Skip to main content

Vänligen rotera skärmen till liggande orientering

Drömmar om Förfäder.

Författare: Ola Bryngelsson

Drömmar om Förfäder. Drömmar och fantasi vävs ihop med kunskap om tidigare släktingars förhållande. Novellerna kommer från Bokenäs i mitten av Bohuslän, samt Rörö, Hönö, och norr om Nordre älv. Någon från Göteborg. Det är noveller från Bohuslän.


Ola Bryngelsson

Mitt namn är Ola. När jag var liten hette jag Kent-Ola. Det var för långt. När jag blev tonåring bytte jag till Ola.
Jag är född och uppväxt i Göteborg. Familjen hade alltid båt. Min Pappa är född på Rörö i Göteborgs norra skärgård. Min Mammas släkt kommer från Bokenäs i Bohuslän. Mormor hade en stuga i Floda.
Varje sommar var vi ute med båten. Pappa och jag sjösatte tidigt på våren. Vi var ute före alla andra. Först var vi ute i södra skärgården. Vi kallade det "våra" öar. Sedan hälsade vi på faster Judit på Rörö. Vi åkte sedan till farbror Axel på Gillholmen. Vi gick alltid norr ut i Bohuslän i juli. I augusti var vi i Floda och plockade bär och svamp.
Vi bodde i Bräcke på Hisingen. Jag började gymnasiet på Lundby Gymnasium. Det var sextiotal med flower power och radikal politik. Jag lämnade teknisk linje, och började på en ny skola. Det var Experimentgymnasiet. En skola som var femtio år före sin tid.
Jag gjorde vapenfri tjänst, och satt i fängelse en månad för vapenvägran. Jag blev sångare i ett rockband. Gifte mig och fick två barn.
När jag gick på högstadiet i grundskolan sade en lärare som själv var författare att jag borde välja samma bana. Jag tänkte inte mer på det. Nu är jag gammal.
Min fru är död. Mina två barn är utflugna. Jag har mycket tid att tänka. Jag har börjat skriva noveller. Det har redan blivit många. Jag har gjort en bok med Minnestexter. Nu skriver jag om "Katten Jam och Tom". Jag har också skrivit många fria noveller. Huvudpersonen där är "jag" eller "Tom". Katten Jam-texterna är vuxentexter i sagoformat. Psykologiskt är det nog inre dialoger. Jam och Tom är antagligen två sidor i samma person. Jam föddes av sig själv i en av mina texter.
Jag skriver inte för någon viss publik, eller med något särskilt syfte. Jag skriver för att det är roligt. Öckerö publicerar nu mina Minnestexter. GP var min första publikation. Det var roligt. Det är också roligt att mina noveller sänds i Skärgårdsradion.


Antal sidor: 114Prisexempel, 1 exemplar
Mjukband Basic, svart/vit inlaga - 80:-Kolla in andra böcker

Pepp, Sickan & Krusberth i Nordpolen och andra noveller

Tricia Furtado

Pepp, Sickan & Krusberth är tre starka karaktärer, som de berättas om i den här samlingsboken med tre berättelser om Pepp, Sickan & Krusberth, och 10+ fler noveller om svidande kärlek, fusk på prov, sorg, vänskap, sjukdom, humor och en mängd andra varierande, känslosamma berättelser av Tricia Furtado.

Nyheter & Bokhandel
bottom-banner-close