Problem att läsa nyhetsbrevet? Klicka här för att visa det i webbläsaren.


 
 


Hej bokälskare!

Glädjande nog så gör ni böcker som aldrig förr! Tack vare det så växer vi kraftigt men det har medfört lite växtvärk...

Vi vill därför börja med att be om ursäkt för att vissa av er får vårt nyhetsbrev trots att ni gjort en avanmälan. Vi arbetar med att åtgärda felet. Vi hoppas ni har överseende med detta tills vidare, tack.

I helgen skedde dessutom ett oförberett stopp i vårt email-system mellan 2010-04-23 till 2010-04-26 vilket innebar att vissa av de kundärenden som skickades till oss inte kom fram. Vänligen återkom till oss om du inte fått svar på dina frågor så kommer vi att svara omgående, tack än en gång!

Nu över till lite roligare saker, nämligen Solentro-skolan, lektion 3:

Hos Solentro kan du inte bara göra en bok i vårt system, du kan dessutom använda valfritt redigeringsprogram för att skapa din egen layout på just din bok. Så här går det till:

Skapa din bok i valfritt redigeringsprogram, spara varje sida som en högupplöst JPEG. Logga in på Solentro, ladda upp bilderna/sidorna i vårt system och lägg ut dem som heltäckande bilder så får du inlagan precis så som du önskar - alltså, ladda upp materialet bild för bild och dra ut det till respektive sida i din bok i vårt system. Tänk på att vårt system är byggt för att ladda upp foton i JPEG-format. Minimum 300dpi men ju högre upplösning desto bättre.

Tänk på att de bilder du skapar i t ex. PhotoShop, InDesign m m. kan ha ett annat format och det är viktigt att inte lägga viktig information för nära kanterna. Beroende på vilken boktyp du väljer så beskärs böckerna något olika, dessutom så limmas en hårdbunden bok vilket gör att när man öppnar den så är det inte samma förfarande som t ex. vid en spriralbunden bok där spiralbindningen går in i en del av boken. 

Våra varningar bör ses som en hjälp på vägen. Många av våra kunder skapar eget bildmaterial i olika redigeringsprogram och laddar upp inskannade äldre foton och är väldigt nöjda med slutresultatet.

Sist men inte minst, du har väl kollat in vår blogg med tips och trix om bokskapande och annat som kanske kan inspirera dig i din kreativa process!

Lycka till med nästa bokprojekt och vi hoppas du får en riktigt trevlig Valborgshelg!

Bästa hälsningar,
Bröderna Hampus & Tobias Schildfat, grundare

 

 

 
 

Klicka här för att avsluta din prenumeration på nyhetsbrevet.