Hos Solentro skapar man sin egen bok, fotobok, fotoalbum, bröllopsbok, examensbok, dopbok, minnesbok, bloggbok, avskedsbok, "min första bok" - enkelhet, kreativitet och skapande ligger i fokus när du gör din egen bok.

5 tips för bättre foton till din fotobok!

5 tips för bättre foton till din fotobok!

1. Flytta dig närmare ditt objekt. Det finns inget som förstör ett foto mer än en distraherande bakgrund. Om du har en bra bakgrund se till att ditt objekt kommer närmre kameran så att objektet inte försvinner i bilden.

2. Ta många foton. Ta så många foton som du kan lagra i din kamera med små variationer för att sedan välja den som blir bäst. Glöm inte radera alla bortvalda bilder.

3. Hitta rätt ljus. Leta efter rätt ljus, se vartifrån det kommer och använd det till din fördel. Ställ dig frågan: Hur kan jag använda ljuset för att göra mina bilder bättre?

4. Använd blixten dagtid. Det är vanligt att tro att blixten endast ska användas när det är mörkt ute eller när man är inomhus, men så är det inte. Om det är en dag med mycket ljus och solen skapar skarpa skuggor på ditt objekt, använd blixt. Blixten gör dessa skuggor ljusare och skapar en jämnare exponering över hela bilden.

5. Håll det enkelt. Om du är nybörjare, försök att använda så få objekt i ditt foto som möjligt. På så sätt ser du till att ditt foto inte ser för rörigt ut.


Populärt i Solentros bokhandel:

Köp Stjärnkost UF:s bok här: Från 19 skånska kändisar

Med boken "Från 19 skånska kändisar" inspirerar vi dig till din nästa måltid. I den här boken presenterar vi 19 kända profiler från Skåne och deras favoritrecept. Du får genom tio snabba frågor lära känna dina favoritprofiler ännu bättre. I boken hittar du allt från enkla och snabba recept till lite svårare och tidskrävande. Recepten är utformade för att passa alla åldrar och smaker.

Skånska profiler som medverkar i boken:
Sanna Nielsen, Jill Johnson, Paul Rey, Linda Letelier Hansson, Patrick Ekwall, Arne Weise, Andreas Nilsson m fl


Tävling - vinn en skrivarkurs!

Tävling författarskola.se

Solentro i samarbete med Författarskola.se och Veronica Grönte!

Många vill gärna skriva en bok, men upplever att deras fantasi och kreativitet har falnat. Nu kan du få lusten och glädjen tillbaka! 2-6 platser på höstens Prova-på-skrivarkurs lottas ut. Du väljer vilken ort som passar dig bäst!

Stockholm fredag 23 november kl 16.30-21.00 • Klicka här och läs mera!
Göteborg söndag 24 februari 2019 kl 11.00-16.00 • Klicka här och läs mera! 
Malmö söndag 3 februari 2019 kl 11.00-16.00 • Klicka här och läs mera! 
Nässjö fredag 9 november kl 14.00-18.30 • 
Klicka här och läs mera!
För att tävla:

1. För att tävla behöver du gå in på http://www.solentro.se och klicka på gilla-knappen överst på sidan.
2. Anmäl dig till tävlingen och skriv din motivering här: 
https://forfattarskola.se/vinn-en-skrivarkurs-2/
Vi behöver ditt tävlingsbidrag senast söndagen den 9 september.

Vinnare meddelas ca 14 dagar efter deadline. Veronica Grönte väljer ut vinnarna och beslutet kan inte överklagas. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren.


Fantastiskt nöjda kunder!

Om du undrar över något när du gör din egen bok eller fotobok är du alltid välkommen att kontakta oss såväl vardag, kväll som helg. Kontakta oss här!


Sköna hälsningar!

/Bröderna Hampus & Tobias Schildfat, grundare

Hos Solentro skapar man sin egen bok, fotobok, fotoalbum, bröllopsbok, examensbok (yearbook), dopbok, minnesbok,
bloggbok, avskedsbok, "min första bok", projektarbete, födelsedagsbok, ABC-bok, kokbok, egenutgivning, självpublicering.

Enkelhet, kreativitet och skapande ligger i fokus hos Solentro när du gör din egen bok eller fotobok.

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är kund eller kontohavare hos Solentro.
Problem att läsa nyhetsbrevet? Klicka här.
Avsluta din prenumeration? Klicka här.