Skip to main content

Vänligen rotera skärmen till liggande orientering

Ellings ABC

Författare: Elsa Mellquist

Den här ABC-boken tecknade jag till min brorson Ellings 1-årsdag. Jag hade fått höra att bebisar gillar svartvita bilder, därför kändes mina tuschteckningar passande att samla ihop till en bok och ge i present.


Elsa Mellquist

Jag heter Elsa Mellquist och är 22 år. Jag studerar för närvarande till hantverkspedagog på Nyckelviksskolan. Tidigare har jag studerat konst på Norra konst, Jakobsbergs folkhögskola.


Antal sidor: 30Prisexempel, 1 exemplar
Mjukband Basic, svart/vit inlaga - 100:-Kolla in andra böcker

En vettig bok för barn.

Thomas Kling

Boken består av tre delar: Paketet, Allt är möjligt, Ordspråk/talande bilder. Paketet: Att paket oftast innebär glädje och nyfikenhet är inget nytt. Här får läsaren följa, diskutera och fundera på exempelvis vad ett paket kan innebära för ytterligare lekar och möjligheter. Kanske särskilt när paketets innehåll är av ett mer oväntat slag som i detta fall.... Allt är möjligt: Det ligger förmodligen i människans natur att i grund och botten vara positiv, nyfiken och utgå från att nästan allt är inom räckhåll och möjligt att uppnå och därmed genomföra. Strategierna för att behålla denna positiva och sunda inställning är många. I detta avsnitt åskådliggörs några ideer för diskussion. Ordspråk/talande bilder: Ordspråk kan vara ett förenklat sätt att säga något komplicerat på. Njut av barnens kloka bidrag till denna del. Boken är uppbyggd av: Fotograferade bilder som illustration och tillhörande text i syfte att få barnet att fundera över ordspråk / bilder och diskutera detta i sällskap med någon vuxen.

Lilla Sneivo och A´Lida

Eva Westman Linné

Bilderbok för barn och vuxna. Handlar om Lilla Sneivo och A'Lida som bor tillsammans i ett prickigt hus.A´Lida är gammal och har ofta ont i sin kropp. Men Lilla Sneivo är på hittig och ser till att varje dag blir ett roligt äventyr för de båda.

Malla och troshjälmen

Gudrun Ahlberg

Malla har tråkigt och vill leka med mamma som bara städar. Men med hjälp av små saker och mycket fantasi blir Mallas dag rolig.

Sagan om Rosalita

Anita Örtengren

Denna barnbok handlar om en liten prinsessa vid namn Rosalita som har en hemlighet och det är att kunna sjunga lika vackert som en näktergal. Ni får följa henne genom hennes små problem och bekymmer. Hon lär känna en näktergal som hjälper henne att finna en gemensam lycka för både henne själv och folket i det lilla landet.

Nyheter & Bokhandel
bottom-banner-close