Skip to main content

Vänligen rotera skärmen till liggande orientering

Skallediamanten

Författare: Bill Hesselmar

Skallediamanten – berättelsen om hur den beryktade diamanten gör att Kalle och hans vänner får ett sommarlov de sent skall glömma.

Det är i mitten av 1960-talet. Kalle, hans systrar och en kompis tältar alldeles ensamma på en öde ö då den dödskalleliknande diamanten fångar dem i sitt grepp. Men hjälpen är närmare än de tror – Kalles tama fiskmås, Pippilina, lämnar aldrig barnen ur sikte.

Skallediamanten är en äventyrsberättelse för barn. Den handlar om Kalle, en grubblande och eftertänksam 11-åring, hans systrar Karin och Sina, kompisen Göran, hunden Trisse och fiskmåsen Pippilina.


Bill Hesselmar

Bill Hesselmar är barnläkare, forskare och författare av vetenskapliga artiklar och medicinska läroböcker/lärobokskapitel. Han har publicerat två äventyrsböcker för barn, ”Skallediamanten” och ”I smugglarnas grepp”. Båda publicerades 2019, men en andra uppdaterad upplaga av Skallediamanten publicerades 2022. I februari 2022 publicerades ”När dimman lättar ” hans första roman för vuxna.

Hemsida: www.hesselmar.com


Antal sidor: 94Prisexempel, 1 exemplar
Hårdband Premium, omslag och inlaga i färg - 931:- (2:a boken 465:-)

Hårdband Basic, svart/vit inlaga - 232:-
Mjukband Premium, omslag och inlaga i färg - 738:- (2:a boken 369:-)

Mjukband Basic, svart/vit inlaga - 145:-
Spiralbindning, omslag och inlaga i färg - 668:- (2:a boken 334:-)
Kolla in andra böcker

En skatt i vampyrens trädgård

Jenny Tornhill

Har du någon gång haft en sådan dag när allt du tror på ställs på ända? Inte? Ebbe har en sån, den dagen får besök av en liten lustig figur som påstår sig vara en vampyr. Jo, han uppför sig visserligen lite märkligt men kan det verkligen stämma? Sådana finns ju inte. Och är han farlig? Vampyrer dricker ju blod! Går han att lita på? Det blir många frågor på en gång. Och vilken märklig historia han har! Innan Ebbe vet ordet av har han dragits in i sitt livs äventyr i jakten på en mäktig skatt. En skatt i vampyrens trädgård är en spännande äventyrsbok med färgglada illustrationer främst avsedd för barn i 5-10 årsåldern.

Jakten på vikingasilvret. Ett Gotlandsäventyr

Anna Kåver

"Plötsligt slår den tunga trädörren igen med en smäll. De är inlåsta i fiskeboden! Någon vill skrämma dem. Någon som vill att de ska sluta att spionera och lägga sig i." Sommarlovet på Gotland blev inte som vanligt för de fem kusinerna. Till slut blev de ändå hjältar i jakten på ligan som stal vikingaskatten. En äventyrsbok om skurkjakt på Närsholmen på södra Gotland.

I smugglarnas grepp

Bill Hesselmar

Äventyrsberättelse för barn i de yngre tonåren. Kalle, en kille i klass 8 kämpar mot hänsynslösa smugglare, men också med kärleken – det är så lätt att bli förälskad, men hur gör man sen?

Nyheter & Bokhandel
bottom-banner-close