och hans kompis Albin ska göra. Han går klädd i sina kortbyxor och tröja.

Nåt om Momos tavlor

Klara Marianne Elinderson

"Maria hörde inte till den stora massan som hade det svårt på 1800-talet. Hon behövde aldrig slita i några fabriker, trängas i knapphänta bostäder, slita piga, hungra eller emigrera till Amerika som sista utväg. Hon var herrskapsfolk. Hon hörde till den samhällsklass som hade husjungfru och kusk och fick lära sig främmande språk och reste i Europa. Hon hörde till de som fick ta del av de stora fördelarna med den industriella revolutionen som var i full blomstring när hon föddes. Men hon var också med om stora förändringar, som skulle sätta hennes världsbild i gungning." Boken berättar om Marias liv och samtid. Maria levde 1863-1937 i en tid då många nya tankar och idéer spred sig över världen. Som fin kvinna skulle man däremot hålla sig på sin kant och ägna sig åt de små tingen. Maria utbildade sig i måleri och spelade piano, och när hon kände sig svag åkte hon till doktor Westerlund i Enköping, eller till en kurort för att vila upp sig. Hennes tre döttrar växte upp i en värld med helt andra möjligheter. I boken finns också många bilder på Marias målningar och skisser liksom fotografier. Det finns också ett utdrag från Marias receptbok längst bak i boken för den som tycker om historisk matlagning.

Min mor Signes minnen, Sinkaso kallad

Barbro Rikardsson

Signe växte upp i Kiruna från 1915-1924. Därefter flytten till Långsele i Sollefteå. Berättelser som ”Det välsignade brödet”. Glädjen att få äta riktigt bröd efter kriget 1920. Beskrivning av brukssamhället Kiruna. Demonstrationer i Kiruna. Spanska sjukan som härjade. Hur hon fick difteri och fick komma till epedemisjukhuset. Pappan som var bacillbärare fick göra henne sällskap där. Laxfiske i Nässeforsen, Faxälven belägen i Långsele. Hennes pappa storfiskaren Johan Hamberg ”Storhamberg” kallad. Han använde den åldriga fångstmetoden med snara och kunde ibland få 25 laxar om dagen. Hur hon träffade sin man Alvar Eriksson. Nygifta möblerar de med knappa medel. Hur de kunde flytta in i det gula trähuset på 2 våningar på Övergård, Sollefteå. Vi får följa Signe och Alvar när de blir dementa och senare får Alzheimer respektive Levy Body demens.

MIGRANT

Marita Larsson

Aicha kommer till den enorma flyktingförläggningen på Tenerife efter att ha åkt med en av många pirougbåtarna från Senegal tillsammans med ett hundratal andra framtidssökare. Hennes berättelse är kantad av människor och möten som ingen av dem hade kunnat föreställa sig innan de lämnade sina hemländers brist på framtidstro. Elisa från Luleå befinner sig på Fuerteventura som en annan slags framtidssökare, hon har drömmar om att stanna länge på ön. I centrum av de politiska skeendena av europeisk flykting och migrationspolitik försöker de navigera i tillvaron. Detta är en sammanfattning av MIGRANT, en roman om två kvinnor som befinner sig på Kanarieöarna under olika förutsättningar. Romanen berör en av de stora ödesfrågorna under vår tid, flyktingsituationen i världen med minst 110 miljoner människor på flykt enligt FN.

Hammarlövs Byablad

Hammarlövs Byalag

Boken innehåller en sammanställning av utgivna byablad under åren 1998 - 2022. Händelser, aktiviteter, styrelsemöten och Byalagets start 1997.

Safiren blå

Birgitta Sivermark Wedberg

Safiren blå är en annorlunda kärleksroman, som spänner från förföriska och romantiska brev fram till en äkta kärlek. Försåtligt binder breven en ung kvinnas längtan efter lycka till sig. Verkligheten hon sedan möter är brutal. Från den chimära kärleken vaknar hon upp i en relation, där fysisk och psykisk misshandel präglar hennes liv och nästan tillintetgör henne. Men hon är stark och tar sig ur äktenskapet. Och ändå snubblar hon in i en ny brevrelation efter ett kort möte med en tjusig man. En alltför flyktig lyckodröm som nästan på förhand är dömd att misslyckas. Ska hon någonsin tro på kärleken igen? Finns det ljus i tunneln? Handlingen utspelar sig i 1960–1970 talets München. Ömsint och delvis spännande beskrivs ett nytt liv, där människor med andra värderingar, kulturer, traditioner och olika religioner så småningom möts. Det är inte omöjligt att Safiren blå eventuellt får en uppföljare.

Vickis Vanliga Dag

Siri Ingvarsson, Amelie Olsson, Liam Nilsson

Följ med Vicki under hennes helt vanliga skoldag när hon går ut på rast. På rasten träffar Vicki kompisar och får lära sig nya saker.

2024 - Journal inriktning träning

Timmie

2024 - Journal inriktning träning

Säljaren blir hjälte

Rolf Laurelli

”Säljaren blir hjälte!” En ny bok av Rolf Laurelli Det här är en bok om säljarens betydelse för näringslivet. Och för alla i Sverige! Att säljaren är hjälte bör uppmärksammas och säljaren bör ges stor heder och ära. När det går bra för företagen går det bra för Sverige. I landet fanns tidigare ofta en negativ syn på sälj. Säljare har omtalats med ord som – nasare, krängare, fifflare, manipulatör eller bluffare. Men numera ser vi att säljaren har en allt viktigare betydelse på många plan - som förhandlare, relationsskapare, informatör och samarbetsutvecklare. Kort sagt är de flesta överens om att det är säljare som bäst skapar ökade intäkter. Resultatet blir pengar, lönsamhet och skatter till samhället - allt i syfte att bygga välstånd. Boken handlar om förståelse för säljyrkets beundransvärda roll, till glädje för alla i vårt land. Författaren: Boken bygger på författarens mångåriga erfarenhet. Rolf Laurelli har alltid tyckt att det är fint att sälja. Tidigt som ung juniorsäljare, sedan som chef och ledare. Han blev därefter säljkonsult, författare och förbundsordförande för Säljarnas Riksförbund.

Nyheter & Bokhandel
bottom-banner-close