Skip to main content

Vänligen rotera skärmen till liggande orientering

Rymdmonstret och de magiska opalerna.

Författare: Hans-Erik Bergwall

Sommarlovet i Jämtland med Morfar Erik blev ett spännande men farligt äventyr för systrarna Jenny och Wilma. Det guldsmycke som Jennys storöring hade svalt, startade en rad underliga händelser. Efter mötet med Janne-Johan, den gamle NASA-ingenjören, började mysteriet avslöjas bit för bit. Det visade sig att hans gamla koja dolde en underjordisk hemlighet.

I Nipgårdens vindskontor upptäcktes både viktiga brev och opaler från gammelfarfars tid. Men vem kunde tro, att de stora svarta opalerna från Australien påverkade krafter långt ute i universum? Där fanns den mystiska Lady Deimond som tidigare varnat Janne-Johan för "det stora eländet".

En älg och en plåtfalk försedda med webbkameror, fungerade som skogsspioner i Opalgruppens jakt på viktig information.
Tack vare morfars och flickornas vågade kupp mot fågel-mördaren Albin, kunde den gamle kojgubben starta sitt livsviktiga uppdrag. Han måste lyckas, för monstret och katastrofen var nära!


Hans-Erik Bergwall

Jag är en pensionerad f.d. lärare, bosatt i Tierp norra Uppland, med barndomsgården kvar vid Indalsälvens dalgång i Jämtland. Bokens handling utspelar sig i dessa inspirerande trakter med höga berg, viltrika gamla skogar och en djup dal med den forsande, helt orörda Ammerån (se bild).

Vårt hem i universum, Vintergatans galax, har alltid intresserat mig, liksom det märkvärdiga att vår blå planet alls finns till. Numera har astronomerna med ny teknik lokaliserat tusentals s k exoplaneter runt andra stjärnor där liv skulle kunna finnas. För femtio år sedan var en sådan bedrift otänkbar! Att en rymd-väktare dyker upp i min berättelse är m. a. o. helt i sin ordning! Lägg därtill att slumpen spelar stor roll ute i universums ödemarker liksom i min jämtländska science fiction!

Mina farföräldrar, som jag aldrig träffat, har en viktig roll i berättelsen eftersom de byggde Nipgården och vindskontoret med sina hemligheter. 2000-talets familjemedlemmar kanske fortsätter berättelsen som ju slutar med en"cliffhanger". Lady Deimonds lilla blytunga present kan vara en länk ut i det okända! Vem vet vad hon har för planer i så fall?
frågar sig: Hans-Erik Bergwall


Antal sidor: 90
Antal sidor färg: 5Prisexempel, 1 exemplar
Hårdband Premium, omslag och inlaga i färg - 918:- (2:a boken 459:-)

Hårdband Basic, svart/vit inlaga - 231:-
Mjukband Premium, omslag och inlaga i färg - 726:- (2:a boken 363:-)

Mjukband Basic (färg) - 143:-
Spiralbindning, omslag och inlaga i färg - 658:- (2:a boken 329:-)
Nyheter & Bokhandel
bottom-banner-close