Skip to main content

Vänligen rotera skärmen till liggande orientering

Det var några dagar före jul

Författare: Marie Bäck

De tre vännerna Erik, Lukas och Kenobi, får strax före jul ett mysterium att lösa. Äntligen händer det spännande och mystiska saker i deras stad!
Varför skulle det ske just när de är osams efter århundradets största gräl? Nu måste de bli sams och det kvickt!


Samtidigt som de söker efter en slug ficktjuv och trilskas med oförstående poliser, rör sig andra frågor genom kapitlen. Vad gör man när det känns som om hela världen vänder sig emot en? Hur säger man förlåt, eller hur lyckas man slippa säga förlåt..? Hur hanterar man arga storasystrar och när är det rätt tillfälle att berätta för sina allra bästa vänner att ens föräldrar bråkar dygnet runt?


Marie Bäck

En kall vinterdag 2010 jonglerade Lennon och jag med idén att skriva en bok tillsammans. Jag behövde en ny idé till skrivandet och Lennon ville rita. Under ett stort antal lördagsmornar med brunch på ett hotell i centrala Linköping påbörjade vi boken och idéerna växte fram. Ljuvliga mornar med nybryggt kaffe, varm choklad och Lennon som tecknande medan jag skrev. Det kommer jag minnas hela livet.
När vi skulle trycka boken alldeles nyligen och Lennon behövde rita om en del bilder, begärde han bestämt ytterligare en hotellfrukost för att hålla traditionen vid liv.

Vi har tillsammans bestämt alla karaktärernas namn, intressen, personligheter och utseenden. Vi har tillsammans skapat en bild av den namnlösa staden med området Månberget. Lennon har kritiskt och med spänning lyssnat på kapitel efter kapitel. Ändrat, berömt och hejat på. Jag har otåligt väntat medan han har ritat i smyg.


Antal sidor: 150Prisexempel, 1 exemplar
Mjukband Basic, svart/vit inlaga - 101:-Kolla in andra böcker

Den vita lådan

Maria Lundkvist

Axel och Ida är två mycket förtjusande barn som bor i den tråkigaste lilla byn som finns. Men plötsligt en eftermiddag står det en låda utanför ytterdörren, märkt A och I. Äventyret kan börja! Boken innehåller teckningar som barnen i f-klass på Uggleskolan ritat.

Skatten i berget

Sissi Nilsson

En skatt i en grotta. En argsint arkeolog. Flera stulna guldföremål från järnåldern. Vad gör tjuven i Snäckenäs? Kan man bli annat än nyfiken?

Mikaels Magiska Födelsedagar

Mikael Kvist

Denna spännande bok i tio delar riktar sig främst för barn i åldrarna 7-13 år. Den är storfavorit hos 10-12åringarna. I boken beskriver jag hur det hela började med att någon skickade mig en magisk bok det året jag fyllde 10 år. Under mina kommande födelsedagar får jag uppleva en hel del magi och konstigheter. Samtidigt som jag försöker få reda på vem det är som gör mina födelsedagar så speciella lär jag känna en helt ny värld med magiska presenter, vackra platser och en hel del mysterier.

Nyheter & Bokhandel
bottom-banner-close